09.10.09
08:23
Сега замислям да почна да тренирам малко за ММ този сезон.Програмата съм я измислил...абе всичко е ОК.Но като чета по форумите се обърквам тотално...Интересува ме с какви тежести да правя и как да преценя на колко повторения да гледам макса ми - на 1 повторение или на 8?
Темата беше редактирана от Rocker на 09.10.09 08:24.
казано от Rocker на 09.10.09, 08:23:
Сега замислям да почна да тренирам малко за ММ този сезон.Програмата съм я измислил...абе всичко е ОК.Но като чета по форумите се обърквам тотално...Интересува ме с какви тежести да правя и как да преценя на колко повторения да гледам макса ми - на 1 повторение или на 8?
6-8 многоставни, 10-12 изолирани, 75-80-85% максимум тежест.
казано от Giovane на 09.10.09, 11:44:
Кои са многоставни и кои изолирани групи?
За многоставни и изолирани упражнения става въпрос :)
Е благодаря са всичките отговори :) Примерно аз правя с 90 килограма 8 повторения на лежанката и това ще рече със 75-80 чисти с правилно повторение ;)Същото се отнася и за другите упражнения.
Използвай тежести, които ти позволяват да направиш 8-10 повторения с възможно най-правилна техника.
казано от Rocker на 09.10.09, 17:48:
Е благодаря са всичките отговори :) Примерно аз правя с 90 килограма 8 повторения на лежанката и това ще рече със 75-80 чисти с правилно повторение ;)Същото се отнася и за другите упражнения.
Щом правиш 90х8 (чисти надявам се), значи това са ти около 80% от максимума.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.10.09 22:40.
Ми незнам под какво да разбираме “чисти”.Аз попринцип си ги пускам до долу (2 пръста растояние от гърдите или по точно от зърната) ... при пускането бавно ,защото иначе раменете ме болят.
Аз това разбирам под чисто - http://www.youtube.com/watch?v=regR7HM5fAQ
А раменете да те болят, значи има нещо нередно.