Как да съчетая най-добре протеина,креатина и аминокиселините

17.10.09
08:43

Взех си протеин на Scivation,креатин 300 грама на Оптимум и аминокиселини на Оптимум.Бих искал да чуя малко мнения относно приема им,как да ги разпределя най-добре,в момента целя трупане на маса.

Засега пия протеина сутрин на гладно,след 20 мин овесени ядки с мед и мляко или евентуално яйца или нещо друго,след 2-3 часа идва обяда,след още 2-3 часа креатина и евентуално още една доза протеин.След още 2-3 часа имам още едно хапване като между тия яденета вземам аминото.Минаваме вечерята и преди лягане вземам аминото пак.Това е в ден в който не тренирам.

Разликата в тренировъчен ден, е че пия креатина 30 мин преди и 30 мин след тренировка.Като след тренировка си вземам и протеина с него.

Удачно ли съм ги разпределил ?

Мерси предварително

17.10.09
09:26

Креатина в трен. дни се пие така,а в нетр. сутрин и 2рата доза около времето когато нормално тренираш или след обед.
Аминотата зависи дали са комплексни или само разклонени,но пак се пият както пиеш протеиновия шейк преди,след трен сутрин и в дози сходни с протеина(за комплексни амино,тогава няма нужда да пиеш протеина).Идеята е или амино или протеин на пудра.
Ако са Разклонени пак се пият сутрин,преди и след трен(около 5-10гр на доза 2-3 пъти ,ако си 70-80 кг),но към тях добави и стандартния шейк от пудра.

17.10.09
09:36

Чудех се между Optimum nutrition Superior amino 2222 mg и Optimum nutrition Bcaa 1000mg mega size new и накрая взех първите.Предполагам първите са комплексни,а вторите разклонени.В момента съм 76 килограма,креатина в нетр.дни не е ли достатъчно 1 доза или да мина на 2 ? Другото което ме притесняваше няма ли да има проблем с усвояването на аминото ако ги наблъскам тях преди трен. заедно с креатина,а след трен. ги взема пак с креатина и протеина ? От аминото вземам в нетрен.дни по 3 таблетки сцепени на два приема по 1.5,а в трен. по 4 таблетки.Получих няколко съвета че за моите килограми дозата била приемлива,също така че било и добре и преди сън да ги вземам понеже и тогава се отделял хормона на растежа и т.н.

И за другия път към разклонените ли е по-добре да се насоча или към комплексните ?

Мнението беше редактирано от mantodeus на 17.10.09 09:40.

17.10.09
09:54

По принцип аминото ги взимат в основен период, а разклонената верига по време на чистене.
Креатина го пиеш в нетренировъчни само по една доза - 5 грама,
Аминото трябва да ти е на ден по 15-20 грама, че може и повече...

17.10.09
14:57

Аминотата се пият като шейка по около 25-30 гр доза,това ги прави по неизгодни макар и да се усвояват доста по бързо.

18.10.09
12:49

Дано съм разбрал правилно :

Тренировъчни дни :

Протеин : сутрин на гладно,2ра доза след тренировка
Креатин : 30 мин преди и 30 мин след тренировка
Амино : Преди и след тренировка,евентуално и със сутрешния шейк

Нетренировачни дни :
Протеин : сутрин,2ра доза около времето по което тренирам
Креатин : 5 гр със сутрешния шейк като добавям и 2-3 лъжици мед за по-бързо усвояване
Амино : Между 2рата закуска и обяда за да не се засичат с протеина,и след обяд между храненията.

Грамажа на аминото го уточнихме,за което благодаря.

19.10.09
14:08

Дозата креатин след тренировка я приемаш веднага.

20.10.09
17:10

Тъкмо бях тръгнал да питам проблем ли е ако пия креатина и протеина едновременно в един шейкър,днес примерно глътнах аминокиселините веднага след тренировка,а след 40 мин комбинирах протеина и креатина в един шейк и глътнах и него.След тренировка да премина направо към креатина и аминото, а да речем след 20 мин ще приготвям и протеина ?

KA

20.10.09
18:02

И аз много се двоумя кога точно да ги вземам трите продукта. Краетина които използвам отзаде пише “за подбри резултати креатинът да не се смесва с кофеин ,протеинови шейкове или др”  :)

20.10.09
20:36

казано от mantodeus на 20.10.09, 17:10:

Тъкмо бях тръгнал да питам проблем ли е ако пия креатина и протеина едновременно в един шейкър,днес примерно глътнах аминокиселините веднага след тренировка,а след 40 мин комбинирах протеина и креатина в един шейк и глътнах и него.След тренировка да премина направо към креатина и аминото, а да речем след 20 мин ще приготвям и протеина ?

Ахъм, непосредствено след трен взимай аминото с креатин, и нещо сладко мед, банани, стафиди, и след 20мин изпии шейка.
А преди тренировка - креатин, непосредствено преди самата трен - амини..

казано от Kadkito на 20.10.09, 18:02:

И аз много се двоумя кога точно да ги вземам трите продукта. Краетина които използвам отзаде пише “за подбри резултати креатинът да не се смесва с кофеин ,протеинови шейкове или др”  :)

“Отзаде” където пише има логика само в кофеина, другото е буллшит.

09.12.09
18:24

искам да попитам да ли ще имам полза ако съчетая амино киселини креатин и протеини ?
и ако може да ми предложите качествени амино киселини и протеини

10.12.09
17:19

ами аз тренирам вече от една година сравнително напреднах но бавно качвам и за това питам дали ще е добра комбинация и искам савет за добри амино киселини и протеини

10.12.09
19:13

ако може да ми пратите и линк за амино киселините и протеините

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1