20.10.09
10:40
Здравейте. Значи правих пуловер с 35 снощи и преди да хвърля дъмбела си вдигнах главата и се обърнах леко на ляво да погледна дали няма някой там. Естествено сега съжалявам доста. Като ви вдигнах главата се сецнах и сега имам някакво напрежение отзад и почти не мога да се завъртам на ляво или да гледам надолу. Моля, дайте някакъв съвет какво да правя.
Благодаря
п.с. дано н се копира темата, но просто не видях подобна
20.10.09
11:26
казано от lubolubo на 20.10.09, 10:40:
...Моля, дайте някакъв съвет какво да правя.
Решението е едно единствено - търсиш специализиран лекар.
Травмите не са игра, особено тези около гръбначния стълб.
Не те съветвам да поглеждаш към самолечение.
добре това не е ли пресилено? честно казано се надявах някой да каже просто да не го напрягам много, много и евентуално да ми препоръча някво подгряващо мазило ... някое друго упражнение за разтягане/изпукване, колкото да го отщипя и толко ? чак пък лекар ...... :О
20.10.09
14:01
казано от lubolubo на 20.10.09, 13:41:
добре това не е ли пресилено? честно казано се надявах някой да каже просто да не го напрягам много, много и евентуално да ми препоръча някво подгряващо мазило ... някое друго упражнение за разтягане/изпукване, колкото да го отщипя и толко ? чак пък лекар ...... :О
Пресилено? Та дори не е ясно каква точно е диагнозата... и дали не те очакват усложнения, ако не предприемеш правилно лечение. Не съм лекар и не бих посмял да ти препоръчам лечение по принцип. Мисля си, че и един уважаващ себе си лекар не трябва да си позволява да лекува така индиректно - чрез форум в интернет. По тази причина ти препоръчах най-доброто, което би могъл да направиш. Може проблемчето да е леко, но може и да не е... говорим за гръбначен стълб, нали? Спортният опит, който имам, ме е научил да уважавам контузиите. Има и друг момент - ако травмата ще отшуми сама за 3 седмици (говоря съвсем условно!), доброто лечение би се справило за доста по-малко време. Прецени, имаш глава на раменете си. За мен нещата са принципни - давам съвет само ако съм сигурен в това, което казвам. Надявам се ще се съгласиш, че тук няма как някой да е наясно с контузията до толкова, че да препоръча лечение, само по разговора ни. Помисли и направи най-доброто за здравето си.
Много по-вероятно е да си разтегнал сухожилие и ли някой от стабилизиращите рамото мускули. За съжаление мястото, където е травмата е много отговорно и не може никой тук да те посъветва да чакаш. Мисля, че всичко ще е наред, но успех все пак. И да кажеш какво е станало - за следващия който направи същото.
Според мен пари за здраве не се пестят, ако станат зле нещата отивай на ЯМР...
Прави сте и двамата. Добре, че писах тук, та ми наляхте малко акъл, щото май от дигане не ми е останал много на мен :))) .
Утре ще посетя травматолог и ще пиша пак вече с диагноза и лечение съответно.
20.10.09
17:56
Разумен си! Най-лесно ми е да ти кажа - “Еми мажи се с Fastum Gel няколко дни и намери алтернативни упражнения”. Само че... така вместо да ти изрисувам вежди, много вероятно е да ти извадя очите. Нека лекар (за предпочитане спортен) да установи проблема и той прецени как да се възстановяваш. Искрено се надявам до броени дни да си отново здрав!
Аз имах подобно преживяване при мъртва тяга - държах щангата в ръце и ме извика един френд, а аз като последен глупак погледнах настрани докато държах щангата. Та последствията бяха, че разтегнах един от Еректорите (мускули близо до гръбнака, дълбоки мускули). И ме боля повече от месец. Мазах го с разни “бабини” лекове и постепенно мина. Основното ми мазило беше домашна ракия с аспирин в нея. Хубава ракия беше (около литър троянска сливова 55 градуса), ама за десетина години я измазах ...
Според мен, ако нямаш много негативни усещания, не се хаби да висиш по кабинетите. Ще ти предпишат мазило, което ги спонсорира в момента. И в аптеката да отидеш и да попиташ - пак подобно ще вземеш. Щади го - не тренирай поне една седмица и прави разтривки. Ако не отшуми или ти причинява осезаем дискомфорт - отиди на лекар. Личния ще те упъти къде и какво да направиш.
Бързо оздравяване!
22.10.09
16:09
И аз имах същият проблем.Но се оправих,чрез същия метод като на mitaka101
и аз го направих същото вчера. са се чудя кво да направя и затва чета тука.
23.10.09
06:04
казано от satyrrr на 23.10.09, 05:55:
и аз го направих същото вчера. са се чудя кво да направя и затва чета тука.
Иваш два варианта - самолечение и търсене на специализирана лекарска помощ.
Изборът въпрос на желание, отношение към спорта и отношение към тялото ти.
тва е ясно, аз се чудя, понеже и преди съм имал такива прищипвания на много места - все едно, че нещо те е закачило там и те ограничава от определени движения; даже на същото място на гърба, обаче за седмица и нещо си минават сами. тоя път ме тревожи само, задето е по силна болката. пък и, ако е на врата и ти пречи да си въртиш главата на дясно не е голям проблем, ама на гърба ти пречи на сума движения и постоянно стряска, което не е добре.
Пак казвам, че прищипването на нерв е много по-малко вероятно от разтежение на мускул, сухожилие, инсерционит или нещо такова. Мисля, че има доста голяма разлика между двете, а прищипването на нерв е много сериозно нещо и не изчезва само. В zamunda има Atlas of human anatomy -1, 2 и 3. Според мен всеки билдер трябва да ги има и да познава отлично своята анатомия. Преди около 10 години имаше един пост в clubs.dir.bg, който гласеше, че един истински културист има повече познания за тялото си от обикновен лекар. Много силно впечатление ми направи това изказване.