15.10.09
16:29
Здравейте малки и големи фитнесари!!!! Отдавна чета форумът относно тренировките и хранителните добавки и смея да кажа, че е най-добрият :) тренирам от март миналата година “за здраве и самочувствие”, от 3 месеца обаче почнах по-силови тренировки(намерих си партнер :) ) и повиших масата си до 74 кг от 68-69, ръката стана 35 см. Висок съм 1.76, 18г. Храня се относително здравословно, яйца, по-често варени, мюсли(скоро не съм ял, от месец), ориз, варени картофи, манджи - боб, яхнии :) месо, често пиле на грил или свинско, по-рядко телешко, все пак, тая година много харч ще падне, кисело мляко редовно, по кофичка, най-често след фитнес. С училището по-трудно се оправям, все пак... само боклуци навсякъде, за заведенията за бързо хранене имам предвид. Хляб обаче не отказвам, какъвто и да е, дори да си взема черен, или пълнозърнест, усещам го по същия начин като белия, сякаш само го “боядисват”. Ям сутрин 7.00 мед, мюсли, яйца. Даскало - пица :( Вкъщи - месо, манджа, ориз или картофи. Фитнес... час и нещо 5 дни, отделил съм тренировката за крака от тази за рамената... кофичка кисело мляко, дребен сладкиш(не винаги). Вечер - подобно на обеда ядене. Тоест 5 на ден. Мисля да започна прием на хранителни добавки, по-точно л-глутамин в комбинация с витамини и рибно масло. Мога ли да очаквам покачване на мускулна маса само с глутамин, разбира се, при правилно хранене :) В нашия фитнес “Олимпия” в Русе предлагат л-глутамин на World’s FOod Nutrition, 500 gr, 50 lv. А комбинация с креатин? искам мнение относно глутамина, да разбера закакво да си давам мизерната стипендия от 20 лв и паричките на мама и тати :)
Вземах някакъв глутамин миналото лято и все едно,че нищо не съм вземал.Имах дори спад в масата и силата.Прехваленият глутамин едва ли си заслужава парите. :)
до Миро - Глитамина не дава сила и затова няма как да го усетиш!!! Спада на силата ти се дължи,може би, на лоша моментна форма или лошо хранене, няма нищо общо с глутамина!
до автора на темата - Глутамина е най-важната аминокиселина в човешкия огранизъм. Тя ти дава предпоставка за растеж, но не очаквай нищо особено! Казвам ти го, за да не останеш разочарован после. Няма как да “усетиш” глутамина.
Ефект от него има, но трябва да се приема в по-големи дози (около 15 гр) и за по-дълго време( поне 2 месеца). Според мен е удачен в комбинация с протеин.
Не забравяй и храненето. Най-вече наблегни на месото и рибата...
Не се ли храниш достатъчно, каквото и да вземаш ефект няма да има!
15.10.09
18:56
казано от Rafael на 15.10.09, 18:09:
до Миро - Глитамина не дава сила и затова няма как да го усетиш!!! Спада на силата ти се дължи,може би, на лоша моментна форма или лошо хранене, няма нищо общо с глутамина!
до автора на темата - Глутамина е най-важната аминокиселина в човешкия огранизъм. Тя ти дава предпоставка за растеж, но не очаквай нищо особено! Казвам ти го, за да не останеш разочарован после. Няма как да “усетиш” глутамина.
Ефект от него има, но трябва да се приема в по-големи дози (около 15 гр) и за по-дълго време( поне 2 месеца). Според мен е удачен в комбинация с протеин.
Не забравяй и храненето. Най-вече наблегни на месото и рибата...
Не се ли храниш достатъчно, каквото и да вземаш ефект няма да има!
А какъв протеин? Въобще не съм запознат с марки, качество, цени :) Уей... само за него знам :) както и креатин.
Принципно комбинацията глутамин с креатин е класическа и върши добра работа. Споменатата от теб марка не ми е известна и затова немога да я коментирам. Само от глутамин осезаем фект би имало, ако приемаш по-завишени дози. Е, вече има формули, които уж не изискват завишен прием и се усвояват на 100%. Глутаминът ще ти даде едно по-добро възстановяване, а креатинът - сила и издръжливост.
Протеинът е добавка без която лично аз не мога. Той попълва дневните му белтъчни нужди, а сутрин на гладно и веднага след тренировка мускулите ти направо жадуват за аминокиселини. Затов е най-добре да си купиш един суроватъчен протеин (американски!) и ако останат пари, да помислиш за глутамин и креатин.
казано от akoncho на 15.10.09, 16:29:
тренирам от март миналата година “за здраве и самочувствие”, от 3 месеца обаче почнах по-силови тренировки.... Мисля да започна прием на хранителни добавки, по-точно л-глутамин в комбинация с витамини и рибно масло. Мога ли да очаквам покачване на мускулна маса само с глутамин, разбира се, при правилно хранене :) В нашия фитнес “Олимпия” в Русе предлагат л-глутамин на World’s FOod Nutrition, 500 gr, 50 lv. А комбинация с креатин? искам мнение относно глутамина, да разбера закакво да си давам мизерната стипендия от 20 лв и паричките на мама и тати :)
Според мен ти е рано за такива добавки, до преди тези 3 месеца тренировките в какво са се изразявали ?
Аз бих те посъветвал да започнеш едно хубаво хранене и с подходящи тренировки, а относно добавките едини мултивитамини и рибено масло са чудесни. Това са добавки които се ползват и от не спортуващи, ползват се за здраве, не да се помпиш :)
С адекватното хранене и тренировки ще качиш мускулна маса. Глутамина е ефективен във високи дози 20-30г на ден, което пък за един ученик е адски не изгодно ;)
Та така..
16.10.09
12:48
ясно :) скъпичко си е :) ще опитам комбинация глутамин + креатин, или протеин + глутамин? тренировките си бяха нормални фитнес тренировки, без кардио, с не повече от 12 до 8 повторения, но сега ми дойде силата имам предвид... от 40 на лежанка ги почнах 80 :) не веднага... абе фитнес партньора е много важен :) значи комбинацията глутамин и креатин е класическа? и е надеждна? разбира се, боклуци ям само веднъж на ден... пица... всичко останало минава към здравословно :) ще проверя цените във фитнеса и марките :) благодаря за изказаните мнения :)
някой да ми каже в кой раздел се задават въпроси отностно метана , и по точно след цикъл с метан какво трябва да се вземе . :-/
16.10.09
15:01
казано от damqnn на 16.10.09, 13:41:
някой да ми каже в кой раздел се задават въпроси отностно метана , и по точно след цикъл с метан какво трябва да се вземе . :-/
Добре де, за какво ти е тоя МЕТАН??!!
При наличието на толкова добри суплементи, които ще минат в пъти ефекта на метана, ти се хвърляш на най-евтиното и най-гадното за организма.Метан-а е такава шитня, че само ще те издуе с вода, която след края на цикъла ще изпикаеш и ще те прецака и само ще съжаляваш, че си си играл със здравето.Също така и ще спре натуралното ти развитие, тоест каквото си можел евентуално да постигнеш без химия,очаквай и сериозно акне!
Така, че за какво ни е здравето всъщност?!
Давай да лапаме метан като бонбончета, щото парите за креатин ни свидят.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.10.09 15:01.
казано от Aleksandar Marinov на 16.10.09, 15:01:
казано от damqnn на 16.10.09, 13:41:
Добре де, за какво ти е тоя МЕТАН??!!
При наличието на толкова добри суплементи, които ще минат в пъти ефекта на метана, ти се хвърляш на най-евтиното и най-гадното за организма.Метан-а е такава шитня, че само ще те издуе с вода, която след края на цикъла ще изпикаеш и ще те прецака и само ще съжаляваш, че си си играл със здравето.Също така и ще спре натуралното ти развитие, тоест каквото си можел евентуално да постигнеш без химия,очаквай и сериозно акне!
Така, че за какво ни е здравето всъщност?!
Давай да лапаме метан като бонбончета, щото парите за креатин ни свидят.
По-здрави!
Ае може и ти да си прав но, аз вече завършвам цикала, акне нямам и резултатата е много добър, затова искам някои да ми каже как да избегна това “изпикаване” иначе не ми се свидят смята да си взема креатин, макар, че и той задържа вода...
Моля да не се отклоняваме от темата, а тя е за ГЛУТАМИНА!!!
Според мен, най-голяма нужда имаш от протеин. Глутамина и креатина остави като добавки под номер 2, т.е. ако след като купиш протеина ти останат пари.
Относно марките предлагащи протеин... много са. Всичко зависи от финансови възможности. Винаги вземай по-голямото количество - излиза по на сметка. Много фирми продават количество от 10 lbs, което относително е около 4,54 кг.
По-изгодни са All the Whey, Scivation, ASN…
По-скъпички идват Optimum, Syntrax, NOW, BSN…
бих ти препоръчал протеина да е суроватъчен изолат
за глутамина, мисля че вече ти стана ясно - възстановява, дава предпоставки за растеж, върши работа в по-големи дози и за да има ефект трябва да се взема продължително време