Азотни бустери, креатин, ванадил сулфат. Болки в черния дроб?

10.10.09
16:48

Преди 20 дни започнах да приемам креатин с азотни бустери на скайтек.
Преди 2 седмици тичах на стадиона и се разболях. На следващият ден усещах лека болка в черния дроб. След като се излекувах ми мина.
Тук, обаче от около 4-5 дни насам си я усещам тази болка почти непрекъснато. От вчера започнах да приемам и Ванадил сулфат.
Самата болка е тъпа, но все пак не е приятна..
Другото, което е... от толкова горе-долу време и изпражненията ми са светли. А от 2 дни го карам почти винаги на полурядко разстройство..

Искам да вметна, че преди 5 години съм карал жълтеница.
Стажа ми е близо половин година в залата, но не съм усещал болки...

Мисълта ми е... възможно ли е болките да са причинени от креатина, азотните бустери?
И какво ще ме посъветвате, ако имате желание.
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Nikolayo на 10.10.09 16:50.

10.10.09
17:06

За полу рядкото разстройство може и да те излъжа, защото вече не си спомням, но съм имал главоболие от монохидрата.

10.10.09
17:44

отиди на доктор,...този тъпа болка за която говориш, поне при мен значеше уголемен черен дроб!!!

10.10.09
18:10

казано от Roadk1ll на 10.10.09, 17:44:

отиди на доктор,...този тъпа болка за която говориш, поне при мен значеше уголемен черен дроб!!!

И какво ти каза?

10.10.09
20:26

Тези добавки нямат отношение по описания от теб проблем.

10.10.09
21:19

в момента взимам Hot Blood и нямам засега никакви проблеми (слава богу),но съм толкова озлобен от душевните проблеми,че чакам просто кога ще се осакатя много жестоко в залата и изкараното лакътно сухожилие ще е като розова картичка.Дано си ОК :)

11.10.09
06:55

Аз също бях болен преди седмица  и имах същите болки в черния дроб. Може да е от лекарствата.

Според мен е от креатина защото и аз ги имах същите болки докато взимах монохидрат(имах разширение на черния дроб преди повече от осем години след тежко боледуване) след като го спрях нещата се  оправиха.От креатиновите матрици нямам никакви проблеми явно монохидрата не е за мен просто.

Мнението беше редактирано от Александър Алексиев на 11.10.09 07:16.

11.10.09
09:02

казано от summer_jam на 11.10.09, 06:55:

Аз също бях болен преди седмица  и имах същите болки в черния дроб. Може да е от лекарствата.

Не съм взимал лекарства, освен “Тайлол Хот”.

казано от Александър Алексиев на 11.10.09, 07:15:

Според мен е от креатина защото и аз ги имах същите болки докато взимах монохидрат(имах разширение на черния дроб преди повече от осем години след тежко боледуване) след като го спрях нещата се  оправиха.От креатиновите матрици нямам никакви проблеми явно монохидрата не е за мен просто.

Да. Аз взимам монохидрат, даже може да съм прекалявал, като вместо 5 гр., съм взимал по 6-7.
Интересно обаче какво да правя. След малко искам да ходя на тренировка. Болката си я има, но не мога да я нареча точно болка. Тя е тъпа. Усещам си дроба по-голям просто.
Освен да спра креатина... знам ли..

11.10.09
10:59

Пиеш ли достатъчно вода??

11.10.09
13:32

казано от summer_jam на 11.10.09, 10:59:

Пиеш ли достатъчно вода??

Може би 2, 2 литра и половина на ден, което всъщност не е много.

11.10.09
15:41

казано от Nikolayo на 11.10.09, 09:02:

Освен да спра креатина... знам ли..

На толкова никакво време тренировки изобщо си нямал работа да го започваш, така че, макар и да ме съмнява да е от него, можеш спокойно да го спреш за сега.
А за болката най-добре се консултирай със специалист, 4-5 (вече повече) дена непрекъсната тъпа болка на едно и също място си е притеснително и си струва да отидеш да те проверят. По форуми и с догадки не знам какво очакваш, но това не е сериозно отношение към здравето ти.

Мнението беше редактирано от G33K на 11.10.09 15:42.

12.10.09
10:40

При положение ,че си на монохидрат, водата ти е малко.

12.10.09
14:44

Вземал си Тайлол Хот,който съдържа 500 милиграма Парацетамол. А парацетамолът е токсичен за черния дроб при надвишаване на дневната доза. Също при едновременно вземане с други препарати или добавки. При лечение с парацетамол е най-добре да не вземаш други неща и не тренираш поне седмица. Ето какво пише за Тайлол Хот:
/Докато приемате Tylol Hot?
Най-честите симптоми на предозиране са: гадене, повръщане, коремни болки, световъртеж, появата на алергични реакции от страна на кожата (най-често зачервяване и сърбеж), халюцинации и др.
В случай на предозиране незабавно информирайте Вашия лекар. /

12.10.09
15:37

казано от Миро на 12.10.09, 14:44:

Вземал си Тайлол Хот,който съдържа 500 милиграма Парацетамол. А парацетамолът е токсичен за черния дроб при надвишаване на дневната доза. Също при едновременно вземане с други препарати или добавки. При лечение с парацетамол е най-добре да не вземаш други неща и не тренираш поне седмица. Ето какво пише за Тайлол Хот:
/Докато приемате Tylol Hot?
Най-честите симптоми на предозиране са: гадене, повръщане, коремни болки, световъртеж, появата на алергични реакции от страна на кожата (най-често зачервяване и сърбеж), халюцинации и др.
В случай на предозиране незабавно информирайте Вашия лекар. /

Ясно, само че това бе преди две седмици и съм взел само 4 пакетчета за 2 дни.
Тъпата болка в дроба си я има и сега. От време на време. Когато съм в залата не я усещам.

12.10.09
15:57

Най-добрият вариант е джипи да ти пусне изследване на чернодробни ензими от венозна кръв-АСАТ и АЛАТ.Или поне от урина-билирубин и уробилиноген.Ще кажеш,че си бил болен.При малко повече финанси може и сам да ги направиш в някоя частна лаборатория.Освен това е добре ехографски преглед.Ще се види има ли увличаване и разширяване,има ли натрупване на мазнини в ч. дроб(стеатоза).А тя се усеща с тежест и подпиране в дясното подребрие.Може и проблем с жлъчката.Или просто някакъв колит го усещаш повече отдясно и си изплашен.Докато изчезнат оплакванията,трябва да спреш пържените храни,жълтъците на яйцата и мазните неща.

12.10.09
16:31

Мерси за съветите, но за сега не мисля да ходя на доктор. Хем нямам личен, хем нямам излишни финанси.
Да се надяваме, че всичко ще бъде ОК.
Преди година съм имал заболявания от мазни манджи, но не просто тъпа болка. Имал съм моменти на 2-3 часа, в които едвам-едвам съм дишал.

12.10.09
17:09

Щом не ти се ходи на лекар ти остава вариянта пак да се появи болката от , която едва дишаш!

HO

14.10.09
22:01

Значи разтройството е причинено от креатина аз лично съм се осирал с извинение зверски от предозиране с креатин, личния лекар ми каза да спра месото и яйцата и аз естествено не го направих само си пих лекарствата дето ми предписа от рода на smecta и разтройството не спря докато не спрях креатина, а след това прочетох че креатина много лесно се предозира от хора, в чиято диета преобладават месото и месните продукти защото те си го набавят в големи количества с храната. А диарията е един от страничните ефекти при предозиране с креатин. А за азотните бустери нищо не мога да кажа. Не съм пробвал.
Забележка: Аз предозирах с трикреатинмалат на капсули, но мисля че няма голяма разлика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1