Аспирин

18.10.09
19:23

Здравейте. Разбрах, че аспиринът имал положителен ефект за изгарянето на мазнини. Вярно ли е това и в каква схема да го вземам?

ПС: Надявам се да не ми заключат или изтрият темата. Няма основание все пак, аспиринът не е забранено вещество никъде.

Първо не не вярно, и второ остави, че не ти помага в борбата с мазнините ми може да ти докара много неприятни проблеми със стомаха.
Накратко, забрави за аспирина като хранителна добавка.

Аспиринът е лекарство, а не хранителна добавка. Системната му употреба може да доведе до неприятности със стомаха. Да, има затоплящ ефект върху организма, но това няма да ти помогне особено за изгарянето на мазнините. Отнасяй се с него като с лекарство.

18.10.09
20:02

Да де, ясно, ама чувам мнения, че с кафе сутрин, т.е. с кофеин, ускорява горенето на мазнини.

казано от Technique на 18.10.09, 20:02:

...чувам мнения, че с кафе сутрин, т.е. с кофеин, ускорява горенето на мазнини.

Ами... експериментирал съм с комбинация кафе + аспирин + витамин С (0.5-1.0 g). Действието на кафето (кофеина) е ясно, действието на витамин С - също. Аспиринът леко подобрява “обстановката” за работа на мускулатурата, повишавайки леко температурата на тялото. В резултат на това при мен ефектът се изразяваше в малко по-лесно загряване, раздвижване и понасяне на натоварването. Влиянието му върху горенето на мазнини е по-скоро пренебрежимо малко. Не бих рискувал със системна употреба на аспирин за спортни цели. Има достатъчно други начини за постигане на подобен ефект. Ако става въпрос за единични изолирани случаи - ОК, но за постоянно не те съветвам. Преди време имаше спортни препарати, базирани на комбинацията кофеин + аспирин + ефедрин, като ефектът им е далеч от топенето на мазнини. По обясними причини такива препарати днес не се предлагат и използват (ефедрин).

Аз понякога вземам кафе+аспирин преди кардио.Незнам доколко помага за горенето на мазнини,но при ме е факт,че правя по-добро кардио с тая комбинация отколкото или само едното или само другото,нз при другите как е.

19.10.09
08:18

казано от Иван Шишманов на 18.10.09, 19:32:

Първо не не вярно, и второ остави, че не ти помага в борбата с мазнините ми може да ти докара много неприятни проблеми със стомаха.
Накратко, забрави за аспирина като хранителна добавка.

Значи, аспиринът се разтваря в устата за около минута, малко горчи, но пък не дразни стомахът. След което с малко вода или пък с кафето се преглъща. И да вярно е, прочети точно за тази комбинация с кофеин и ефедрин. Много добре действа, но ефедринът е забранен ... Добрa комбинация е и с кофеин и L-carnitine.

казано от bugs_ на 19.10.09, 08:18:

Значи, аспиринът се разтваря в устата за около минута, малко горчи, но пък не дразни стомахът. След което с малко вода или пък с кафето се преглъща...

По същата логика може да се пие и ефервесцентен аспирин. Макар течната форма да се усвоява по-лесно и наистина дразни по-малко стомаха, отново не съм уверен, че може да се ползва като хранителна добавка. В крайна сметка - всеки има глава на раменете си.

19.10.09
09:15

този аспирин го имате за някакъв всестранен лек,сега ако се сетите и митовете за използването му в секса .....

19.10.09
14:24

Комбинацията кофеин + аспирин + ефедрин съм я пробвал.. за 25 мин. колело тениската ми беше цялата мокра, но дане ти казвам сърцето с какъв ритъм ми биеше!

19.10.09
15:44

Само дето 90% от този ефект идва от ефедрина.

19.10.09
17:54

казано от kao на 19.10.09, 15:44:

x2

казано от kao на 19.10.09, 15:44:

Съвсем определено, да.

Аспиринът не помага. Взема се като имаш болка. За комбинацията с ефедрин Калоян и Емо вече казаха. Човек не трябва да вярва на всичко, което чуе ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1