В сериозна беда! Моля за помощ.

08.10.09
08:22

Здравейте на всички! Радвам се, че вече съм част от вашия форум. Въпреки, че от доста отдавна го чета, чак днес си направих регистрация, защото никога не съм била веща във фитнеса и тренирането и нямах какво да споделя. Днес обаче ви моля за помощ. Висока съм 170см и тежа 58кг. Имам време до 16.10 да стана 46 т.е. -12кг. Начините по които ще стане, не са от особено значение. От сърце ви моля за помощ. Времето е много малко и наистина не знам какво да правя... Благодаря за вниманието.
Ваша Ани.

08.10.09
08:35

с тоя срок и тези килограми, които трябва да свалиш, единственото решение е да жертваш някой от крайниците си, за да постигнеш желаното!
за по-малко то десет дни да свалиш 12 килограма е почти невъзможно, а ако се случи, ще е изключително нездравословно меко казано.

08.10.09
08:36

Ани, здравей!
Ако това, което си написала, е истина, то е някакво БЕЗУМИЕ!
Хубавото е, че няма шанс за това време да станеш 46 кг., даже няма време да станеш и анорексичка. По-голяма глупост не бях чувала скоро. Даваш ли си сметка какво би означавало на твоята височина да станеш 46 кг.???? Самоубийство. Ако намериш някой психарски форум, пиши там, може да ти помогнат. Начините да отслабнеш не са от значение?! Някакъв абсурд е това, заедно с поста ти.

08.10.09
08:47

Съжалявам, ако обидих някого с поста си. Преди бях 48кг, но заради лекарства качих много рязко. Като цяло, крайната равносметка беше +10кг за по-малко от 2 седмици. Все пак ще опитам да се справя някак си и ще ви държа в течение как се развива “лудоста” ми.  :Р

08.10.09
08:57

казано от Anita-Sara на 08.10.09, 08:47:

Съжалявам, ако обидих някого с поста си. Преди бях 48кг, но заради лекарства качих много рязко. Като цяло, крайната равносметка беше +10кг за по-малко от 2 седмици. Все пак ще опитам да се справя някак си и ще ви държа в течение как се развива “лудоста” ми.  :Р

Да не си се включила е някакво състезание за отслабване?! Ако помогнем какъв ще е процентът ... :))))

08.10.09
09:01

Не си обидила никого, а не се обиждай и ти. Не е здравословно да се хвърляш на подобно рязко отслабване. Да не говорим, че и килограмите, на които си била преди, са малко за височината ти и е по-добре да не се връщаш на тях. Аз съм 171 см, 60 кг и изглеждам слаба. На 48 кг. ще ми трябва болница. По-добре е да се опиташ да ядеш качествено, а килограмите вследствие на лекарствата ще се стопят сами така или иначе.

Като изключим тези общи приказки, информацията, която даваш, е крайно недостатъчна. На каква възраст си, как се храниш обикновено, за какво е бил този курс на лечение, в състояние ли си изобщо да тренираш и имаш ли намерение, и защо изобщо ти трябва за 10 дни да свалиш 12 кг.?

В крайна сметка здравето е най-важно. Не би трябвало с такава лекота и на всяка цена да се опитваш да намалиш теглото си. Едва ли причината си струва.

NE

08.10.09
09:25

48кг на 170сантиметрово момиче са си добре ако има леки кокали и няма никаква мускулна маса по себе си.но да отслабнеш с 12 кг за такъв период от време е невъзможно.и да се дихидратираш,да взимаш разхлабителни,да не ядеш нищо и да тренираш постоянно пак няма да стане номера.12кг мазнини не могат да се махнат по никакъв начин за 10 дни.почни да тренираш,яж здравословно и в най-добрият случай ще си върнеш старите килограми за 3 месеца.успех!

08.10.09
09:41

Имам един въпрос:
Защо трябва да си тези кила на тази дата, и колко време след това искаш пак да си на тях?
В зависимост от отговора може и да може да ти се помогне, ама ако ще е някоя глупост като купон с много хора примерно няма да стане, да знаеш :)

08.10.09
10:39

За този период адекватните и възможни кила са половината на тези 12,даже по-малко...Що се касае до свалянето им здравословно.
Иначе не,че не е невъзможно,средства всякакви глад,НВД,но какъв е смисъла да си ошашавиш тялото и след това да ги възвърнеш,че и отгоре...
Питам се,защо чак сега(1 месец) преди дата се сещаш да промениш визията си?

Мнението беше редактирано от Финдо на 08.10.09 10:40.

То да беше един месец, пак по-добре, Финдо, ама гледай, че иска до 16 ОКТОМВРИ !?
Анита, напълно подкрепям Инис и останалите; това си е безумие и само ще си създадеш проблеми. На 170 46кг са малко, не мисля че ще е красиво. И за тези дни няма как да стане това.
На мен също са ми интересни причините, какво е толкова важно ?

08.10.09
14:08

казано от veronique на 08.10.09, 13:39:

И за тези дни няма как да стане това.

Чак да няма... има, и дори не е толкова сложно. Просто ще продължи за кратко, примерно колкото за кантара и след това ще трябва да започне да си ги връща.

Може да се състезава нещо, затова и аз питах за причините, ама засега отговор няма :)

08.10.09
17:18

Невъзможно е да го постигне това :)

08.10.09
19:09

Здравейте всички! Извинявам се за малко забавилия се отговор, просто нямах възможност да пиша. Причината е лична и не ми е удобно да я кажа, извинявам се. Обаче в никакъв случай не е свързана с други хора, лично за мен си е. Години-18. Напълнях заради хормони. Дадоха ми в голяма доза (ударно) и ми забраниха всякакво движение. Ограничих храната, но сякаш и от въздуха пълнеех. Искам да уточня, че моята структура е да качвам в областта на корема и паласките. По-принцип, гледам да се храня здравословно. Днес преживях на 2 айряна, защото ми беше паднало много кръвното. Сега пия фреш и в интерес на истината кантарът показва -1кг (дано да не е счупен :D) Наблягам сериозно на скачане на въже, лицеви опори, коремни преси и си взех някакъв диск на Body Sculpture (май) :Р за оформяне на талия. Засега е това. Ако някъде бъркам-попрваяйте ме. P.S. Благодаря на всички за отделеното внимание! :)

08.10.09
19:17

Не се подвеждай по маркетинг и спекулации по телевизията,найлони,колани,вибрации,масажори,лепенки и мелодии за ГСМ!
Твоят случей мисля показва ясно каква роля играят хормоните в нашето тяло...

08.10.09
19:33

Ами сигурно бъркаш, Ани. В желанието си да свалиш по-бързо, най-вероятно ядеш твърде оскъдно. На 2 айряна и 1 фреш не се тренира - нали не е това представата ти за здравословно? Най-подходяща за сваляне (най-бързо действаща) е НВД, в твоя случай вероятно НВД ВМ. Това с уговорката, че до 16.10 най-много да свалиш 1-2 кг.
Идеята не е в ограничаването на храната, а в нейното качество. Ако се храниш редовно! с повечко белтъчини и мазнини, ограничавайки въглехидратите, ще имаш резултати. Разгледай ето тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - и ще имаш основата за менюто си. След като си оправиш храненето, може да мислиш и за тренировките.

Дневниците на момичетата са добра отправна точка също. Има много варианти на дневно меню, които можеш да си “откраднеш”.

08.10.09
19:38

Хах, благодаря за съвета. Между другото тъкмо се бях загледала замечтано в поредната реклама на ТОП ШОП. Сега да ви питам, че забравих в предния пост. Можете ли да ми препоръчате нещо за пиене?! Чувала съм за Фет Бърнъри, но да си призная честно бегло понятие нямам каква е разликата между тях :D Във фитнесите естествено винаги ми препоръчват най-скъпото. Не, че съм скъперник, напротив. Просто искам мнение от вас, кое е най-качествено (или да го кажем с най-голям ефект), а не да си дам парите на вятъра. :Р Мерси много!

08.10.09
19:43

казано от inis9 на 08.10.09, 19:33:

Ами сигурно бъркаш, Ани. В желанието си да свалиш по-бързо, най-вероятно ядеш твърде оскъдно. На 2 айряна и 1 фреш не се тренира - нали не е това представата ти за здравословно? Най-подходяща за сваляне (най-бързо действаща) е НВД, в твоя случай вероятно НВД ВМ. Това с уговорката, че до 16.10 най-много да свалиш 1-2 кг.
Идеята не е в ограничаването на храната, а в нейното качество. Ако се храниш редовно! с повечко белтъчини и мазнини, ограничавайки въглехидратите, ще имаш резултати. Разгледай ето тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - и ще имаш основата за менюто си. След като си оправиш храненето, може да мислиш и за тренировките.

Дневниците на момичетата са добра отправна точка също. Има много варианти на дневно меню, които можеш да си “откраднеш”.

Благодаря много за съвета и линка, но можеш ли малко по-точно да ми разкажеш какво е това НВД ВМ. Извинявай, наитина не са ми много ясни тези неща. А за здравословното хранене...хм, по-принцип е здрависловно, сега е всичко друго освен здравословно. Като цяло надеждата ми е, че ако не успея да постигна особено видими резултати, заради краткия период от време, поне няма да си навред. Все пак това са 8 дни...

08.10.09
20:04

Една много кратка лекция, подробностите - в темата за НВД.
1. На ден трябва да имаш 4-6 храненета - 3 основни, 1-2 междинни. Задължително закусвай. Калориите трябва да намаляват пропорционално с напредването на деня, т.е. вечерята трябва да е най-лека;
2. Въглехидрати - до обяд, някои ги изключват почти напълно. Плодове - до обяд/ранния следобяд. Месо, риба, яйца, извара, комбинирани със зеленчуци. Маслини, зехтин, сурови ядки. Без пържени неща. Минимално преработени храни.

Когато говорим за НВД ВМ, има някои разлики. Там въглехидратите отсъстват почти, набляга се на мазнини от животински произход - типично хранене е напр. яйца с масло. Тя е добра за нас, жените, от гл.т. на хормоналния баланс. Но тъй като мазнините са много калорични, лесно можеш да надвишиш превидения калориен прием, трябва да се контролира количеството. Пример за ВМ - дневниците на Венци, Вероник.
Запомни, че мазнините трябва винаги да са ти достатъчно високи!

Храната трябва да е съобразена с ОКБ. За него - в темата.
Вода - мин. кол. 2,5 л. А още по-добре, ако е повече.

Можеш да си направиш изчисленията за ОКБ, примерни менюта и ще ги коригираме с общи усилия, ако има нужда.  Но първо трябва да попрочетеш тук-там и да си избереш режим на хранене.

П.П. Фет бърнърите помагат при изграден режим на хранене и тренировки, какъвто ти все още нямаш.

Мнението беше редактирано от Инис на 08.10.09 20:31.

Като човек цял живот борил се с наднорменото тегло, качвайки сваляйки десетки килограми на базата на физико биологичния ефект наречен йо-йо, бих те посъветвал да не правиш глупости с тялото си защото то не ти е от днес за утре а за цял живот. Мини на една нормална диета, с нормален тренировъчен режим и малко по малко ще изглеждаш както искаш, което не означава да си скелет.

13.10.09
13:58

Здравейте отново! Съжалявам за забавянето! Вече съм -6кг и съм много щастлива! Май няма да се справя с крайната цел, но все пак има голяма разлика. Тренирам усилено за да сваля предимно мазнини. Оцелявам на огромен брой витамини, но пак е нещо... Благодаря изключително много на всички. Скоро ще измисля и хранителния режим за след петък и ще го споделя. Много поздрави! Ваша Ани!

13.10.09
19:33

Ако мислиш ,че тези 6 кг са мазнини много се лъжеш ;)

Ако си жива до петък...

Мисля, че модераторите трябва да направят темата важна, за да служи за пример на всички какви НЕ ТРЯБВА да правят.Усещам, че рано или късно ще свършиш зле.

13.10.09
22:16

Хора недейте с този песимизъм де! Вие направо ми подписахте смъртния акт! :D:D:D

NE

14.10.09
08:01

казано от Anita-Sara на 13.10.09, 22:16:

Хора недейте с този песимизъм де! Вие направо ми подписахте смъртния акт! :D:D:D

ти сама си си го подписала :vampire:

14.10.09
09:01

казано от Anita-Sara на 13.10.09, 22:16:

Какво хапваш през деня ? Доста ми е интересно

19.10.09
18:28

Да, горе-долу съм подготвена. Приключвам с тази тема и отивам да си правя дневник. Благодаря много на всички. Ако ви остане време може и там да драснете мнение-две. Отново благодаря.

Ани

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1