Въпрос за суроватъчният протеин

PO

14.10.09
13:38

Хора здравейте.Имам следното питане...почнах да тренирам от скоро и съм на 24.Имам бърз метаболизъм и съм 187 а съм 63-64 кг.Във фитнеса където ходя, инструктура ми препоръча да взимам суроватъчният протеин...Та въпроса ми е може ли от него да ми излиза акне?Моята кожа е склона към акне и тъкмо съм се оправил, да не почне заради протеина да ми излизат пак.Нали не ги разбирам много, но казаха, че е богат на въглехидрати и затова искам съвет от вас.Има ли опастност пак да почнат да излиз акне само от суроватъчният протеин.Чакам съвети и ще съм ви много благодарен :)

14.10.09
14:07

Да и косми по гърба ще ти излязат. .. :) Няма такава опасност! Само не разбрах какъв е тоя протеин с много въглехедрати?? Gainer ли?

14.10.09
14:08

Протеина не е богат на въглехидрати. Може би имаш предвид гейнър. От протеин акне няма как да ти излезне, освен ако не си алергичен към нещо по-конкретно.

Мнението беше редактирано от AlexK на 14.10.09 14:57.

PO

14.10.09
14:30

незнам дали няма  да е реклама :) ами става дума за syntraxc nectar от 900 грама в кутия е :)а това май се води гейнар да :)препоръчаха ми тоя гейнар, обаче ме е страх заради акнето :)

Мнението беше редактирано от POPCORN на 14.10.09 14:35.

14.10.09
14:37

Ако е Синтракс Нектар няма как да е богат на въглехидрати! Каква ти е целта? Ако искаш да качваш ти сигурно си голяма слаботия(без да се обиждаш и аз бях същите килограми преди време).... протеина без въглехидрати няма да ти помогне. Взимай гейнер ако имаш финансите или си прави сам

и забравих да ти отговоря, не няма да ти излезе акне :)

Мнението беше редактирано от pockobg на 14.10.09 14:43.

PO

14.10.09
14:50

казано от pockobg на 14.10.09, 14:37:

Ако е Синтракс Нектар няма как да е богат на въглехидрати! Каква ти е целта? Ако искаш да качваш ти сигурно си голяма слаботия(без да се обиждаш и аз бях същите килограми преди време).... протеина без въглехидрати няма да ти помогне. Взимай гейнер ако имаш финансите или си прави сам

е не се обиждам, аз съм си слаб.ми да искам да кача килограми :)

14.10.09
14:59

казано от POPCORN на 14.10.09, 14:50:

Ами тогава вземи гейнър и почвай да тренираш здраво!

PO

14.10.09
15:08

казано от AlexK на 14.10.09, 14:59:

казано от POPCORN на 14.10.09, 14:50:

Ами тогава вземи гейнър и почвай да тренираш здраво!

дам мерси за съветите, ще си взема гейнар по-малка опаковка отначалото да видя как е и , ако всичко е окей си продължавам да си пия :)

PO

14.10.09
15:18

а искам да попитам друго..въглехидратите където са в гейнара имат ли нещо общо с въглехидратите където си ги добавяме по естествен път?смисъл хляб, ориз картофи и такива или те са друг тип?

14.10.09
15:23

Друг тип са. Прочети малко повече за съставките.

PO

14.10.09
15:29

казано от AlexK на 14.10.09, 15:23:

Друг тип са. Прочети малко повече за съставките.

мерси много :)да сега разглеждам и форума и всичко.нов съм в тоя занаят хахахах :)мерси братле

14.10.09
16:06

Споко.Не си слаб.Щом имаш 63-4 кила.Висок и строен си.Просто имаш стегнато тяло.Но така ще натрупаш чиста мускулна маса,без излишни мазнини.Всяко зло за добро.Тоя метаболизъм  много ще ти помогне за в бъдеще :)

14.10.09
21:10

тва го разправяй на някой друг, аз бях 186см 67кг и като знам кво колче бях :) строен друг път. Хич не трябва да се успокоява, трябва малко спортна злоба :D

Само където, надали в Гейнъра ще има толкова качетвен протеин като Нектара.За мен гейнърите са пари на вятъра, захарта е достатъчно евтина в магазина.Твърдо съм ЗА качествен протеин изолат.

15.10.09
10:32

+ въглехифрати на прах. И пак става гейнър

15.10.09
11:09

В гейнера задължително гледай въглехидратите какви са - малтодекстрин трябва да е 80% и нагоре от общото количество. Най-актуалните гейнери в момента имат за въглехидратен източник фино смлени овесени ядки, ечемик. По-добре е, защото е “whole food” източник, ГИ мисля, че пак е висок, защото са преработени. Sila май предлагат такъв гейнер ама не знам марката, иначе ON Pro Complex Gainer, Dymatize High Protein Mega Gainer, Cytosport Collegiate, Universal Real Gains са много добри варианти с малтодекстрин.
Основното - не си взимай гейнер, в който простите въглехидрати (sugars) са 10-15 г и нагоре в доза! Добре е и част от протеина(или целия) да е по-бавен - казеин, яйчен.
Друг вариант е да си вземеш NOW Carbogain(или друг малтодекстрин) и да го смесваш с протеина, който си си взел. Много добър вариант, защото можеш да си нагласяш съотношенията(количества, калории), и да го ползваш за следтренировъчния шейк със суроватка.
Три стандартни хранения, два шейка гейнер с мляко между тях и си ок. Най-мързелешкото, за което може да се сетиш:)

PO

15.10.09
12:43

казано от butthead на 15.10.09, 11:09:

В гейнера задължително гледай въглехидратите какви са - малтодекстрин трябва да е 80% и нагоре от общото количество. Най-актуалните гейнери в момента имат за въглехидратен източник фино смлени овесени ядки, ечемик. По-добре е, защото е “whole food” източник, ГИ мисля, че пак е висок, защото са преработени. Sila май предлагат такъв гейнер ама не знам марката, иначе ON Pro Complex Gainer, Dymatize High Protein Mega Gainer, Cytosport Collegiate, Universal Real Gains са много добри варианти с малтодекстрин.
Основното - не си взимай гейнер, в който простите въглехидрати (sugars) са 10-15 г и нагоре в доза! Добре е и част от протеина(или целия) да е по-бавен - казеин, яйчен.
Друг вариант е да си вземеш NOW Carbogain(или друг малтодекстрин) и да го смесваш с протеина, който си си взел. Много добър вариант, защото можеш да си нагласяш съотношенията(количества, калории), и да го ползваш за следтренировъчния шейк със суроватка.
Три стандартни хранения, два шейка гейнер с мляко между тях и си ок. Най-мързелешкото, за което може да се сетиш:)

мерси братле ще гледам взема някой от тия където ми препоръча :)

15.10.09
18:16

според мен е по-добре храненията да ги направиш 4-5 в по-малки количества храна
шейковете си остават 2
:-)

15.10.09
21:32

казано от POPCORN на 14.10.09, 13:38:

Хора здравейте.Имам следното питане...почнах да тренирам от скоро и съм на 24.Имам бърз метаболизъм и съм 187 а съм 63-64 кг.Във фитнеса където ходя, инструктура ми препоръча да взимам суроватъчният протеин...Та въпроса ми е може ли от него да ми излиза акне?Моята кожа е склона към акне и тъкмо съм се оправил, да не почне заради протеина да ми излизат пак.Нали не ги разбирам много, но казаха, че е богат на въглехидрати и затова искам съвет от вас.Има ли опастност пак да почнат да излиз акне само от суроватъчният протеин.Чакам съвети и ще съм ви много благодарен :)

Ти (в началото поне) говориш за гейнер (споменаваш много въглехидрати), но аз имах един познат, който реши, че трябва да си набавя по 200-250гр. белтък дневно от суроватъчна пудра и за около седмица ми избиха пъпки (мисля протеинът беше на Мусаши, преди около 4 години).
Принципно не би трябвало да ти излязат пъпки!

PO

27.10.09
16:46

Хора взех си гейнар и почнах да пия.Имам едно питане..В тоя гейнар има Витамини , проблем ли ще е с него ако си пия бирената мая, защото нея е пия, заради витамините?И по колко пъти на ден мога да е пия?Мерси предварително !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1