06.04.04
07:54
аз съм ектоморфен тип и доста се шашнах като видях по колко пъти на ден трябва да ям за да натрупам маса :shock: . проблемът е, че ходя на работа сутринта от 9 до 5:30 следобяд и не ми е толкова удобно да ям през 2 часа. може ли някой да ме посъветва за примерно меню, което мога да приемам и може ли да се мине без хранителни добавки ?
06.04.04
08:11
Здравей,
имаш същия проблем като мен с малката разлика, че аз уча и хвърча между различни курсове. Храненето ми е страхотен проблем и то точно в часовия диапазон, описан от теб. Тогава имам поне 3 хранения.
Без хранителни добавки едва ли ще минеш, освен ако не си носиш храна със себе си (което е неудобно понякога). Ако втория вариант не е удачен ще ти трябват аминокиселини, тъй като те са таблетки и се приемат лесно (не е нужно да носиш със себе си половин кухня, за да ги разтваряш :)). Във времето докато работиш приеми поне 6 таблетки през 2 часа.
Със сигурност има и други варианти да заместиш храната и Image ще се изкаже по-компетентно от мен, но аз произлизам от гледната точка на практик, който в момента е точно в твоето положение.
Успех!
06.04.04
09:12
преди малко гледах каталога на мусаши. там има два интересни продукта - №39 MUSCLE GAIN FORMULA, №48 RECOVERY FORMULA . Дали са подходящи за моя случай? Sax-o-matic ти какви аминокиселини ползваш?
06.04.04
10:32
Мисля, че ще намериш по-евтини аналози на мусаши, защото при тях плащаш и за самата марка (както сони например).
До скоро пиех МЛО 2121, но те са скъпички, а и не са точно за маса. Вземи си, ако искаш Юнивърсал 2700, удачни са, а и цената им е ми се струва добра.
П.С. Със съветите съм малко на посоки, тъй като не каза с каква сума разполагаш, но според онези препарати от каталога на Мусаши горе долу добих представа (макар и относителна), затова ти препоръчвам такъв клас аминокиселини.
06.04.04
20:45
Имам някои рецепти за протеинови закуски тип сандвич, които да си приготвяш сам. Във вид на таблица са. Ето защо немога да ги постна, прати ми един майл и ще ти ги пратя. Когато завърша селекцията ще са част от бъдещата готварска книга на раздел хранене.
10.04.04
00:10
Преди време имаше един химик в залата в която тренирам. Беше много тъп горкия, но за едно съм го признал - не мърдаше от вкъщи без раница, в която носеше достатъчно ядене в зависимост колко време няма да си е вкъщи. А и другото - тъй като и той ходеше на работа до към 6 часа вечерта, той си готвеше като се прибере от работа и си готвеше за възможно най-много време (например си вареше ориз за 1 седмица напред, печеше по 10 кг пилешки гърди и ги замразяваше в пликчета във фризера и т.н.). Така че можеш да вземеш някоя идея и да я пуснеш в действие. Не е трудно!
11.04.04
09:37
Ей, maxx, преди 4 години при тробойците на Славия имаше един тип, който идваше с туристическа раница, пълна с всякакви съставки :). Да не би да говорим за един и същи човек?
12.04.04
15:36
Явно не, този беше културист и няма нищо общо с трибойците от славия
13.04.04
02:57
Хех, навремето когато тренирах (преди 5 г) беше много забавно. Носех си поне 2 порции храна. Тогава се хранех смесено. Сега имам нова политика на хранене и разделям порциите си на преобладаващо белтъчни и на преобладаващо въглехидратни. Смятам, че 3 - 4 високобелтъчни хранения и 1 доза протеин могат да осигурят 1/5 - 1/4 кг протеин дневно. Това количество е достатъчно и за най-тежките натурални билдери.