След година в залата

14.10.09
18:16

Здравейте. Вече година тренирам усилено и имам някои въпроси, затова направо пускам една тема. Преди думата спорт беше чужда за мен, а сега съм се зарибил много по бодибилнинга; една година стриктно трениране по три пъти в седмица и се старая да спазвам диета. Добавки само протеини и витамини. Равносметката за този период е 73 кг. в началото а сега съм 80кг. Имам и много добър прогрес и в тежестите с които работя.
Първите месеци качшвах много лесно но последните 2 - 3 месеца на помръдвам от 80 ... за храненето направо се тъпча .. по 5 - 6 стабилни хранения на ден, обаче пак доста трудно качвам. Предполагам самят ми метаболизъм е такъв, но ако препоръчате нещо ... по-принцип се целя в 85 - 87кг.  (висок съм 184).

Като цяло според мен самата структура на тялото ми не е много атлетична и въпреки желанието трудно качвам. Като цяло в момента гърдите ми са една от изоставащите области. Тренирам ги първи ден като правя преси, преси от наклон, преси от наклон с дъмбели и флайс. Какво мога да опитам за да кача и на тях? Преди време ми изоставаха ръцете и ме съветваха да спра да ги тренирам или да ги тренирам много малко и мисля че даде резултат...

Стратегията ми на трениране е 3 - 4 серии на муск. група с по 8 - 10 повторения в обратна пирамида ( почвам с големи колограми и малко повторения и постепенно намалям килограмите за сметка на повторенията). Дали е добра тази стратегия?

И последно кава добавка може да ми препоръчате като за моето ниво? Сега пия само протеини. Предпчитам ефекта да не е много силен но дълготраен. Много съм слушал за креатина, как дава добри резултати но спреш ли го бързо спадаш. Какво ще кажете вие??

Мерси

14.10.09
18:28

1. На тези килограми са ти много упражненията за гърди, не мислиш ли?
2. На тези килограми, отново, мога да отсъдя, че не ти е заложено генетично качването на маса, което е нормално. Ген.
3. Една година тренираш по един и същи начин - преди каквито и да е въпроси от сорта на “защо не качвам”, пробва ли нещо различно? Не говоря само за дроп серии, пирамиди, суперсерии и т.н., ами направо да се откъснеш от сплит програмата?
4. Добавки са ти необходими само когато дори разнообразието в програмите, хранителните режими и тренировъчните методики се изчерпа без значителен успех.

+ Коментар по #3 - наистина, не се ограничавай до сплитовете. Ама наистина, потърси в един конкретен сайт - tmuscle.com. Лесно е да ти каже човек “потърси си из нета”, но лично аз пробно съм търсил в Гугъл с комерсиалните ключови думи “програма за маса” и др., и трудно се намира нещо, което да си заслужава вниманието. Насочвам те към тоя сайт защото е истински и неподправен - отдавна чета статии и браузвам из форумите, много добри и умни атлети имат в t-nation. Просто му отдели време.

п.п. Когато целта ти е маса, не винаги е закон Божи да търсиш програма за маса. Може би трябва да направиш един цикъл за сила, след което да се върнеш на класическия сплит със по-големи работни тежести и да видиш как ще ти се отрази стреса на мускулите.

edit:
Така като се замисля, точно това бих направил на твое място - бих изкарал една програма за сила (препоръчвам ти 5/3/1, или 25 метода - и двете са описани в сайта, който ти дадох), след което бих се върнал на сплит програмата, като я комбинирам с креатин и bcaa.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.10.09 18:33.

14.10.09
21:19

Гърдите ги тренирай само с дъмбели и кофи с тежест. Ефекта ще е мигновен.
За добавки според мене след протеина се нарежда БЦАА.
От креатина имам проблеми и е истина това което каза за него.

15.10.09
01:03

В един стак за маса за мен трябва да фигурират Слин-Сейн и креатинова матрица...
Да не забравяме,че има креатин и креатин. :)

16.10.09
17:12

Foundation аз също мислех да направя сега един цикъл за сила и след това да пробвам друга прграма. И на мен ми се струшат много упражненията които правя в сравнение с мои приятели обаче не се чувствам уморен, даже напротив.  Сайтът е доста интересен.

Ivan Boichev доста трудни ми идват упражненията от рода на кофи и набирания .. но там също имам наблюдения че и слаби като структура хора получават добри резултати и все не се решавам да ги почна и да ги науча

16.10.09
18:40

“циклите за сила’ рядко са с много упражнения, най-често в цялата тренировка, има толкова упражнения, колкото в тренировка за 1 мускулна група в някой бб сплит. :blank:

За наблюденията ти за слабите по структура и упражненията със собствено тежест - донякъде е така, по-леките често се набират и правят кофи със сравнителна лекота. Това, въобще не трябва да те спира. И 100 кила хора се набират, та и по 40-50кг тежест добавят, така че личното тегло е проблем само до време.

18.10.09
19:08

Смятам сега да опитам тази програма за сила http://www.bb-team.org/workout/1280/ въпросът ми се важи ли тук правилото малкото повторения с големи тежести, големите - с малки или всичко с една тежест???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1