22.10.09
08:28
Така от доста време се чудя да пусна тема,но все не ми остава достатъчно време да седна и да започна.
Ситуацията е следна тренирам от 1 година и няколко месеца когато започнах бях 70 килограма след около половината от времето направих 84 и от тогава нямам кой знае колко промяна.
Има няма 5 месеца си стоя все 84-85 изпил съм какви ли не добавки за възстановяване и т.н. даже в момента съм на последните дози от sp250 и sizeon,разликата в килограмите е отново същата а работните ми тежести определено са нагоре(обяснявам си го ,че може би съм изгорил и съм качил леко мускул)
Храня се до колкото мога ,като започна сутрин -протеин, през целия ден събирам поне 600 грама пилешко ,протеин между тях ,мед,яйца,след тренировка само хубав гейнър колкото и да знам,че мога да му постигна ефекта с обикновен протеин и глюкоза,все пак реших да купя...преди лягане казеин...сън поне 8 часа.
Скоро почвам комбинация на anabolic xtreme ако и от нея не мръдна вече не знам какво ще мисля,всъщност знам,но не искам....забравих да спомена на 21 съм,имам някакъв изключително бърз метаболизъм и каквото ям след час е в тоалетната... който може би е главната пречка...сладки тестени,пържени неща и така нататък не обичам да ям а са ми казвали ,че трябва с изключение на пърженото...
Та гледам се пускат десетки теми за какви ли не глупости и реших да видя какви съвети мога да извлека от тук =)
Темата беше редактирана от Тони1 на 22.10.09 08:30.
22.10.09
08:42
Пробвай като смениш тренировъчния сплит, упражненията и т.н.
аз попроменям някой неща,но се чудя да направя изцяло нова програма ,че с тази карам от доста време ,въпреки това след всяка тренировка имам зверските трески,дано само не съм претренирал....
Има няколко вариянта:дай си малко почивка 1-2 седмици,пробвай някоя система от тези които се въртят из форума,направо промяна в упражненията/сплита.
Вчера седнах за първи път от много време и почнах да правя това ,което най малко ми се отдава и то е да мисля,:D изобщо като се замисля аз си карам по една програма от има няма толкова време от колкото е застоя и все си викам ще я сменя другата седмица ,по другата,а времето при мен така лети ,че ето минали 3-4 месеца...явно това би било проблема в застоя просто не виждам какво друго освен някое тъпо заболяване ,искрено се надявам да не е...
23.10.09
13:52
Яж от всичко и по много, тогава ще дръпниш...
23.10.09
14:04
Не си внушавай , че си болен приятел ! Щом с храната и съня всичко е наред , то остана стреса и периода за възстановяване .
Поправи ме ако греша , но от встъплението ти разбирам , че за около година си качил 15 кг. ( 70 - 85 ) . Трябва да си наясно , че това е огромна промяна във физиологично отношение за теб . Не се знае как я понася тялото ти , и дали изобщо е пригодено за подобна маса . Кажи каква е костната ти структура и имаш ли болки в ставите ? Когато вървиш заболяват ли те краката ? Задъхваш ли се ?
Интересно нещо до преди 20-на дена ме болеше левия лакът преди него десния пък беше десния,тъпча се с глюкозамин и може той да залъгва болката в момента ,а може да са ми минали,сега не ме болят а преди съм имал моменти в ,които не мога да стана от леглото когато ги използвам за упора,това стана като чукнах 80-те килограма,може просто да съм ги претоварвал много...задъхване рядко имам даже последният път тичах 10 минути на макс върху пътеката.Крака много рядко са ме болели.
23.10.09
17:07
На ВВД ли си ?
Може да се каже,че се опитвам до колкото мога ,но не съм се вманиачил прекалено много...
При мен застоя се получи на 90 кг,от месец и половина тренирам по програмата Ада на Данте и въпреки,че леко омазних дръпнах доста откъм маса...потърси в google за DC Training…
25.10.09
05:52
Виж Тони , не се притеснявй изобщо . Ако погледнем обективно , дори животните , които отглеждат заради месо ( и тъпчат с всевъзможни стероиди и про-храни ) не могат да качват неограничено и постоянно ....... стигат някаква граница и толкова ... отвъд тея се превръщат в неподвижна и безформена топка мас ...... и това е в най-добрия случай . Та какво остава за един човек , който е само на храна и леки прахчета .
Аз смятам , че си постигнал за един кратък период един великолепен резултат , що се отнася до покачване на маса ( това пиша защото не каза какво си качил и как е силата , но ако снимката на аватара ти е твоя , то си се справил много добре ..... според мен ) .
Какво да сториш ..... в същност не каза какво дефакто преследваш ? Състезател ли си ? Категория ли гониш ? Някаква конкретна маса и обем ?
Ако си наясно с това със сигурност ще може да се изнамери решение !
казано от Супер Паляка на 25.10.09, 05:52:
Виж Тони , не се притеснявй изобщо . Ако погледнем обективно , дори животните , които отглеждат заради месо ( и тъпчат с всевъзможни стероиди и про-храни ) не могат да качват неограничено и постоянно ....... стигат някаква граница и толкова ... отвъд тея се превръщат в неподвижна и безформена топка мас ...... и това е в най-добрия случай . Та какво остава за един човек , който е само на храна и леки прахчета .
Аз смятам , че си постигнал за един кратък период един великолепен резултат , що се отнася до покачване на маса ( това пиша защото не каза какво си качил и как е силата , но ако снимката на аватара ти е твоя , то си се справил много добре ..... според мен ) .
Какво да сториш ..... в същност не каза какво дефакто преследваш ? Състезател ли си ? Категория ли гониш ? Някаква конкретна маса и обем ?
Ако си наясно с това със сигурност ще може да се изнамери решение !
Съжалявам за късния отговор ,но нямах достъп до интернет...да започна с това ,че смених коренно целия ми сплит с упражнения и т.н. и в момента мускулните ми трески и напомпването по време на тренировка са доста по силни от преди,надали това е фактор но според тялото ми ,това може би е била една от пречките ,сега зимата очаквам резултатите със нагласената ми комбинация...колкото до мен ,резултатите в качването са немалки наистина,мазнини имам малко с изключение на стомаха там тепърва на пролет ще наблегна много сериозно тъй като още от едно времешния ми живот е с мазнинки... За гоненето на резултати в момента гледам да качвам колкото мога повече ,тъй като за сега имам достатъчно свободно време и искам да се отдам на някакво хоби...
31.10.09
20:00
Погледни програмата на Oranje за маса(програмата с клек). Аз също бях в застой. За 1 месец съм 4 кг отгоре и без добавки. Струва си да опиташ.Успех!
От голямо значение е техниката на изпълнение,с времето ставаш по-добър.В началото например всички вдигат 80кг на лежанката, аз и преди 5 години вдигах 90 а сега на работните серий правя с 60-70-80 просто пускам бавно равномерно и контролирано до долу.Надявам се разбираш какво искам да ти кажа.
Ако правиш упражненията чисти, със задържане в пиковите точки и с точните килограми(нито по-малко нито повече) ще имаш много добър и бърз резултат.
Успех
03.11.09
10:58
Разбирам . Нямаш грижи човек ! . Всичко ще се нареди .
Обаче искам да привлека вниманието ти върху нещо друго .
Както ти е известно за маса трябва да се играе тежко.....колкото по тежко , толкова повече енергия , респективно храна и/или вълшебни отвари , трябва да поемаш.....необходимостта от качествена почивка и възстановяване също нарастват , както и рисковете от травми . Та мисълта ми е ...... добре си прецени възможностите и целите . Всичко е в твоите ръце .
А сега по-конкретно . Напълно съм съгласен със Summer_jam и mpaka като при клека много внимавай за техниката на изпълнение , че голям проблем може да си отвориш .
Спомних си какво направи един приятел преди години ....... малко е нетрадиционно , но при него даде резултат .
Беше в ситуация като твоята и реши да промени програмата така :
Понеделник - клек
Вторник - мъртва тяга
Сряда - почивка
Четвъртък - клек
Петък - мъртва
Става въпрос за 4 серии / 6-7 повторения - ( 80% - 85% от максималното си постижение на уреда )
И до понеделник само почива ...... и така 2 седмици . И проработи .
Но това са тежки упражнения ..... направо могат да ти вземат огъня , та затова много трябва да се внимава .
Мнението беше редактирано от Супер Паляка на 03.11.09 10:59.
Не знам специално за тази програма си мисля,че няма да имам време за възстановяване...за упражненията и техниката мисля,че нямам проблеми там,благодаря ви за отговорите ,ще пиша по нататък след като смених всичките упражнения по съвсем различен начин да видя тогава какъв ще е резултата,ако и тогава нямам ще пробвам DC-то или нещо подобно...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 03.11.09 12:37.
Аз всъщност точно главното нещо ,което ме интересуваше съм забравил да го подчертая ,хубаво съм с бърз метаболизъм ,но нормално ли е след ядене половин до един час и в тоалетната.... аз се притеснявам ,че и от там мога да имам този застой,още повече дали не съм пипнал някоя мизерия ,даже си мисля да отида и при лекар за консултация ,но ако някой е имал подобен проблем все пак да сподели...
Разбира се,че нищо не става изведнъж,но имам чувството ,че вече започвам да пилея добавките и храната си за нищо а се тъпча по една камара пъти,нищо аз исках да събера от тук от там мнения,може би пък това минимално качване да е само на мускулна маса,да се успокоя сам :D
04.11.09
09:28
Дали е нормално толкова бързо да се преработва храна , питаш ти ?
Това не е трудно да се установи , особенно в твоя случай .
Самият факт , че досега си качвал непрестанно , без да се оплакваш от нищо ,свързано с храносмилането или отделянето ( освен споменатото , което при нормални други условия аз лично намирам за голям + - имайки предвид , че предимно консумираш месо ) говори за много добро усвояване на поетата храна .
Говориш за това състояние като го наричаш метаболизъм........което значи , че не е възникнало преди месец или година , а е от когато се помниш ( поне аз останах с такова впечатление ).
Вероятността да ти има нещо , в смисъл болест или нещо от сорта на храносмилателната и/или отделителната системи , за мен е близка до нула . Обикновенно подобни състояния са съпроводени от следните симптоми :
- Обща физическа отпадналост.
- Рязка промяна в консистенцията на изпражненията ( най-често силно разстройство ).
- Специфично парене в областта на червата и най-вече при самото отделяне на изпражненията .
- Загуба на апетит
Но ако наистина мислиш , че нещо не е наред най-добре посети специалист гастроентеролог , не личния ( освен ако той не е такъв )
И още нещо ....... то май е най-важното - обмисли варианта да спреш пърженото ........ то е нещото което ще ти създаде проблеми , можеби не днес , но по нататък със сигурност .
Мнението беше редактирано от Супер Паляка на 04.11.09 13:41.
Много ви благодаря на всички ,че се включвате в темата ! Глупавото е ,че преди да започна сериозно да се занимавам със фитнес изобщо не съм се замислял какъв метаболизъм съм имал,тъй като тогава водех такъв живот ,че чак ме е срам...като започнем с храната ми от 1 -2 пъти макс на ден...от както започнах да тренирам вече съм свикнал без много неща ,пържено не ям дори и да го правя е много рядко.