13.05.09
11:36
Искам да попитам защо навсякаде в диети за качване на тегло пишете да се яде пълнозърнест хляб овесени ядки и пилешко месо при положение че пълнозърнестия хляб го ядат хората на диета за отсабване а пък в млякото за отслабване и “прокарване” А*тивия има овесени ядки сестра ми ги яде тия работи и отслабна доста също и пилешко месо, а пък аз ям по 7 пъти на ден от същите работи и не качвам нищо. Това доста ме обърква.
13.05.09
11:40
Да ядеш бял хляб е все едно да ядеш захар - затова. Няма нужда да се тъпчеш с бързи въглехидрати за да ядеш. Активия и т.н. също са с много захар. Като искаш яж си белия хляб, ако не качваш много мазно - няма проблеми :)
Благодаря за отговоа аз спазвам диетите от форума вече 2 месеца но явно не съм бил на наи правия път понеже съм изключителен ектоморф (май така беше думата) и май е по добре да ям бял хляб както и да е за този период нямам почти никакъв резултат и ми е доста кофти особено като гледам приятели как видимо наедряват от креатин за 1 месец а аз се мъча и нищо не постигам :|
Препоръчват се тези храни защото с тях като качваш килограми качваш по малко мазнини.Все пак диетите за покачване на тегло са за спортуващи хора които се стремят към показване на ММ
Ясно но повечето които питат във форума са незапознати също като мен а пък раздела е за покачване на тегло и като прочетата извара и черен хляб и овесени ядки не получават максимален успех :) както и да е все пак се радвам че бързо се отзовавате !
А относно креатина - някакъв заместител ?
13.05.09
12:06
казано от Ice7y на 13.05.09, 11:47:
Благодаря за отговоа аз спазвам диетите от форума вече 2 месеца но явно не съм бил на наи правия път понеже съм изключителен ектоморф (май така беше думата) и май е по добре да ям бял хляб както и да е за този период нямам почти никакъв резултат и ми е доста кофти особено като гледам приятели как видимо наедряват от креатин за 1 месец а аз се мъча и нищо не постигам :|
Това, че не качваш не се дължи на вида на хляба, а на това, че поемаш по-малко калории от нужното, а може да имаш и разминаване в тайминга.
Хапвай повече, по-големи порции, като най-много наблягай на закуската и следтренировъчното хранене - те са ключови елементи. Гледай да имаш достатъчно и от въглехидратите и от белтъците и мазнините. И трите са важни. Ако толкова наедряват от креатина, значи е монохидратна форма и голяма част от това което виждаш е вода под кожата и между тъканите, тя после ще излезе. Гейнър можеш да си вземеш или да пиеш по, примерно, 50 грама декстроза веднага след тренировка. Щом не растеж значи трябва да си преразгледаш храненето, а може би и тренировките.
Благодаря за съвета по късно ще постна и режима. Гейнър ще си взема но незнам каква марка мога да отделя до към 130 лева ако някой има предложения ще са добре дошли а относно декстрозата питах в една аптека те първо нещо измрънкаха за рецепта после пък ме питаха под каква форма като лекарство ли и аз казах че незнам и че ми трябва просто декстроза (така съм чел тук) е казаха ми че незнаят кво точно искам и не ми дадоха нищо.
13.05.09
12:23
хаха рецепта не може да ти искат за такова нещо. Има в Пикадили, Била и всичките подобни, за които се сетиш. 3-4 лева и килограма, прахообразно е и се разтваря. Гейнърът ти няма нужда да е скъп, защото си ектоморф и не те интересува колко е отношението прости/сложни въглехидрати.
Протеин пиеш ли? За след тренировка ще ти е добре. Направо може да си го комбинираш с декстрозата. (малко грубо инфо: това е от най-лесно и бързо разградимите въглехидрати; синоним е на глюкоза на прах; вдига кръвната глюкоза, от там панкреасът отделя инсулин, клетките се хранят и растеш)
ами не пия нищо само ям можеби за това е по малак ефеткът но пусках тема тук да ми кажете точно определен протеин и гейнер защото марките са много а в магазина ми препоръчаха с креатин (който не мога да пия) но никой не пожела да се отзове също питах дали да пия глутамин
13.05.09
12:34
Глутаминът е напълно безсмислен. Защо не можеш да пиеш креатин?
Преди 2 дена, ако не се лъжа, някой питаше за марка гейнър. Има безброй теми - отвори 10 и виж кой се повтаря най-много сред препоръчваните.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 13.05.09 12:36.
ами имам проблем с бъбреците боя се че и при най малко влияние ще отида пак на системи иначе веднага бих си купил доста мнения с доволни потребители съм прочел
13.05.09
12:59
Сега има и нови форми, които се водят по-безвредни, не са свързани с отделянето на креатинин и т.н., но по-добре не рискувай. Ако ако ще правиш нещо - задължителна!! консултация с лекар преди това.
Иначе и без креатин можеш да растеж, няма повод за притеснение. Просто увеличи калориите и следтренировъчната порция :)
Искам да попитам изчислих че са ми нужни около 2800 калории на ден за да понапълнея та въпроса ми е каква е разликата между калориите получени от месо и картофи примерно и от шоколад не говоря за чиста мускулна маса а просто за килограми.Например в 1 шоколад има към 530 калирии и 60 грама въглехидрати мога ли когато не съм достигнал максималното количество за деня да го заменя с шоколад (не качвам никакви мазнини за това ям сладко и бял хляб)
казано от Ice7y на 15.05.09, 15:34:
Искам да попитам изчислих че са ми нужни около 2800 калории на ден за да понапълнея та въпроса ми е каква е разликата между калориите получени от месо и картофи примерно и от шоколад не говоря за чиста мускулна маса а просто за килограми.Например в 1 шоколад има към 530 калирии и 60 грама въглехидрати мога ли когато не съм достигнал максималното количество за деня да го заменя с шоколад (не качвам никакви мазнини за това ям сладко и бял хляб)
Това са празни калории наред с алкохола, това не е здравословно просто за организма, не носят никакви стойности... не го храниш с тях. Ако искаш да качваш се храни с качествени източници. В пъти превъзхождат тези които коментираш.
Има пълнозърнести брашна, и аз ползвам, но няма да правя безплатна реклама, иди в магазина и питай.
Тази тема е за БГМАМА. Не се бъзикам. Намери някоя тема за хлебопекарни.Адски много рецепти и съвети има там.
п.с
Аз още се смея на момчето дето няма да тренира докато не си мине изпита,щото се затъпявало от фитнеса :)
Темата е КУЛТОВА !
09.06.13
20:11
В големите вериги има 2-3 вида пълнозърнесто брашно.
Ползвай суха мая.С живата просто не се получава.
Първите 5-6 хляба ще са за кучето.
Вкуса няма да е като на белия,ама пак е по-добре от вити,мити и тем подобни оцветени боклуци.
Внимавай като го ядеш топъл,не може осетиш кога е свършил...
Ако ще и полу-зърнест или супер-зърнест да е хлябът, пак ще ти се лепи, затова по-добре го премахни ако ти е проблемен
казано от Желязото на 09.06.13, 21:02:
Ако ще и полу-зърнест или супер-зърнест да е хлябът, пак ще ти се лепи, затова по-добре го премахни ако ти е проблемен
Първо е на 16!? и го съветваш изцяло да премахне хляба? И второ кат му гледам корема на аватара и си викам, що и на мен не ми се ‘лепаше’ така тоя хляб!
Първо ти ми кажи, защо изцяло да изключи хляба, и още повече пълнозърнестия такъв, най-малкото при положение, че изглежда така, както на аватара му? Да изключиш напълно хляба от менюто си ми се струва най-малкото смешно, а и се чудя с какво ще си ям лютата шкембе чорба, и ще си топя в салатата? :D
09.06.13
22:23
Благодаря ви за отговорите . На мен просто ми трябваше да ми препоръчате марка на хубаво брашно , но явно няма голямо значение . :)
09.06.13
23:24
Купувай си хляб Finess с 5 зърна или Вита.Те са добри.
Остави шкембе чорбата си, на Давид му се лепи хляба и иска да го замени, само че пълнозърнестият и той ще се лепи. Та затова тоя ред на мисли.
09.06.13
23:48
Шкембе чорбата е храна за душата....Тя не се измерва с ккал,белтъци,въглехидрати или мазнини....
На твойта възраст не ти трябват никакви диети.Тренирай здраво и хляба ще ти е най-малкия проблем.
Мнението беше редактирано от Кинкенофрен на 09.06.13 23:48.
09.06.13
18:34
Здравейте,
тренирам от няколко месеца и искам да качвам мускулна маса .Белият хляб ми се лепи много по стомаха и за това започнах да ям пълнозърнест . Като чета из интернет какви боклуци са пълнозърнестите хлябове в България се отказах да си купувам какъвто и да е хляб.Та въпроса ми е какво брашно да си купя и да си правя хляб от които да не качвам мазнини (имам хлебопекарна).Ако може да ми препоръчате някоя марка и от кой супермаркет мога да си го купя ще съм ви много благодарен :)
Здравейте,
Към момента подготвям дипломната си работа.
Ще съм Ви много благодарен, ако отделите 10/15 минути, за да попълните въпросника.—Има и една награда!—
Продукта, който е използван във въпросника е само примерен!
—Важни са отделните характеристики, които ще може да оцените—
Вашият принос ще помогне много: http://goo.gl/M5IHF
- Има и награда. Един от вас, отговорил на ВСИЧКИ въпроси, ще СПЕЧЕЛИ ваучер на стойност 55 лв.(£25) за Amazon.co.uk и Javari.co.uk (на втория уебсайт доставката до България е безплатна) Ваучера ще бъде изпратен на електронната поща.
- Въпросника е малко по-труден за попълване, но дава възможност за събиране на много по-полезна информация.
- Поствам го тук, понеже се надявам, че темата може и да Ви е интересна.
- Благодаря ви предварително за положеното усилие (знам, че попълването на въпросници не е от най-любимите ви занимания (:
- Линк към въпросника: http://goo.gl/M5IHF
(ако нарушвам правилата на форума с този пост, моля администраторите да споделят къде във форума би било по-уместно да сложа това съобщение или, дали трябва да го променя по някакъв начин)
Благодаря Ви!
Мартин