17.10.09
15:05
Здравейте,
общо взето съм начинаещ във фитнеса, но съм решил да се занимавам известно време по-сериозно с този спорт.
Няколко думи за мен: на 30 години съм, тегло 76-78 кг. , височина 1,78 м. Горе-долу имам стегната фигура, но искам да кача малко и да оформя по-добри мускули. Ето какво съставих като хранителен режим:
7:30
100г. овесени ядки ( ям ги варени, като им добавям и 3 суп. лъжици захар ), 500 мл. прясно мляко ( купувам го домашно ).
10:00
Порция макарони на фурна или картофен огретен ( Тропс-а). ( Моля за препоръка кое от двете е по-добре).
13:00
Пилешка пържола с гарнитура варени картофи или пиле с ориз, някакъв крем, 1бр. питка черен хляб.
16:00
кофичка кисело мляко
18:00
100г. варен ориз ( ям го пак със малко захар иначе не ми е вкусен -ако някои има друго предложение как да се яде предварително му благодаря), 2-3 резана пилешко или свинско филе.
19:00-20:30
тренировка ( понед. , сряда , петък )
20:30
1суп. лъжица мед, 1 бр. банан ( но нещо не мога да спя добре после, незнам дали не е от тези въглехидрати толкова късно за деня)
20:45
3-4 бр. белтъци, ядене с боб и месо ( свинско или пилешко ) или някаква манджа с пиле или мусака, салати, хляб, десерт, айрян.
22:00
често пия по една бира ( незнам ако трябва ще спра )
23:30
извара с кисело мляко.
Общо взето това мисля да спазвам. Моля за вашите коментари, ще са ценни за мен.Thanks.
Сутрин добави яйца, преди тренировка никаква захар, овкусявай си ориза със соев сос примерно или нешо такова махни тая захар ! Същото и сутрин, ползвай мед или стафиди, вместо захарта. Ориза преди тренировка да е кафяв, а не бял.
Прекалено на често хранения 4-5 за деня са ок, стига да са с достатъчно количество храна.
Млякото може и него да го ограничиш, ако е от магазина закупено разбира се. Яйцата с жълтъци задълже, другите неща са ти ги написали. Махни ги тези рафинирани храни от режима, захарта и т.н.