21.10.09
08:50
Напоследък често си задавам въпроса защо отвсякъде ни се пробутват хомеопатични лекарства, под предлог, че са по-безопасни, по-природосъобразни и понякога дори по-ефективни. Моя личен опит сочи, че всичко е свързано само и единствено с пари. В търсене на истината попаднах случайно на една статия, която затвърди позицията ми като авторът се позовава на проучването си и на куп източници. Преценете сами за себе си и споделете своето мнение:
http://kaka-cuuka.com/96
Това също може да ти е интересно:
http://kaka-cuuka.com/1820
Идеята на хомеопатията произлиза от т.н. “памет на водата”
Е да де, то го пише в първата статия това за паметта на водата. В неизследваните способности на човешкия разум не се съмнявам, но да повярвам, че вода, с която са отмили 10 вида билки, след което са я разредили 10000000 пъти и са я направили на таблетки с прибавена захар ще даде резултатите на нормални лекарства... С това само взимат парите на бабите...
Пример - Осцилококцинум - никога не ме е опазвал от вируси както твърдят по телевизията...
Пример 2 - Не знам колко опаковки Traumeel S съм изсмукал, ама ефект още чакам... Как един нурофен ми успокоява болките на първата таблетка, а великото хомеопатично с 30 имена на билки на етикета... спирам да говоря, че чак се ядосвам.
Моето мнение е, че “авторът” на тази статия си няма и хал-хабер от хомеопатия, как действа тя и от какво и как се приготвят лекарставта(билките)
Има много литература, която обяснява хомеопатията. Мога да споделя при интерес..
А относто паметта на водата има руски документален филм, казва се The Great Secret of Water, има го в замунда интересен е и го препоръчвам
Зарежи тайните на водата, досега не съм чул някой да се е оправил с омеопатични лекарства. За превенция ок, ама да отидеш при личния си лекар с някакво “остро” състояние и да ти предпише хомеопатично лекарство - това си е чиста подигравка с медицината. Не защитавам употребата на антибиотици, но да се връщаме преди 1928г - айде нема нужда. Сигурно за кръвното на бабите оказва влияние колкото им оказват магнитните бури като прочетат във вестника, че ги има. Кое хомеопатично лекарство може да ми подейства като diclofenac или ще премахне главоболието като беналгин?
Май и ти не си много запознат с хомеопатията :)
Не се ходи при личния лекар за да ти изпише хомеопатично лекарство, а при доктор хомеопат, който преценя какво трябва да ти даде и не си мисли, че тези неща в аптеката имат нещо общо с хомеопатията, до някаква степен да, но истинското лекарсто си го прави самият лекар и той е абсолютно на билкова основа!
Това добре, обаче един куп общопрактикуващи лекари предписват все повече хомеопатични лекарства, включително и личния лекар на баба ми. Като гледам все си я болят ставите и когато изпие един диклофенак - веднага се оправя. Е добре - излиза, че изпиваш 5 флакона от нещо си хомеопатично на обща стойност 30лв и накрая взимаш един блистер доклофенак за 3лв и мъките ти приключват с първата таблетка. Това ако не е машина за пари - не знам... Друг въпрос е колко лекари припечелват от това да предписват такива “лекарства”. Растения като жълт кантарион са се доказали и за това няма спор, но всичко това с хомеопатичните лекарства ми идва малко като “лечителство”, а не медицина.
Главната цел на хомеопатията е да не ти навреди и да е изцяло със съставки от природата, а това, че и личните лекари вече изписват хомеопатични лекарства не мога да дам мнение всеки си преценя. Когато имам нужда от хомеопатия, отивам при лекар хомеопат, а когато искам нещо “родено” в епроведка отивам при личния! Не искам да прозвучи, че отхвърлям традиционната медицина, напротив.
Лекарството, което бабати взема за ставите със сигурност и помага, но на какво ли друго вреди незнам.
Защо не пробвате нещо с народна медицина билки, мазила разни.
Има една книга на Мария Требен - Здраве от аптеката на Господ. Там има много рецепти за всичко.
А това, което ти намекваш, че е шарлатанство винаги ще си го има навсякъде, винаги ще има хора, които на страданието на другите, ще правят собствени облаги!
Поздрави
Мнението беше редактирано от source на 22.10.09 14:56.
source,
Филмът за “великите тайни” на водата съм го линкнал в статията. Той се базира на измислиците на един японец - Масару Емото, който показва някакви различни по форма снежинки и твърди, че са се образували от вода, “третирана” с различна музика, викове и т.н.
Разбира се, отказва да повтори опитите си пред научна публика - Фондация “Джеймс Ранди” му предлага 1 млн.долара да демонстрира как получава резултатите си, но той отказва. Другият, оригиналният, “гуру” на паметта на водата е френският лекар Жак Бенвенист, който е уличен в лъжа, подправяне на резултати от научни изследвания заради публикациите си за “паметта на водата” и в последствие уволнен за “опозоряване на родината” от френския Център за медицински изследвания.
Ето какво казва още първото изречение в wikipedia за паметта на водата:
“Water memory is a speculation that water is capable of retaining a “memory” of substances once dissolved in it to arbitrary dilution.”
Мнението беше редактирано от Longanlon на 23.10.09 06:13.
Този който аз гледах в замунда от 2005-та, защото сега виждам, че има и някакви други правят много опити с водата и се изказват доста големи руски учени в защита, че наистина водата има памет..
казано от Кобра на 21.10.09, 08:50:
... Преценете сами за себе си и споделете своето мнение:
Здравей, Кобра!
Питаш за мнение, след като е очевидно, че си настроен отрицателно (както и автора на статията в “Како Сийке”). Сигурен съм, че ще продължиш да си отстояваш своето. Независимо какво ще ти кажат хората тук.
И все пак - моето мнение е силно положително. На база личен опит и този на моите близки.
Мнение за хомеопатията. Присъствал съм по случайност (в една почивна база се засякохме) на семинар с видни хомеопати от страната и велики такива от чужбина. През всичките дни правиха някакви събирания на групи и недопускаха и не говореха с външни лица. На мен ми приличаше повече на някаква секта. Имах честа да ме поканат да присъствам на един “сеанс” много се двоумях, но се прежалих много приятели отказаха ;-). Цялата процедура по определяне на диагнозата се състоя в разпит с държане за ръката и накрая едно голямо НИЩО (обяснението беше че не искам да се отворя за тях). Е такъв подробен разпит за личния живот и в полицията не съм виждал!!! През всичките дни говореха за здравословен начин на живот и всичко от този род. До тук добре, но всяка вечер в ресторанта се напиваше голяма част от групата до козирката и ставаше нещо страшно (за моя радост повечето бяха жени и останах доволен ;-) ). Една по разговорчива дама ;-) ми каза, че някакви парици дават и обученията и семинарите са безплатни иначе другото е “някъкъв вид конспирация за милярди в Америка от тъпите американци”! Не гарантирам за нейните изказвания, но за мен държанието, поведението и разговорите на цялата група го доказваше косвено напълно. Малките успехи за които аз знам на тези хомеопатични продукти според мен се дължат на внушение и силната психиката на човека. Еиии че дълго стана ;-) Нямам нищо против билките и билковото лечение даже съм твърдо ЗА, но не в този вид които ни го дава така наречената хомеопатия. http://bg.wikipedia.org/wiki/Хомеопатия
Мнението беше редактирано от gorskia на 23.10.09 19:17.
Билките наистина лекуват, но хомеопатичните неща са просто добре раздрусана вода, а в случая с осцилококцинум и добре изсушена след това. За тези, които не знаят как се приготвя въпросното “лекарство” срещу грип - вземат се 100 грама екстракт от някакви вътрешности на някаква специална патка, след което се разреждат 99 части вода. Сместа се разтърсва вертикално 100 пъти, след което от нея се вземат 100 грама и се разреждат с 99 части вода. Та цялата процедура се повтаря 200 пъти, което значи, че вероятно на земята няма толкова вода, колкото е нужна за да се разредят тези 100 грама до нужната концентрация. Накрая 1 милилитър от 200 пъти разреждания разтвор се смесва с 5 грама захар и сместа се изсушава.
(може и един да беше, не помня вече.)
Мнението беше редактирано от moonclub на 23.10.09 21:31.
казано от Vic на 23.10.09, 15:51:
казано от Кобра на 21.10.09, 08:50:
... Преценете сами за себе си и споделете своето мнение:
Здравей, Кобра!
Питаш за мнение, след като е очевидно, че си настроен отрицателно (както и автора на статията в “Како Сийке”). Сигурен съм, че ще продължиш да си отстояваш своето. Независимо какво ще ти кажат хората тук.
И все пак - моето мнение е силно положително. На база личен опит и този на моите близки.
Напълно си прав, изразявам мнението си и предизвиквам противоположната страна за да изложи своите виждания и доказателства. Вярвам, че има много неща, които не знаем за света, вярвам, че някои хора виждат неща, които не би трябвало да виждат, вярвам, че не всичко е случайно и вярвам, че сме способни да променяме живота си както ни се иска. И все пак... Винаги е имало лелки и бабки, които искат да си излекуват детето от гнойна ангина с чайчета или да свалят 40 градуса температура с оцет, тяхна си работа. Но този БУМ в хомеопатията на световно ниво много повече наподобява последствие от капиталистическия строй (идиотски казано), тоест прекрасна възможност да забогатееш, продавайки на хората надежда.