Кардио !

22.10.09
08:40

Здравейте .
Искам да засегна тема за която се пише всеки ден - кардио .
Вече съм натрупал достатъчно маса и искам да се орелефя . Знам , че зимата не е период за орелефяване , но ако кача още маса ще стане грозно ! Направил съм си прогрмата по която ще тренирам , но не знам кога да сложа кардиото ( преди / след ) . Прочетох доста теми тук и няколко статии , но често попадам на разминавания . Едни казват , че ако правя преди тренировка свалям ММ , а други обратното . После пък поднах на една статия в която пише ” Преди тренировка - лека аеробна дейност преди тренировката с тежести винаги е добро решение. Но интензитета и продължителноста, които са необходими за изгаряне на мазнини биха попречили на трупането на мускулна маса и сила.
След тренировка - кардиото след тренировка не е опасно за вашите мускули и сила. По време на тренировката с тежести се изчерпва запаса от гликоген в мускулите и по този начин се увеличава ефективноста от аеробната тренировка. Недостатък е, че след тренировка за крака, краката са прекалено уморени, за да издържат и на кардио тренировката. ” Мислех , че съм си решил проблема , но уви . Днес питах един култорист във финтеса и  той ми каза , че преди тренировка не свалям ММ . Получава се така , че съм пред дилема... да правя така както ми казва човек , който се е доказал и виждам резултата или на доказан сайт , който е помогнал на много незнаещи като мен ! Затова искам пак да попитам...кога се прави това кардио и по колко време . Искам да добавя също , че аз си имам релеф , но искам да си изцедя муслкулите максимално .
Благодаря предварително !

След силовата тренировка прави кардио. 30-40 мин, а може понякога да разнообразяваш с интервали за 15-20мин, или комбинация. Преди тренировка можеш да загрееш за 5-10мин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1