15.02.05
22:25
Това е един въпрос който ме мъчи от вече месец и искам да чуя и мнението на хората от форума. Та значи ето го и него:
На 15 съм за пръв път разбрах що е то щанга преди година и 10 месеца, а от година тренирам сериозно и промяната в масата и силата ми са невероятни в сравнение от преди да почна да вдигам. От около година също започнах да се занимавам с карате шин киокушин но не яки тренировки а по скоро любителски ( искам да кажа че имам опит в областа ) та наскоро ми се отвори възможност да тренирам на професионално ( състезателно ) ниво. Аз съм нисък и с много дребен кокал и за моята възраст и килограми имам много повече маса и сила от другите които са в моята категория. Но ако започна яко карате това означава 3-4 пъти в седмицата по 2 часа това много ще ме свие а аз съм блъскал почти 2 години за това тяло (спокоино да кажа че ми е почти перфектно, напълно изчистено и оформено ) и сега някакси ми е кофти да му плюя в лицето на целият този труд в залата. Знам че до година, година и половина пак ще стана с много яко тяло а пък и раздвижено ако ги карам заедно щанга и карате но това е все едно да си бласкал с години да си купиш кола и някой ти казва ако ходиш я хвърлиш от моста след година щи дам двойно по хубава кола. От една стана сделката е изгодна само трябва търпение, но от друга ти искаш да си караш колата сега а не още година да вървиш пеш. Може да не е напълно перфектна но все пак си е твоята кола и ти си работил здраво за нея и някакси ти е мила, присърце.
Дано не съм ви отекчил с многото приказки но за мен това наистина е важно и искам вашето мнение.
Благодаря предварително! :wink:
Не разбрах само къде е дилемата, и какво ти пречи да си запазиш (и доразвиеш) перфектната фигура, докато тренираш карате? ;) Да наблегнеш на каратето не значи да зарежеш фитнеса. Двете мога да се допълват. Силата от фитнеса ще ти е полезно в каратето, така че е добре да си я поддържаш и развиваш. Не е нужно да се стопиш, ако се храниш достатъчно. А дори и да зарежеш изцяло фитнеса, като започнеш пак, същите резултати ще ги постигнеш за много по - малко от една година :)
Човече аз тренирам карате успоредно с фитнес и нямам никви проблеми , само малко повече почивка трябва , има доста плюсове-стречинг , развитие на тялото и т.н.
17.02.05
11:26
Да , няма никакъв проблем да практикуваш и двата спорта ...
Аз лично преди ходех на бокс , и нямаше никакъв проблем . Освен , че трябва да се яде повече , защoтo при бокса (примерно) се изразходва много енергия .