Из дневника на "Ходещият Скелет". (Отново)

Темата е заключена.
Прескочи до:
S7

28.08.09
18:08

казано от Somenone на 28.08.09, 18:05:

Храненето днес - 26 Юли, 2009

Имаш определено добра памет.  :)

29.08.09
21:26

Ох да, ползвам стари постове за template като пиша и забравих да си редактирам датата.

21.10.09
18:34

И така, след дълга пауза, обратно в играта!

П.С.: Срам ме е.

22.10.09
15:46

И защо спря за толкова дълго ?

23.10.09
20:43

ДА?

24.10.09
03:24

Още едно припомняне за хората със сходни проблеми, които ми писаха - бях споменал, че при дълъг период от нередовно хранене апетитът намалява драстично, за пореден път се убедих това - минах през фаза на много голям глад около седмица, но просто ме мързеше да си направя нещо и отлагах за по-късно, след нея просто гладът се притъпи значително. С други думи - нищо не ми напомняше повече, че съм кривнал от пътя.

Мнението беше редактирано от Somenone на 14.03.10 00:54.

RO

25.10.09
08:27

Успех!Ще те следя с интерес.

25.10.09
09:23

Someone - 4,5 кг, тоест каквото постигна го загуби за времето за което се отцепи.... Дано този път си постоянен и надъхан, както преди.
Искрено ти желая успех!

25.10.09
15:11

Нещо такова Маринов. Малко по-добре от преди, но да загубих 70% от постигнатото. Аз или се храня като свиня или не ям нищо, средно няма. :D

26.10.09
23:28

Храненето днес - 26 Октомври, 2009

Закуска, първа
- Кисело Мляко (500 мл.)
- Яйчни белтъци (4 бр.)
- Хляб (60 гр.)

Закуска, втора
- Банан (1 бр.)

Обяд, първи
- Пилешко (150 гр.)
- Хляб (60 гр.)
- Ориз (100 гр.)

Обяд, втори
- Макарони (преди варене - 150 гр.)

Вечеря, първа
- Пилешко (100 гр.)
- Салата, зеле и моркови (150 гр.)

Вечеря, втора
- Масло (50 гр.)
- Хляб (30 гр.)
- Ядки, Бадем (50 гр.)

Допълнителни Храни:
- Twix, King Size

Мнението беше редактирано от Somenone на 26.10.09 23:28.

BU

27.10.09
10:44

Ам,това го изяждам на едно хранене. :) Не знам каква ти е целта в момента,не критикувам,просто отбелязвам.

1; Закуската! яж яйцата цели! увеличи филиите на 4-5 броя!
2; закуска втора ? незнам защо я пишеш, можеш и повече!
3; 3 добре!
4; обяд втори, еми вкарай белтък към тея макарони.
5; малко повечко пилешко и вкарай още въглени вечер, не мисля че има от какво да се пазиш.
6; по-добре си направи яйца 3-4-5 броя със масло и хапни ядките

27.10.09
20:47

Amnesia, някои дни са силни други слаби. Връщам се от период на гладуване, апетиът ми клони към 0. Ще се постарая да увелича хапването. Още съм в “demo version.”

DeadManWalking, прасчо. Хванах намека де.

НН

27.10.09
20:49

А с тренировките какво се случва  :)

06.11.09
18:13

Добре де за тея 2 месеца кадето си спрял фитнеса защо не подържа хр. си режим в действие.

Мнението беше редактирано от Ultimate_7 на 06.11.09 19:00.

06.11.09
18:57

Айде успех и от мен ! приличаме си с тебе :Д

14.03.10
00:53

Днес прочетох това:

Момчето се отказа от дневника и от фитнеса още през есента,някъде през септември.И ще си остане “ходещият скелет” както сам се нарече.Е ще му остане чувството за хумор и че стана медийна звезда в нета.То хубаво се беше захванал с фитнес,ама само с приказки не става.Трябва воля и мноого блъскане.А желязото тежи и мерака на разни тинейджъри и слаби младежи бързо се стопява като мартенски сняг.И в резултат си остават същите щеки,каквито са били.Само дето стават за смях на всички.

Обсъждахме с един приятел типичната ситуация ”от утре почвам” и ето, че моето утре отново стана няколко месеца. Спрях да водя Ноември заради натоварено ежедневние, постепенно спрях и да ям, влязох в сесия обърнах деня и ноща за около 40 дена, което означаваше никаква храна почти през нощта (моят ден).

Дръпнах сигурно до 56. Влязох в дневен режим, върнах 3-4 килограма и в момента се колебая около 60-те на моя счупен кантар, който май само за отправна точка ми служи.

А последно в “добрите си дни” бях 65-66кг.

Но да, май поста на Миро ме пречупи да се върна отново, леко “обиден” не директно разбира се, по-скоро осъзнал се. Каквото е написано горе си е самата истина, просто отново се сблъсквам с губенето на амбиция и воля с което може би мнозина са се сблъсквали не веднъж и всичките ми приказки явно бяха напразно. Ако имаше и воля на прахче, щеше да е най продавания продукт.

Иииииииииии хайде обратно из форумите, калкулаторите и тренировките. Ако се замотам, някой да ме схока на лична.

П.С.: Не ме псувайте много - и аз съм човек, и аз греша - дори по няколко пъти : )
П.С2.: Oranje, Miro, Маринов, Trash - да ме извинят, че ги предадох.

Мнението беше редактирано от Somenone на 14.03.10 01:00.

14.03.10
07:14

Важното е как ще завършиш а не как си по средата на пътя. Важното е да ядеш и то по много без да гледаш кал. Яж много ! Горе долу знаеш откакво да ядеш.

14.03.10
09:07

Само на мен ли ми изглежда всичко толкова просто.... Въпрос на нагаждане е. Винаги има време за тренировки и храна. Ако ще да работиш/учиш/деца да гледаш и не знам си още какво - винаги има време. Всичко е до мотивация!!! Не мога да разбера хора, които са тренирали, хранили са се, постигнали са резултати, които са бленували и после да оставят всичко на вятъра. Приеми тренировките като даденост, като неизменна част от ежедневието. ХАйде, да видя желание!

Someone, ако нямаш мерак, по-добре не започвай на ново. И наистина спри да смяташ калории и т.н. Гледай достатъчно протеин да има, другото не смятай. Аз който не мога да си позволявам да се тъпча само с боклуци, не смятам вече от сумати време никакви сметки, но ето предималко погледнах 2-3 поста в дневника си и във всичките хранителните ми стойности бяха почти равни и въглехидратите и протеина точно колкото ми е нужен -просто свикваш с порциите след време и това е.
Ти не ходиш на тренировки заради нас, нито ядеш заради нас - трябва всичко само заради тебе да е. Ако се харесваш такъв, щекав (добри чувства) - по-добре не започвай: няма смисъл заради някой да тръгнеш да доказваш нещо. И само не ми е ясно, няколко месеца спазваш режим, след това все 1 забравяш всичко и пак глад и боклуци. Аз не мога да си представя, ако се случи да не мога да тренирам, ще ям пак както в момента, прочел съм състава на храните, знам какво ми трябва и някак си ще ми е гузно, че в дадено хранене няма протеин например или нещо от сорта.

14.03.10
11:42

Не можеш да разбереш начина ми на живот - може би и за мен е странно ако ти не правиш нещо, което аз правя -в други аспекти от живота. Хора всякакви и всеки може да научи нещо от другия.

Мнението беше редактирано от Somenone на 19.02.11 06:39.

19.02.11
06:33

Добро утро!

Гонеше ме безсъние нещо и не можех да заспя в 5 часа сутринта, мислех си разни нещица за живота докато си лежах под възглавницата и тъй като отдавна (доста отдавна) се канех да започна отново да тренирам и хапвам реших да започна отново.

Дори веднага, в момента пиша след тренировка.

Някои може би все още ме помнят от дългите теми, които обсъждахме. Много от вас ми помогнаха с голям ентусиазъм, но както бях писал и по-рано, май само Ви разочаровах. Изчетох отново всичко, което сме обсъдили и започвам от там от където започнах. Преди година и половина започнах да водя дневника от 55 килограма и стигнах до 67.

Сега започвам от 54 килограма и се надявам този път да не спирам изобщо.

И да, правилно смятате - свалих 13кг.

За напред:

Тренировки:

Продължавам по същата програма, която Юлиян (Oranje) ми помогна да изготвя:

-1: Клек с Щанга - 3х10, 30кг
-2: Избутване на Щанга от Лег - 3х9,
-3: Избутване на Щанга от Полулег - 3х8,
-4: Набирания с подхват - 3х “до отказ”
-5: Гребане с Дъмбел - 3х9
-6: Мъртва Тяга, 3х10
-7: Раменни Преси - 3х8
-8: Бицепсово сгъване с Крив Лост - 3х9
-9: Кофички с Акцент на Трицепса - 3х10, собствено тегло
-10: Коремни Преси, частични - 2х “до отказ”
-11: Коремни Преси, пълна амплитуда - 2х20

Хранене:

Ще се опитам да засиля храненето спрямо по-ранните постове от дневника, тъй като според доста хора не беше достатъчно. Отново съм се запасил с любимите си витамини, както и гейнър на Weider. Освен това се научих да ям яйцата цели, преди изхвърлях жълтъците. (Ура!)

Ще ми трябва малко време да започна да мога да ям по-много, тъй като в момента не съм свикнал на обилно хранене и изкарвам деня в чипсове, вафли, бонбони и евентуално едно нормално хранене.

Снимки:

Прикачам малко снимки от предните периоди,  основно за тези които имат намерение да следят дневника да добият малко представа с що за тяло съм. Първата снимка е от началото на дневника, когато започнах изобщо да се занимавам, втората беше някъде към 63 килограма след 8кг напредък и киковия старт. Третата общо взето от същия период, но в гръб.

Мнението беше редактирано от Somenone на 19.02.11 07:59.

19.02.11
11:05

Успех!
И този път дано ентусиазмът се задържи по-дълго ;)

19.02.11
16:24

Успех и от мен- бъди постоянен!

19.02.11
18:35

Поставяй си постоянно цели които са изпълними в кратки периоди от време (месец, два) за да имаш хъс и да знаеш за какво тренираш. Примерно постави си цел колко килограма искаш да качиш до края на 1номесечен срок и с колко килограма да ти се покачи силата на определени движения и си организирай храненето и тренировките предвид целите. Съветвам те да не си поставяш цели за всички движения, а за 2-3 за да имаш по-ясни приоритети. Яш МНОГО. Цели се към 5000-6000 калорий на ден! Може да звучи много, но ще свикнеш! Разгледай Starting Strenght на Rippetoe (може да ставам банален с тази програма, но работи !) и принципите му за хранене. Това е което бих препоръчал на всеки искащ да натрупа сила и мускули възможно най-бързо.

19.02.11
18:42

Човече, стегни се и просто постигни целите си.
Успех.

19.02.11
18:47

казано от Lyubomirr на 19.02.11, 18:42:

Човече, стегни се и просто постигни целите си.
Успех.

Това е рецептата, яж през 2-3 часа, постарай се да има достатъчно белтъчини на масата ти и гони колкото можеш повече въглехидрати.Яж джънкове, но умерено и не прекалявай.И гледай да не стане както народа го е казал - “всяко чудо за три дни”.Дай си да разбереш, че не се харесваш така-какъвто си и си го напомняй честичко.При мен сработи - вярно, по-малък съм от тебе, но бях на същия хал лятото - 54-56-58 кила.Със умерена храна (ям каквото има, според възможностите на родителите), постоянство и воля се качва.

20.02.11
01:48

Моят съвет на първо място е да си изградиш навици за хранене . Задължително закусвай 3-4 яйца и там филии макарони сандвичи квото има . Задължително яж някво месо и сладко, стафиди или плод след трен . Също и голямо количество ориз , картофи и пр бавен въглехидрат . Яж извара преди лягане . Обед , вечеря и всички останали задължително някъв протеин и много въглехидрати . На всеки 3-4 часа да има ядене . Това се отнася за всеки ден . Според мен някои от упражненията в тренировката може и да ги пропуснеш. Клек , тяга , лег и раменни преси са достатъчно натоварване . Но щом преди е била успешна , изпълнявай както ти е писано . Сигурен съм че ще успееш да качиш няколко кила за нула време .

21.02.11
17:32

Благодаря Ви за съветите, ще прегледам гореспоменатата програма Starting Strenght на Rippetoe и макар и да съм сигурен, че няма да я следвам както е описана,то поне да видя за какво идва реч и въпросните принципи на хранене може да са от полза.

monlew, надявам се този път да не стане. Радвам се, че си успял. Ще разгледам дневника ти по-късно ако имаш такъв.

Evgeni Nikolov, нямам намерения да пропускам някое от упражненията. Отнемат ми не по дълго от час и се чувствам добре след това, а и резултатите, които постигнах за месец и половина при предния цикъл бяха повече от задоволителни. Идеята беше, да продължа известно време с нея програма докато ми свикне тялото на натоварване и докато направя едни нормални килограми, макар и в долната граница, но поне нормално ниски от рода на 65, а не 54.

В момента плавно увеличавам дневните порции храна, докато успея да достигна долната граница от 4000 калории. Но все още често се чувствам супер претъпкан след основните хапвания. И все пак си спомням, че и преди беше така. До две седмици бях развил висок апетит и предполагам и сега ще стане така.

Днес трябваше да е ден за тренировка, но няма част от тялото ми, която да не ме боли от предната и първата от близо година тренировка. Крака, гърди, гръб, ръце, рамена - всичко. Предполагам е нормално, все пак нямах никакво натоварване толкова дълго време. Вероятно след още едно спане ще е отшумяло или ще е на търпимо ниво, тъй като в момента едвам си обличам якето като излизам. :-))

21.02.11
20:21

Предполагам , че в началото и на 3000 - 3500 калории ще качваш , но колкото повече по-добре .

21.02.11
20:28

Освен прием на високо количество калории, пробвай да ги снабдяваш от качествени храни - месо, картофи, ориз - такива.Да, имам дневник, нищо специално за сега - тренирам за сила.Ако си дадеш сметка на проблема, и осмислиш, че не се харесваш и си го напомняш периодично, ще ти даде поне 1 плацебо, което за начало е хубаво да имаш.

21.02.11
20:45

Пий мляко 1л има 500 калории и по 30грама мазнини и протеин- течност е и лесно се поема.

TO

21.02.11
21:21

Всички са прави !! 5000-6000 калорий надали ще можеш от сега да се научиш да поемаш но гледай 3000-3500 да ги правиш...Пий мляко казаха ти го...И вярвай,че ще стана нещата !! И аз септември като почнах бях 56-7кг на 179 см...Сега съм 73 за има нема 5 месеца. :)

Мнението беше редактирано от Torres9 на 21.02.11 21:21.

Организмът му е свикнал да оцелява с малко калории. Сега като му дойдат много изведнъж и сте сигурни, че той ще реагира с качване на килограми, а не с реакция срещу тях, т.е. да намали усвояването на храната, защото изведнъж не може усвояването му от 1000 да скочи на 5000?
Аз не бих вдигал рязко храната, освен ако не искам да го отврата от ядене, ама то той май трябваше да качва, не да сваля...

21.02.11
22:10

Oranje, Не мога да скоча на 5000-6000 калории, както каза, но плавно ще стигна до толкова в рамките на три седмици. Преди когато водех дневника, със сигурност не съм минавал 5000 калории прием. Може би само някои дни, в които съм имал висок прием на Junk food.

СКОТА, пия по литър мляко на ден задължително.

Torres9, хич да не е доста си качил за 5 месеца, ако наистина си започнал от 56. Даже прекалено много ми се струва, да няма чийтинг в храненето? Ако се сещаш за какво намеквам. Това са 17 килограма.

Хора дърпат с 10 санта на височина за едно лято, та защо някой да не може да качи 17кг. Просто благоприятно стечение на няколко обстоятелства.
За 3 седмици не може да накараш организмът ти да усвоява 3-4 пъти повече калории, отколкото е свикнал последните 3-4 месеца.
Или ще се назобиш? :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.02.11 22:15.

21.02.11
23:57

Не знам как работи процеса с усвояването Юлияне, но мога да изяждам количеството, което дава 5000 калории. Вече дали организма усвоява всичко или изхвърля, нямам представа.

Но съдейки по думите ти, явно няма да усвои много от изяденето.

22.02.11
08:10

И защо да хабиш храната, започни с 3000 после 4 и тн :)
Ти и 10 можеш да изядеш, ама файда йок.

Тука няк’ви космически числа се подмятат. :D Защо му е на човек 50-60кг. да поема 5k калории. Първо се съмнявам да може да изяде такова количество храна, освен ако не пие по 500гр. олио :D Това е изключително много храна, при това излишна. 3000 калории - ок. 3500 - ок. Ама 4-5k е някъв абсурд (за конкретния случай става въпрос). Е, освен ако пича не иска да се превърне в лоена топка :D

22.02.11
08:45

Седнах да броя тази сутрин какво количество без проблеми бих могъл да хапвам, съдейки по какво ядях преди и стигнах до към 4000 като калориите от gainer-а също са включени. Дори да се увеличат малко дневните дажби стигам до извода, че повече от 5000 ще е доста трудно.

Днес мисля да тренирам вече, тъй като болките отшумяха. Ще драсна и хапването съответно.

ProXxX - аз може да съм 50-60 килограма, но не знам дали си погледнал, че съм почти 190 висок и ме чака много повече ядене от средния форумец тук. За момента 3000 са добре наистина, но когато и килограмите ми станат повече, организма ще иска отгоре.  Но нека стигна до там първо, както каза някой в по ранен пост - по добре да си слагам краткосрочни цели и да ги изпълнявам.

Лек ден на всички, по - късно ще драсна как е минал денят от към тренировка и хапване.

Мнението беше редактирано от Somenone на 22.02.11 08:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1