11.10.09
08:39
Скоро си купих велоергометър Спортер, след много мъки по странната схема едвам успях да го сглобя...само че има едно жило което регулира трудността на натоварване - въпросът ми е някои има ли представа как точно трябва да се закрепи жилото ? Самото жило е по-късо и не стига до куката на която трябва да се закачи и да го обтяга...опитах да го издърпам с клещи до куката но не помръдва, а ме е страх да не го скъсам :) Някакви идеи ?
П.С. Повече не бих си купил никакъв уред на Спортер - лично мнение разбира се.
11.10.09
11:40
Купи едно жилце и ги свържи като е късо.
11.10.09
11:45
Пробва ли да изместиш жилото напред движейки въртока с който променяш степента. Все пак точно това е ролята на жилото да се изпъва назад при определен момент от движението на въртока. Това изместване може да е с няколко милиметра, но понякога и микрони не стигат за толкова финни високотехнологични уреди :cheese:
Първо врътни връката към минус на макс. После първо вкарай в кукичката и чак после с помоща на клещи се нанизва. Поне при мен стана. Но имам въпрос имам чувството, че като въртя педалите и натоварването не е постоянно с еднаква сила. Сякаш минава един момент става по-леко и после пак става по-трудно. Дали е прецакан нещо уреда или при теб е така?
Поздрави,