Креатин

13.10.09
12:25

Тази или другата седмица мисля да си взема креатин.Изчетох може би окло 100 теми (на всяка ако има в заглавието “креатин” цъках)
и накрая се спрях на този тук.
От изчетеното останах с впечатлението, че от зареждащ период няма нужда, а от първия ден да започвам с 10 грама - 5 преди тренировка и 5 след.Но не знам как да го приемам през почивните дни по 5 грама или по 10 ?
Също така проблем ли е да приема 5-те грама и след това да изпия чашата натурален сок примерно, защото четох, че трудно се разтварял монохидрата ?

BR

13.10.09
13:08

Процента креатин в креатин монохидрат е 88%.Излишно си товариш бъбреците с монохидрата,виж някоя от новите форми!

16.10.09
11:12

А горе долу по колко литра вода на ден трябва да изпивам.Тъй като постояно срещам само думите “да се повиши приема на вода” и в някоя друга тема по 6-8 чаши на ден, което нищо не ми говори, тъй като аз приемам повече от 6 чаши вода със сигурност.

Мнението беше редактирано от warXx на 16.10.09 11:12.

16.10.09
11:21

Остави тези чаши,нека говорим в литри! :)
6-7 е нормално...и до 10 съм стигал.
Проблема е,че ако съм навън трябва да търся тоалетни...

Мнението беше редактирано от Финдо на 16.10.09 11:22.

16.10.09
11:34

казано от Финдо на 16.10.09, 11:21:

Остави тези чаши,нека говорим в литри! :)
6-7 е нормално...и до 10 съм стигал.
Проблема е,че ако съм навън трябва да търся тоалетни...

Над 3 литра със сигурност!
Това с тоалетните е доста познат проблем :)

Мнението беше редактирано от AlexK на 16.10.09 11:35.

16.10.09
11:39

Благодаря за отговорите :)
Ще се постарая за месец и половина да си носа непрекъснато с мене шише с вода.

19.10.09
15:49

Ето, че днес приех и първата доза.Но не съм сигурен дали я приех правилно.
20-30 минути преди тренировката изпих 5 грама с плодов сок (портокал).
Веднага след тренировката го изпих отново с плодов сок, но беше зор работата, тъй като полепна половината креатин по чашата.
Заедно с него изядох 2 лъжици мед и банан.
Та въпросът ми е веднага след тренировка ли трябва да го пия или малко да изчакам и лошо ли e, че съм изял 2 лъжици мед + банан ?

19.10.09
20:01

казано от Vanka7a на 19.10.09, 15:49:

Ето, че днес приех и първата доза.Но не съм сигурен дали я приех правилно.
20-30 минути преди тренировката изпих 5 грама с плодов сок (портокал).
Веднага след тренировката го изпих отново с плодов сок, но беше зор работата, тъй като полепна половината креатин по чашата.
Заедно с него изядох 2 лъжици мед и банан.
Та въпросът ми е веднага след тренировка ли трябва да го пия или малко да изчакам и лошо ли e, че съм изял 2 лъжици мед + банан ?

Ами не е лошо стига да ти е съгласно целите, тъй като толкова въглехидрати има голяма вероятност да не се усвоят изцяло.
За да не ти полепва може да го слагаш директно в устата креатина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1