14.02.05
20:02
Темата е модерирана от Mr_Muskul
аз съм на 15 и се чуда дали посещаването на фитнеса ще попречи по някакъв начин на разтея ми? :лол: засега тренирам само вкъщи с лицеви опори но взе да ми писва ! :Д та това ми беше въпроса - ще попречи ли по някакъв начин фитнеса на разтея ми и ако да - кога мога да започна да тренирам във фитнес ?
Здравейте, добре дошли във форума. Ще ви помоля да пишете на кирилица.
Mr_Muskul
Започвай да тренираш веднага :!: Няма от какво да се притесняваш , ако тренираш правилно , фитнеса може да тие само от полза .
Естествено започни няколко месеца с леки тежести и повече упражнения но първо вземи и прочети колкото можеш повече по темата ще ти бъде от полза
Най-добре ще е ако съчетаеш фитнеса с някакъв друг спорт като карате или бокс. Така тялото ти ще се развие много по-хармонично :) .
МНОГО БЛАГОДАРЯ ! ами ще прочета всичко интересно и веднага се захващам! :D ех успокоис се ! едни френдове от моя клас разправят че фитнеса спирал разтежа на мойта вазраст ! а ве балаци ко да ви кажа! :D :D Още веднаж мн мерси ! :D
15.02.05
17:05
Да се изкажа ли и аз тук или да не се изказвам?
Айде, няма.
Само ще ти кажа: прочети дума по дума какво ти е казал djgorgio-ASTOR и вникни в съдържанието на всичко. което е казал.
Единствената поправка - според мен трябв ада тренираш по този начин постоянно, докато ти мине пубертета, а не само няколко месеца.
И не бързай да набеждаваш хората за балъци.
е да де не са чак балаци ма некакси ги марзи да тренират и изкарват фитнеса че е тап или че нема смисал от него! :x А ве тарсат си оправдание за да прикрият тва че ги марзи! и за тва ! :D ма нищо са ще ги светна аз по вапроса ! :D ма ма иначе вече прочетох доста неща вав форумите и сигурно ще почна скоро време да се надяваме ! :D
А бе що не изкажи се ако искаш на мене ми е интересно да разбера нещо ново ! :D
17.02.05
10:35
Не искам, защото съм противник на тренировките преси края на пубертета. И не само аз...
Но нищо, тренирай си, само не се стреми към големите тежести и комбинирай с някакъв друг спорт - плуване, баскетбол, волейбол.
Поздрави!
17.02.05
14:23
D3BEP, интересува ме в такъв случай с каква работна тежест да правя упражненията при положение,че съм на 16. Започнах от скоро(няма и месец) и вече вдигам 65-70кг, а тежа 57кг. Чел съм някъде,че тренировките в пубертета изчерпват хормоналните запаси, необходими ни за умственото развитие и полово съзряване през този период, което ме плаши малко и за това те питам.Предварително благодаря!
17.02.05
15:35
Ами бих казал нещо като 60-70% от силовите ти възможности, не прекалено интензивна тренировка и разнообразяване на упражненията. Избягвай също така упражнения, които усещаш, че сериозно ти товарят ставите и сухожилията.
Аз бих казал като идеален вариант да изчакаш някоя и друга година, но какво пък :) Щом ти се работи, успех, само карай умно и полека!