Tribulus Terrestris (бабини зъби) Въпрос???

12.10.09
20:47

Здравейте
Аз съм на 25г. и съм нов във форума, а във фитнеса съм със стаж около 4г. с прекъсвания.
Имам въпрос относно Tribulus Terrestris, за който пише, че стимулира производството на тестостерон следователно разтеж на мускул, сила, потентност...
Знам, че повечето тестостерон води до оплешивяване, а тъй като аз вече съм доста блеснал на темето се чудех, дали ако започна да вземам Tribulus Terrestris ще се засили оплешивяването?

-Поздрави

На тази възраст би трябвало да си произвеждаш достатъчно тестостерон и не ти е нужен трибулус или поне няма да усетиш кой знае какъв ефект о него,освен ако не излизаш от стероиден цикъл.Като прехвърлиш 40 тогава мисли за такива продукти.Има много и най различни добавки,които биха ти свършили далеч по-добра работа за момента

12.10.09
21:14

Няма да оплешивееш...И от къде си чул за подобен страничен ефект?
И все пак нека да направим разлика между синтетичен тестостерон и билки/добавки,които способстват за повече собствено производство...

12.10.09
21:35

Обобщено функциите и въздействието на хормона са следните:

подпомага растежа на костите
намалява нивата на холестерина
увеличава синтеза на протеини (стимулира анаболните процеси)
при мъжа съдейства за оформянето на вторичните полови белези
регулира производството на сперматозоиди
засилва сексуалното желание
стимулира агресивно поведение
чувтвителността към болка намалява
стимулира мастните жлези по кожата
може да доведе до загуба на окосмяване по главата
стимулира отделянето на феромони
контролира пространственото мислене. Доказано е, че жени със сравнително ниски серумни нива на тестостерона срещат трудности да паркират колата си

източник: http://www.bb-team.org/articles/1461/

Значи да считам, че тази билка не може да ми навреди?

ГН

13.10.09
08:26

Все повече се завишава възрастта за приема на тази билка. 25 е напълно достатъчно, просто не трябва да си под 20. Пробвай колега, но дози от 1.5 гр+, не смятам че по-малко има сериозен ефект.

13.10.09
08:49

казано от Георги Николаев на 13.10.09, 08:26:

Все повече се завишава възрастта за приема на тази билка. 25 е напълно достатъчно, просто не трябва да си под 20. Пробвай колега, но дози от 1.5 гр+, не смятам че по-малко има сериозен ефект.

3 грама, разделени на три приема през 8 часа по възможност.

13.10.09
09:03

Благодаря за мненията!
До месец най-вероятно ще пробвам.

16.10.09
08:45

Всъщност самата билка се предписва за превенция на оплешивяването, така че едва ли ще ти създава грижи с косопада.

01.04.14
17:53

От къде мога да си закупя триблус капсули? Питах в аптеката и няма?

03.04.14
14:35

казано от Ivan Petrov на 01.04.14, 17:53:

От къде мога да си закупя триблус капсули? Питах в аптеката и няма?

Във всеки магазин за хранителни добавки има.

23.02.17
13:40

Здравейте, пия Tribooster food supplement 2000 mg. Исках да попитам някой има ли на предтсва дали би имало някакъв проблем ако пия трибулус и силегрия (силденафил) едновременно. Или дори и да не е едновремено ги приема в един и същи ден. Не винаги мога да вдигна самолета с някоя нова и затова питам (понякога се налага да пиина по-силен стимулант). Но също и спортувам, та са две причините да пия добавката. И има ли проблем ако деля хапчето на две. Да го пия на два пъти?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1