11.02.05
09:38
Четох в една от статиите, че наи-подходящо било да се тренира между 2 и 4 часа, на мен лично ми е по-удобно да е в 1. Дали ще е по-продуктивно да тренирам в 4, така ще мога и да имам още едно ядене преди тренировката, чувал съм че трябвало преди тренировка и въглехидрат и протеин повечко, че да си “зареден” ? Дайте съвет, моля ;)
Гласувам за 13:00 часа и в другата тема написах защо. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4217
по-здрави
Аз лично не съм строг привърженик на “часовете”.Най-важното е да се влезе в залата и да се тренира.Бъдете сигурни че по което и да е време винаги ще има ефект,някъде по-бърз,някъде по-бавен,но ще има.Кой когато има свободно време и желание да влиза в залата и да тренира.Така мисля аз.Лично съм привърженик/притиснат от времето/ на сутрешните тренировки.Тогава се чувствам най-добре и най-отпочинал :wink:
Ами то и истинските културисти така говорят. Но системно злопотребяване с късните тренировки може да доведе до високо кръвно и претрениране или намаляване времето на възтановяване.
по-здрави
11.02.05
10:37
аз съм чел на много места (а и така са ми казвали) че е добре да се храниш и тренираш всеки ден в едни и същи часове защото така тялото си създава някакъв ритъм и функциите му се улесняват. естествено много хора са притиснати от времето, все пак всичко е точно само при културистите защото те само това правят ;)
аз пък предпочитам да тренирам вечер: след 18:00 :oops: отначало още почнах така и сега вече съм свикнал, а и нямам друго време (през деня съм на работа :cry: ) след трен се чувствам много добре (приятно изморен) а и мисля че добре ми се отразяват тези “по-късни” тренировки. така че аз съм “за” 16:00 (поне)
11.02.05
12:00
Няма спор- за това преди в казармата с малко яденета са качвали.. Сега не е така щото ядат ла*на в повечето поделения...
Иначе по темата- според мен всеки трябва да тренира според това как се чувства по-добре- аз преди тренирах вечер, обаче преминах на сутрин и се чувствам доста по-добре...
11.02.05
12:10
да ти кажа повече ме интересува дали с това допълнително ядене което печеля с по-късна тренировка ще постигна нещо..
11.02.05
12:27
Аз гласувам за кой когато може. Моята тренировка като време - между 8 и 10 вечерта - противоречи на всички теории за хормоналния дневен цикъл на организма....
И въпреки това има резултат.
Отгоре на туй върви по - добре, отколкото когато тренирах следобяд...
Шът, да не съм чул генетика :lol:
И не само аз, и други хора тренират след работа късно и вървят напред. Или пък много рано сутрин и пак става.
Според мен говорим за минимални отклонения, пък и организмът в нормално състояние се старае да компенсира стреса дори и чрез хормоните. Т.е. в края на краищата може да се окаже, че най - голямата разлика е в едноцифрени проценти и хронометърът е просто поредното вманиачаване.
Според мен доста по - други фактори имат далеч по - голямо значение - да кажем темпертурата, щото в 4 следобяд лятото може и да е 40 градуса....
Пък и по - добре така, отколкото никак, нали? :)
Поздрави.
Абе дзверооо прави съществена разлика между културистична и силова тренировка!!!!!! Направо се излагате с тия мнения! То за сила даже може да излезне, че вечерта е по-добре да се тренира(съпсем сериозно) !
по-здрави