18.10.09
19:42
Колеги предстои ми здраво учене, кандидатствам докторантура в СУ. Ако някой е ползвал някой брейнбуустър и е имало ефект, моля сподели, че откакто завърших магистратурата не съм учил и май малко съм поотвикнал ;)
Ако сте ползвали нещо и сте останали доволни - моля, споделете.
18.10.09
20:05
Хвърли един поглед на Syntrax Cerebro :)
18.10.09
20:08
Хе... мина доста време и от моите студентски години... Ще се опитам да ти дам съвет, който е различен от ползването на brain-booster, затова те моля за извинение. В интерес на истината по време на една сесия опитах Фитин, но честно казано особена разлика така и не усетих. По-скоро успешната формула за мен се дължи на няколко фактора - достатъчно сън и спокойствие, задължително спорт и достатъчно развлечения (разходки, кино, просто на кафе с приятели и други подобни, каквото ти е приятно). По-скоро търси комбинация на времето за учене, с време, в което НЕ мислиш за учене. Нощните забавления до ранните сутрешни часове ги избягвах, защото ми се разцентроваше съня. За мен лично в онези периоди спортът беше една манна небесна, защото разтоварва много психиката ми по този начин и прави съня по-сладък...
Аз също обичам спорта, но проблема е, че трябва и да се ходи и на работа, за да има някой лев... а както знаем, работата изтощава... в някои случаи предимно психически.
18.10.09
20:14
Според мен, зависи от много неща за какъв период от време става въпрос, за колко много учене като часове количество.
Ако е за нещо кратковременно взимахме нещо енергиино, иначе сме се тъпчели и с разни лекарства за оросяване на мозъка, но не го препоръчвам на никой
Аз бих наблегнал на някой суплемент за подобряване на съня + повече сън.Никоя добавка(“brain booster”) не може да бие тази комбинация ! NOW 5 HTP + NOW Melatonin е супер комбинация !
Мнението беше редактирано от Владимир на 18.10.09 20:21.
Ето ти моя стак:
1. Syntrax Cerebro - задължително, това е уникален продукт и е неповторим!
2. Гинко билоба (NOW) - не е задължителна, ако вземеш цереброто, но ако я пиеш и нея е по-добре
3. GABA (NOW) на прах
3. Л-триптофан (NOW)
4. Л-глутамин
5. SAMe (NOW)
6. 5HTP (NOW)
7. Мултивитамини Адам/Вит-Мин100 (много силен Б-комплекс за нервите)(НАУ)
С тази комбинация (+здраво четене) ти гарантирам, че няма да имаш равен, ако говорим за изпитни сесии, каквито и да било изпити, учене, интелектуален труд и т.н. Гарантирам, че запаметяването е много добро! Ако не ти трябва “буустване” за дълъг период (сесия), може да минеш и само с Церебро на Синтракс. Не уча педагогика, а съм 5-ти курс право в СУ. Последните 3 сесии съм си ги взел безпроблемно. Тези добавки те държат психически да не изпляскаш, в същото време запаметяваш и не стимулират нервната система, т.е. няма сърцебиене и притеснения. Относно запаметяването ти е достатъчно и само CEREBRO, но спокойствието си го докарваш и с другите.
Ето и стака на Питона, който на времето ми бе направил голямо впечатление:
казано от Питона на 13.12.07, 18:19:
Единствената комбинация, която ми гарантира 95% отличие за Висшето ми е: :)
1) Фитин
2) Гинко билоба
3) Ментат
4) Упсарин
5) Фенилаланин
6) Б-стрес комплекс
7) Много риба
8) Много вода
9) Глутамин
10) ZMAСкъпо излиза, но споменът от материала остана и до ден днешен в главата ми. ;) :) Успех на изпитите и без преписванки, ей ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.09 20:31.
казано от NastyNas на 18.10.09, 20:21:
Началото на декември са изпитите, а ученето е много...
За Концентрация, DMAE, 5htp, phenylalanine, Cerebro:
healthstore.bg/
Тук ги има всичките.
Бре, ще ме накарате да си го взема това Церебро... че и добре излиза като цена, 1-2 на ден, 90 хапа не е зле... в комбо с едно гинко може да свърши работа, и без това напоследък нещо трудно се съсредоточавам... А за сън най-много един мелатонин да си взема, друго едва ли ще ми трябва...
Иначе Стоянчо гледам, че сериозен стак си си направил, а и резултати си постигнал... но проблемът при мен е, че малко скъпо ще ми дойде...
А на Питона стака също е интересен, от чисто любопитство се питам защо аджеба използва упсарин, глутамин (ако няма физически натоварвания) и ЗМА (това не помагаше ли най-вече за сърдечно-съдовата система?).
Мнението беше редактирано от NastyNas на 18.10.09 20:45.
казано от Стоянчо на 18.10.09, 20:23:
Ето и стака на Питона, който на времето ми бе направил голямо впечатление:
казано от Питона на 13.12.07, 18:19:
Единствената комбинация, която ми гарантира 95% отличие за Висшето ми е: :)
1) Фитин
2) Гинко билоба
3) Ментат
4) Упсарин
5) Фенилаланин
6) Б-стрес комплекс
7) Много риба
8) Много вода
9) Глутамин
10) ZMAСкъпо излиза, но споменът от материала остана и до ден днешен в главата ми. ;) :) Успех на изпитите и без преписванки, ей ;)
Гинко билоба не трябва да се взима с аспирин(2 и 4):
“Ginkgo Biloba acts as a blood thinner too and if taken with a blood thinner such as aspirin, warfarin, etc. blood complications may arise.”
http://ezinearticles.com/?Ginkgo-Biloba-and-How-It-Works&id=214835
По темата - храна и сън са много важни. За добавките според мен е по-добре готов стак като Серебро. За brain boost съм ползвал само винпоцетин от аптеката, нямаше особен резултат.
Мнението беше редактирано от butthead на 19.10.09 09:17.
Извинявам се, че се намесвам в чужда тема.
Не съм запознат с действието на такива продукти - имали някакъв спад/дискомфорд (не знам как точно да се изразя) след спиране на употребата им?
Говоря специално за тези, свързани със стимулиране на умствената дейност.
Не, няма никакъв спад след това. Цереброто е достатъчно по 1 на ден първите 10-ина дена, а след това може по 2. След 3 хапчета трудно заспивам, но добавя ли Габа, триптофан, 5HTP и съня си е ОК.
Начин на употреба: 1-2 капсули 3 пъти дневно като добавка към храната.
Това пише за Cebero сигурен ли си, че по една на ден ще стига?
казано от sarfios на 02.01.10, 13:05:
Начин на употреба: 1-2 капсули 3 пъти дневно като добавка към храната.
Това пише за Cebero сигурен ли си, че по една на ден ще стига?
При мен 1 сутрин и 1тбл на обед ми е предостатъчна. Ако взема още 1, трудно заспива. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ НА ГЛАДНО (особено вечер).