21.10.09
12:14
Здравейте!
Казвам се Кристиян на 18 години и от скоро започнах да тренирам.. сега искам да кача мускулна маса,защото съм слабичак.
Моляви помогнете ми с някакъв съвет :)
Височина: 172 см
Килограми: 66 кг
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:12.
21.10.09
12:27
6 кг мускулна маса за 1-2 месеца е много. Ако говорим за чиста мускулна маса - цели се в 1-1,5 кг/месец.
казано от Exotic на 21.10.09, 12:14:
Здравейте!
Казвам се Кристиян на 18 години и от скоро започнах да тренирам.. сега искам да кача мускулна маса,защото съм слабичак.
Моляви помогнете ми с някакъв съвет :)
Височина: 172 см
Килограми: 66 кг
Благодаря предварително :)
аха.. а как мога да постигна това нещо? :)
Нагъвай яко бял хляб с боза и ще качиш :lol:
Мнението беше редактирано от =HENRY= на 23.10.09 06:52.
казано от =HENRY= на 23.10.09, 06:52:
и круши!
казано от Maloune на 23.10.09, 17:09:
казано от =HENRY= на 23.10.09, 06:52:
и круши!
И цигански баници
Стига сте спамили, от това никой не извлича полза.
6 кила както ти казаха е абсурд, ако говорим за чиста маса. Иначе със задръжка на вода и нечисто би могъл да ръпнеш няколко килограма в зависимост от организма ти. Аз за 3 месеца съм оплесквал режим и съм качвал 10 килограма, но друг може да се разпори от хранене и да качи само 2-3. Т.е. индивидуално е. Прочети статиите в раздела за хранителни режими и си избери нещо, което имаш желанието да спазваш. Съставяш си режим и го пускаш за коментари.
23.10.09
19:55
Стига сте лъгали - хляб и зеле е формулата на успеха .
Сериозно , просто яж повече въглехидрати , набавяй си достатъчно белтъчини и бъди редовен в тренировките . Може да не ги качиш за 1-2 месеца а за 3 например но пак би било добре според мен .
Да, небързай с нещата, мускули и хубаво тяло не стават от днес за утре... Трябва много постоянство :)
29.10.09
12:23
Ако си в началото на тренировъчния си път т.е. ако отскоро си започнал да се занимаваш с тренировки с тежести,то едно качване на 5-6 кг за първите два - три месеца е възможно, напълно възможно, особено ако се храниш добре и приемаш необходимите хранителни добавки.За стероиди не говорим.Не ти трябват на този етап.Първо натрупай знания за храненето и тренировките и ще останш очарован от резултатите.
Храни се 5-6 пъти на ден,приемай по 2,2 - 2,7 г протеин на кг телесно тегло;по 4 г въглехидрати на кг тегло.Храните ги глеадай да са колкото може по-чисти откъм мазнини(но не ги избягвай съвсем) Тези количества въглехидрати и протеин са сумарно от храна и от протеинни концентрати.
Добавките, които са ти нужни са: Суроватъчен протеин,глутамин и креатин,но може да вземаш вместо глутамин BCAA, въпреки че е по-добре и двете.
Тренирай по 3-4 пъти седмично.
Това е в общи линии.За повече информация се допитъай до инструктора в залата, в която тренираш.Той ще ти даде по-изчерпателен отговор.
казано от Pitbula на 29.10.09, 12:23:
За повече информация се допитъай до инструктора в залата, в която тренираш.Той ще ти даде по-изчерпателен отговор.
Само да не е по-изчерпателен с ценовата листа на продуктите които продава!Малко са хората които не пробутват нещо заради парите.
Относно темата -ранъта прай борбъта :) няма магическо хапче което за 6 месеца да тр превърне в машина от маса и релеф :)
Мнението беше редактирано от mpaka на 03.11.09 10:32.