20.10.09
16:39
5:00 - протеин
8:30 - 3 сандвича (1сандвич = 2 препечени филии с пилешко месо кетчуп и зеленчук) или 150-200 гр овесени ядки с мляко
15:00 - манджа (квото е зготвено като няма пържени или мазни неща нещо варени или запечени картофи с месо) + зелева салата или домати с краставици)
19:00 - протеин
20:00 - супа (пилешка или яденето от 15:00) + 1-2 вафли 2-3 ябълки или портокали (абе като цяло сезонния плод)
20г. съм 192 см висок 85-88кг. Тренирам 5 дни в седмицата във времето между 17:00 и 19:00. Работя 6 дни (като работата ми е хамалогия изразяваща се в мъкнене на чували дъски и други материали)
Все ми е едно дали ще качвам или ще свалям въпроса е да се чувствам добре (не изморен) и евентуално чрез програмата която съм започнал да направя някакъв релеф. Тренирам от 2-3 месеца
Темата беше редактирана от Fallen на 20.10.09 16:40.
Този протеин в 5:00 можеш да го пиеш към 7 примерно. Между 8:30 и 15:30 трябва да имаш поне още едно хранене.
На твоите 90 кг,това хранене е изключително малко.И като брой хранения и като количество.
Засължително измести закуската по-близо след ставане примерно към 6:00.
Трудно може да наречеш това в 20:00 пълноценно хранене.Супите имат много малка хранителна стойност(почти никаква).
Видял ли си в някой примерно меню за трениращ човек супа,като основно хранене.Ако ти си я приготвяш и слагаш достатъчно месо и още неща е ок,но ако навън нещо не брой супата за нищо.И какви са тези вафли в режима ти ?За какво са ти ?
Като цяло направи си 5 по сериозно хранения през най-много 3 часа или 6 малко по леки.
Заdължително измести закуската по-близо след ставане примерно към 6:00.
И какви са тези вафли в режима ти ?За какво са ти ?
няма как да го направя към 6 защото тогава точно имам много работа и просто шефовете не дават във времето от 6 до 8:30 да не се почива. Вафлите иначе са щот просто ми се яде нещо сладко е така от вътре ми идва че съм гладен за шоколад. Естествено това не е всеки ден но се случва. Какво предлагаш да добавя като хранителен продукт в режима? Само не се изхвърляй с нещо от рода на риба тон или нещо друго дето струва 5-6-10 лв. Нещо по така като за средно статистически човек :)
Този протеин в 5:00 можеш да го пиеш към 7 примерно. Между 8:30 и 15:30 трябва да имаш поне още едно хранене.
Човека който ми продаде протеина ми препоръча да го пия по 2 пъти на ден и ми каза така: Първата доза непосредствено след ставане, а втората след тренировка.. незнам ако го изместя в 7 и после закуската в 8:30 няма ли да стане много нагъсто?
Мнението беше редактирано от Fallen на 21.10.09 12:20.
Храната ти е малко за това се чувсташ така, просто я увеличи. В 19;00 само протеин не е достатъчно, добави му някакви въглехидрати например: оризовки или някакви сухари.
20;00 - това е много малко хранене, увеличи месото и въглехидратите и махни тези плодове и вафли толкова късно вечер нямаш нужда.
е 3 часа след обяд не е късно кво да направя яде ми се сладко през ден през 2 немога просто толкова ли е вредно?
можеш ли да ми дадеш пример с храна подходяща за яденето в 20:00. Печени картофи или ориз ? А отностно хляба.. от както почнах фитнеса хляб ям само сутрин но имам чувството че ми се яде още. Пълнозърнест е от тея нарязаните предпочитам препечен мога ли да го добавя към вечерята? а и не ям много вечер защото е така подочух някви във фитнеса и единия вика: “оо аз не ям нищо след 19:30 иначе къв е смисъла да се наям кат свиня и да легна да спя за кво тренирам тогава” ама явно тва са били некви измислици или и аз незнам
btw: казваш : “не яж плодове вечер не ти трябват” а кога мога да ги ям смисъл от както тренирам и ми харесва да ям повече плодове поне по 2-3 на ден не е ли добре
Мнението беше редактирано от Fallen на 21.10.09 15:38.
Вечер е добре да се избягват въглехидратите,ако лесно качваш иначе си яж,но не прекалявай.То колко късно ще ти е последното хранене зависи кога си лягаш.Аз като си лягам в 2-3ч,ако не ям нищо след 19:30 хич не е добре.Като цяло е добре и преди лягане да се консумира бавно усвояващ се протеин(казеин,изварата е подходящ източник),за да може тялото да не посяга на мускулите след като се изчерпят запасите.Недей вярва на всичко,което чуеш в залата,дори и да има неща които са вредни всеки човек си има индивидаулен режим на започване изавършване на деня най-малко,да не говорим за метаболизма.