едно общо мнение за храненето

JH

17.02.05
12:18

Пичове, като гледам доста се написа и прочете на тема хранене. Но да ви кажа се уверих в следното, всичко е божа работа т.е. както ти е генетично предразположен организма така ще ти се изгражда тялото. Някои хора трупат холестерин, други не. Някои качват лесно маса, други трудно. На някои им става оная работа, на други по-трудно. Ха, това в кръга на шегата....
И все пак, погледнете работницитие по строежите: сутрин една баничка с боза (за бозата вече знаем), на обяд двойка или тройка кебапчета в зависимост от финансовото състояние, вечер каквото жената е сготвила. И в крайна сметка тези хора извършват толкова работа, колкото накуп цялата наша тренировъчна седмица.
Да ви дам друг пример, професионален спортист - гимнастик, акробат, сега на 50 години - яде обилно един път на ден, и вечер някое сиренце с бирата и толкоз.Всяка сутрин крос, лостове, успоредка, и поебва вечер . В тялото ще му завидят доста от нас.
  Моето мнение е че всичко тук става дума, да се просвещават повечето от нас да си дават парите за глупости. Трябва веднъж да се разбере че това огромно количество белтъчини под формата на добавки може да се усвои само със стероиди, а те пък за тях знаем. Хайде да се погледнем в огледалата и да видим какво толкова постигаме с тези идиотщини, освен едни мазни самуни целите в пъпки, и едно безпочвено самочувствие, аа да не забравя и по един прякор - Динозавъра, Мечката, Печката, Паяка, Минчо лежанката, Цецо мъртвата тяга, а като заиграе бойното изкуство Смит и Уесън всичко отива на вятъра.
  Хайде сега започвайте да ме плюете!

HE

17.02.05
12:35

Принципно различните видове хранения и диети са според целите към които се стреми. Според мен хармонично развито тяло с баничка и боза не може да се направи. А за последното си прав пред 9-те мм не питат колко вдигаш от лежанка, а бронежилетка имаш ли. Вярно е момчетата с такива прякори са неземни комплексари и вадят лошо име на този спорт.

Не схващам смисъла на тази тема много добре.
Всъщност виждам два смисъла: откритият е срещу хранителните добавки.
А скритият май е срещу бодибилдинга въобще - че няма смисъл от него. Има ли такова нещо?

JH

17.02.05
13:47

Не, не ме разбирай погрешно, нито съм против добавките, нито към бодибилдинга, а съм против това, някакви си необразовани, хора без абсолютно никаква култура на хранене, ей такава най-обикновена, наследена от бабите и дядовците, сега се впускат в някакви огромни дебати относно прохормоните, количеството калории, как една молекула се свързвала с друга, трети пък не може да си изпише името но разказва как от БЕЪНУБОЛА му било добре. Добре на кое?....

А за хармоничното тяло-нека първо изясним какво означава хармония.
Не може човек, 70 кг. и висок 170 да се мъчи да стане Арнолд, първото е смешно и второ, една еднокринна и двигателна система създадена да подържа едни габарити се насилва на новите режими и ако това ми било хармония.....хармония означава съгласуваност, съзвучие, лекота, а не от онова се насрах, от онова ми се свиха топките, гърдичката ми е леко подута, и хоп веднага се намира нов съвет да си купи от другите щото от тях ще му е по-добре.

Мого  да прозвуча неинформирано , но си мисля че добре платените бодибилдъри повече си хапват нормални месца и нормални зеленчуци и т.н. но просто имат повече време да го правят спокойно. Ето пак ще кажа за хармонията, колко от тези момчета ще възвърнат дивиденти за профуканото здраве, време, пари. Или сте на мнение че трябва да заприлачаме като хората в оная болна страна отвъд океана

HE

17.02.05
13:57

Кой какво ще си възвърне като дивиденти си е негова работа! А за такива на които им става добре от БЕЪНУБОЛА е има ги навсякъде! А хармонично тяло означава едно съразмерно развито тяло. Това, че на някой му се е подуло или свило нещо е резултат от собственото му безхаберие! Това какво похапват професионалните билдъри - мисля, че и те си помагат от време на време със забранени медикаменти освен с месца и т.н.т. Ако си ходил в “онази болна страна отвъд океана” би трябвало да знаеш, че там са малцинство хорана изглеждащи добре и такива неща има само в техните си филми! А самото твърдение, че без добре балансирана диета можеш да постигнеш каквото и да било е много повече от неприемливо!

В някои отношения съм съгласен с теб, но темата май не е за този раздел. Да, вманиачаването в никакъв случай не е добро. В последното интервю зададох на Панчо Петров - професионален(поне за българската аматьорска федерация) културист, 10 години в челната тройка на България, абсолютен във Воронежка област, Русия, миналата година републикански ветеран, на балканското първо пети, после трети един въпрос по темата, а именно: Струва ли си да се отдадеш на професионалния културизъм в България? И той ми отговори: Не! А той е човек, дето е дал мило и драго за спорта.
Без да говорим, че първенците на Мр.Олимпия за мен са просто манекени, продали си телата на фармацевтични компании.
И въпреки това бодибилдингът е наука. Наука за тялото, как да го управляваш и развиваш добре. Това, че има изкривявания, има, но това не го прави по - лош. Спортът е за здраве, братле .ТОва е нашата философия - спорт за здрав организъм и здрава душа. Мисля, че с тези думи изразявам и мнението на поне една голяма част от екипа. Е, не всички може би споделят това. Но това е идеята. Да се научим да бъдем по - умни, по - силни, по - здрави!
Поздрави!

HE

17.02.05
16:04

Именно Дзвер напълно съм съгласен с това което каза.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1