17.10.09
16:31
Последния път на лежанката сложих повече отколкото съм дигал досега, направих си 3 серии х 8 повторения чисти, на втората серия обаче лявото ми рамо, задната му част нещо се изсанъчи и днес като правих за рамо ме наболяваше, пък и като се движа. Кво да правя? Да го мажа с гел ли или да почивам докато мине?
Рамото боли от претоварване и претрениране, поне при мене това е ставало с предното. Много странно как задното рамо те наболява, като се има предвид механиката му. Сигурен ли си, че не е нещо ставно, а не мускулно?
Не мога да разбера болката дали идва от ставата или от мускула, но във всеки случай ме боли задната част, лопатката където е..
Бегай на лекар брато ,, недей си викай - “а то до утре ще ми мине... :)” всеки ден :)
Рамото е сложна конструкция. Незнам какво означава “изсандъчи”, но ако смяташ, че е станало нещо нередно, посети лекар, прави сними, ако трябва ЯМР, но недей пренебрегва травмите на рамото, защото оставят болежки за цял живот и може да ти пречи на тренирането.
В никакъв случей не почивай, но и тренирай по-леко! И аз като теб имах проблем с рамото и реших да почивам. Резултатът беше следния: 2 седмици почивка, понеделник тренировка за гърди, болката в рамото на 3-тата серия пак се появи. От тогава насам, когато ме заболи нещо не спирам да тренирам, а тренирам по-леко.
18.11.09
15:08
Познати проблеми на повечето хора. При това положение,първо недей стъпва в залата поне 2 седмици. Премахни лежанката с щанга,както с широк хват,така и с тесен. Просто го спри това упражнение. Работи с дъмбели,като недей да пускаш прекалено много или по-точно пускай докато се получи 90 градуса спрямо нивото на гърдите ти и ръката и после бутай нагоре,но недей събира дъмбелите горе и не изпъвай ръцете до край. Остави ги леко свити. Това е. Преди това,загрявай с леки дъмбели 3x20.
Може да използваш гел ибупрофен,както и да пиеш суплементи за ставите и сухожилията. Например Animal Flex.
Недей вдига с много тежко.