14.10.09
12:32
Здравейте,пиша тази тема не само за мен,но и за всеки начинаещ който не е направил избора си за хранителни добавки!
Искам съвет какво да си зема до сега съм пил Протеин (суроватъчен) и Креатин (монохидрат) тренирам вече от 8 месеца,но през това време съм правил известни дупки,като например лятото не тренирах 1 месец пропъскал съм и някоя друга седмица заради боледуване и други причини.Протеина го пия от 5-6 месеца и наистина съм доволен от него.Креатина го пих 1 месец и спрях днес,защото просто чуствам как просто не ми действа.Визуален резултат определено има без да си мера обиколки и такива неща просто се забелязва.Вече реших много сериозно да почвам да тренирам,следователно и да си купа сериозни добавки и добра комбинация.До сега се хранех не много пълноценно,но вече почнах сериозно да си храна и да си набавям нужните неща.Въпроса ми е бихте ли ми дали добра комбинация за покачване на мускулна маса като например Протеин + Глутамин + Аминокиселини + някакви витамини...Протеина искам да го смена така,че са добре дошли и предложения за нов добър протеин..също така ще ми бъде много от полза и ако ми дадете линк или препоръчате контретни добавки.63 килограма съм 1.82 висок и имам програма за трениране която си я ползвам откакто почнах.Мога да дам до 150 лева на месец приблизително...
Благодаря предварително! :)
Темата беше редактирана от Impulse на 14.10.09 12:36.
14.10.09
12:49
63кг на 182см говори, че храненето ти е изключително зле. Нека ти илюстрирам нагледно въпроса за храната и добавките:
Храната ти е бензинът, а добавките - добавките към него. От София до Варна стигаш например с 25литра. Ако сложиш хубави добавки в горивото ще стигнеш по-бързо и то с 23литра. Каквито и добавки да сложиш - с 15литра няма да стигнеш.
Затова първо си оправи храненето и след това добави добавките така, че успехът да дойде по-бързо ;)
14.10.09
12:54
Както спомех в темата вече започнах сериозно да работа по този въпрос...Запитването ми беше по скоро към добавките и съм много наясно,че храната е 80% от това което права а добавките останалите 20 ...
14.10.09
12:57
Първо реши този въпрос, за да може да си подбереш правилно добавките. Иначе добре си се ориентирал, като може би глутаминът е излишен, тъй като по-добре по-големи дози амино (БЦАА), отколкото глутамин, когато става въпрос за цената.
14.10.09
12:59
казано от Impulse на 14.10.09, 12:54:
и съм много наясно,че храната е 80% от това което права а добавките останалите 20 ...
По скоро храненето е 70, тренирането 25 и добавките 5 :). Не се мятай на добавки
14.10.09
13:06
Тренирал съм без да пия нищо и усещам че няма ефект,а понеже не мога да си позволя да спазвам някакъв голям хранителен режим за да са ми излишни добавките искам да си набава сериозни добавки за да запълвам дупките в недостига на храна.
14.10.09
13:07
казано от Impulse на 14.10.09, 13:06:
Тренирал съм без да пия нищо и усещам че няма ефект,а понеже не мога да си позволя да спазвам някакъв голям хранителен режим за да са ми излишни добавките искам да си набава сериозни добавки за да запълвам дупките в недостига на храна.
Прав си, ние бъркаме. Успех!