Извара- защо трябва да я приготвяме солена?

AC

17.02.05
19:07

Абе понеже навсякъде гледам мнения от сорта на “Не мога да я трая тая извара”, “Отвратителна е” и т.н., та искам да споделя, как аз си я правя, въпреки че я правя рядко.

Значи- 400гр извара, 1-2 банана и 1/3 степ ягода. 200- 300 мл. вода за разреждане. Всичкото това го пасирам и го пия...  :)

18.02.05
00:05

Мале, това звучи гнусно :) Само не забравяй, че с тия 2 банана си вкарваш и 30 грама фруктоза обаче.

06.03.05
23:15

[quote author=“NoDude!”]Мале, това звучи гнусно :) Само не забравяй, че с тия 2 банана си вкарваш и 30 грама фруктоза обаче.

Обаче става вкусно, поне за мен

10.03.05
22:53

аеshna ти пробвал ли си :) щото казах на майка ми, да ми купи извара а тя ми вика “ти няма да можеш да го ядеш това” ако това е наистина благо да и натрия носа :) а дали ше мога да си смелям с това и някои белтак  :D или ше стане мн гадно

17.03.05
12:17

ще зема и аз да я пробвам с банани, но само да разбера, ще сте се ебавали... :lol:

17.03.05
13:17

Аз я правя с ягофи понякога/сладко или от фризера/ Абе прилично става пичове, ама може и да не ме слушате, защото аз ям всякакви “гадости” и съм свикнал доста.

17.03.05
14:19

SGK, аз не бих рискувал на твое място :lol:

18.03.05
18:50

ето ви моя вариант който пак е гаден но е по-добре от колкото само извара ...в 500 грама извара слагате 400гр кисело мляко и разбивате добре...пиете бързо за да не усещате много вкуса :)  ..е всеки да си избере грамаж де  :wink:

19.03.05
01:00

По ми харесваше варианта със зехтинец, солчица и подправки, ама вие като сте рекли, че няма да има сол...

CR

07.04.05
18:18

изварата си е много вкусна след като и свикнеш аз лично на ден по половин кило си хапвам....няма ден в който да не ям извара
мнооо ме кефи тая рецепта с кюфтетата от извара..
пък наи често я ям по следния начин:
начи изварата се смесва с майонеза(количествата си ги определяш в зависимост от това как предпочиташ - ако е по малко майонезата става по постничко, по-сухичко така)...аз лично на 500 гр извара - една кутийка майонеза....след тва се слагат ситно счукани орехи, копър и на края чесън на прах или пък чесново брашно..който квото има...:))
и мажеш на филията.....

Давайте рецепти за изварата че ми писва по един и същ начин да я ям ! :))

07.04.05
23:15

[quote author=“acrimonious”]Значи- 400гр извара, 1-2 банана и 1/3 степ ягода. 200- 300 мл. вода за разреждане. Всичкото това го пасирам и го пия...  :)

Според мен е добре да се пропусне Step-а, че в него не е много ясно какви гадости има, иначе като се замени с истински ягоди и водата се замени с кисело мляко става много добро.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1