Въпрос

23.10.09
18:14

ЗДРАВЕЙТЕ за последните 2 и нещо месеца получавам травма на едно място в областта на трапеца от дясната страна по близо до рамото .... аз си мисля че болката идва заради помпичките които правя на успоредката .Първия път мислех че е заради претоварването защото тогава и самото рамо ме болеше но сега е само в тази част която описах , защото 2 пъти на седмица правя помпи и 2 пъти набираня от там се претовари рамото .Преди 2 дни  като направих 6 серии и ме заболя в областта на трапеца  21 г. ако има значение имам опит 4 год може би но в зала главно а  скоро започнах само с лостове и успоредки и може би не съм свикнал все още .
Ако някой може да каже каква е причината на болката точно там ? Аз си мисля че не е от претоварването а от помпите на успоредката защото и 2та пъти се контузих докато тренирам ........ ;]

Темата беше редактирана от dipietro на 23.10.09 18:17.

24.10.09
09:12

Моите уважения към успоредката, ама това упражнение е толкова травмиращо, че според мен трябва да го откажеш веднага. Дори не знам за какво “помпаш” - трицепс, гърди, гръб... Намери му нормален заместител докато още можеш. Не е изобщо фундаментално като лежанката и едва ли ще ти навреди на  прогреса. Пускайки се надолу всеки път рамената са поставени в положение отвъд предела на възможностите - сухожилието на бицепса се разтяга до краен предел и започва да излиза от интертуберкуларната ямка, главата на хумеруса притиска супраспинатуса към акромиона като менгеме, а възможностите на инфраспинатуса и терес минор да стабилизират раменната става в това положение са минимални. Ако не вярваш на последното легни на една страна, подпри лакътя си отстрани на таза и свий ръката напред под 90 градуса като за бицепс, вземи 2кг в ръка и бавно почни да изпълваш леки махове с тежестта като амплитудата да не надвишава 45 градуса. Движението е външна ротация, която се изпълнява от въпросните мускули. Гарантирам ти, че дори с тази тежест повече от 20 повторения ще бъдат или невъзможни или много болезнени... от 2 килограма! Представи си дали въпросните мускули са способни да преодолеят твоята тежест за да задържат ставата в правилната позиция. Критики и предизвикателства за мнението си  посрещам с удоволствие.

25.10.09
12:29

Кобра зд. интересно мнение радвам се че отговори . Тази болка почти мина и смятам да правя лицеви тази седмица а после ще видя .... имам и друг въпрос нз колко си запознат с тренирането общо казано но ще ти пиша на лс чао

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1