Липса на мускулна треска при бицепсите!

08.10.09
15:36

Здравйте! Стажа ми е 2 месеца кръгови и 2 седмици http://www.bb-team.org/workout/1358/ по тази програма. Първата седмица всичко беше ок - мускулна треска на гърдите, зверска на гърба и съвсем лека на трицепса и прасците. Втората седмица същата работа. Въпроса ми е защо няма на бицепсите!? Какво да добавя!? Упражнение, още серии, повече повторения ли...? Правя пирамида с тежестите като последната серия ми е с максимална с читинг на последните повторения! Абе не се щадя в залата ама...
Моля, дайте съвети.

Само да добавя - досега треска на бицепсите съм имал един или два пъти ако не се лъжа... първият път беше зверска и беше когато за пръв път влязох във фитнес. Разбира се тренировката беше кръгова и за бицепс до колкото си спомням тогава направих само едно упражнение(сгъване от стоеж с правия лост). След това се чувствах все едно ми бяха счупили полицейски палки в ръцете!

ПИ

08.10.09
16:01

И аз нямам никаква мускулна на бицепсите, товаря ги на макс.

Мнението беше редактирано от Питбула на 08.10.09 16:01.

Не е задължително да има мускулна треска,за да има прогрес.Може и да не изпълняваш много правилно упражненията с тея читинги на този стаж...Пробвай да тренираш бицепса с малко по малко кг-ми,но по бавно,прецизно и концентрирано,да работи под постоянно напрежение

08.10.09
18:00

IronFreak е прав,по-добре с по-мало килограми,от колкото с многот и да читваш.Преди няколко седмци един прятел от фитнеса дига там 30-35 кила ама с яката читва нараво си чупи краста,аз му викам недеи да праиш таи не е полезо,той ми вика не то таи пак влиза.Краста му след няколко дена го заболя.Аз мога да кжа от моя опит който е малко,но мисля,че на мене упражненията с по малко кила и повече чистота в изпълнението ми помагат поиче от тва да мамя.За мускулна тресак непрекаснато имам,не мускулна тресак ми нешто като се едно ще експлоадира бицепса.Аз щото прая гърди и бицепс и 10-15 мнути лед тренирожка направо сам хипер стегнат някав такав,не мога да си докосна с върха на прастите бицепса.До колкото знам тва е добре знак за напомпване,иначе мускулна трекса съм нямал отдавна.

08.10.09
19:52

Изпипай си техниката! И пак не е задължително даимаш мускулна треска. Ето някой насоки относно правилното изпълнение на упражненята от стоеж:
1.Изпъчваш гърдите напред,
2.Изтегляш раменете назад (все пак не тренираме рамо),
3.Горната част на ръката (от рамо до лакът) стои през цялото време на упражнението ПЕРПЕНДИКУЛЯРНА на пода,
4.Люшкането е излишно (айде лек чийтинг да има, но той се свежда до много малка помощ само в началната фаза на упражнението).
5.Вдигаш щангата до горна мъртва точка бавнп за 1-2 секунди, там изцеждаш 1-2 секунди и пускаш бавно (1-2 сек.)
6.Кръстът е заключен през цялото упражнение.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.09 09:59.

09.10.09
00:40

Уверявам те,фактът че нямаш мускулна треска,не значи,че дадената мускулна група не претърпява хипертрофия.Аз например след тренировка на гърди,няма значение как ги тренирам,имам ужасна мускулна треска,която се появява 12 часа след натоварването.Но в същото време бих казал,че това ми е изоставащата мускулна група.
Така че това не бива да те отчайва.Е,друг е въпроса ако не товариш достатучно мускула и не изпълняваш правилно упражненията.
Горния пост много добре ти е казал как да тренираш бицепса.

13.10.09
17:08

казано от amann на 08.10.09, 18:00:

IronFreak е прав,по-добре с по-мало килограми,от колкото с многот и да читваш.Преди няколко седмци един прятел от фитнеса дига там 30-35 кила ама с яката читва нараво си чупи краста,аз му викам недеи да праиш таи не е полезо,той ми вика не то таи пак влиза.Краста му след няколко дена го заболя.Аз мога да кжа от моя опит който е малко,но мисля,че на мене упражненията с по малко кила и повече чистота в изпълнението ми помагат поиче от тва да мамя.За мускулна тресак непрекаснато имам,не мускулна тресак ми нешто като се едно ще експлоадира бицепса.Аз щото прая гърди и бицепс и 10-15 мнути лед тренирожка направо сам хипер стегнат някав такав,не мога да си докосна с върха на прастите бицепса.До колкото знам тва е добре знак за напомпване,иначе мускулна трекса съм нямал отдавна.

заеби тренировките и наблегни на училището.

13.10.09
17:32

Бицепсите ти са свикнали на товар, всичко което местиш, вдигаш или носиш товари мускулите... не говорим само за тежесто а и за някаква работа.. :)

Надявам се да ме разбираш..

13.10.09
18:24

казано от Krachoff на 13.10.09, 17:32:

Бицепсите ти са свикнали на товар, всичко което местиш, вдигаш или носиш товари мускулите... не говорим само за тежесто а и за някаква работа.. :)

Надявам се да ме разбираш..

Това което казваш не е много точно и правилно според мен! Както и да е! Нещата се оправиха вече. Благодаря много на Стоянчо!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1