Грахам

TB

19.10.09
19:57

Някой може ли да даде някаква информация за този продукт.Днес си купих хляб вита с пшенични трици и забелязах че в него има пшенично брашно тип 1150 и брашно грахам тип 1850.Видях в сайта че грахама е с висок ГИ.Значи не е за предпочитане,така ли?

Не разбрах какво точно те интересува, извини ме.
По принцип числото, указващо типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти (брашно тип 700 има 0,7 % пепелно съдържание). Брашно тип 1850 е пълнозърнестото брашно, т.е. приготвено е от смилането на цяло зърно пшеница, без предварително отделяне на неговата обвивка (триците).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1