28.03.08
12:45
Здравейте! Тъй като търся професионално мнение и съвет ще пиша тук. Имам 2 въпроса. първият:На 18 години съм и тежа 55 кг. Висок съм 178 см. Ходя на фитнес от 7 месеца и тялото ми е урелефено цялото ,но не мога да кача дори 1 килограм. Ходя 4 пъти седмично и мисля , че вече ми е време за малко добавки. След като прочетох многобройните теми за BSN No-Xplode i BSN CellMass ме интересува конкретно в моя случай (55кг) добре ли е да си ги взема и ако да , колко време трябва да ги пия , за да кача поне 10 кг и да стана 65кг? (освен BSN No-Xplode i BSN CellMass Ви моля да ми препоръчате и др. добър продукт ако има такъв без значение от цената - за качване на маса може би BSN True Mass ??). Пил съм и гейнър супер масс 2100 но нямах никакъв ефект като го комбинирах с л-глутамин и креатин. Вторият ми въпрос: Коя програма да използвам за качване на маса от вашият сайт , тъй като тази която я ползвам вече 7 месеца имам чувството , че не ми помага да качвам маса.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 24.10.09 21:07.
а храненето ти как е? само с добавки няма да качиш и грам, ако не се храниш както трябва. по-принцип основната добавка е протеина, а не я виждам да си я писал. останалите са много добри продукти. няма да е лошо да си смениш програмата и да го правиш на всеки 2-3-4 месеца
28.03.08
15:43
Нокса е основно енергетик. Ще ти даде сила и енергия за да с повече тежести и с по-малко почивки. Селмаса ще ускори и подобри възстановителните процеси. Всичко това ще създаде подходяща,анаболна среда. Но дали ще качиш зависи от хранителния режим. Трябва да имаш достатъчно калории и това е малко относително. Общо взето 2гр белтък на кг тегло и по-важно 4-6гр въглехидрати на кг. Мазнините също са важни за нормалното функциониране на организма(усвояване на витамини,синтез на хормони,кл. мембрани итн.).
Така че освен суплементите седни и сметни какво ядеш и дали е достатъчно и ако не е яж повече. Тру масата помага с около 600 калории, което на твоите габарити не е малко, но и той е също е добавка и е удачен да замести не повече от 20-25% от дневния калориен прием.
Дай отзиви като почнеш.
В
28.03.08
18:43
Тъй като си се спрял на BSN,ще ти препоръчам един вариант с техните продукти,щом казваш,че цената няма значение. Имай предвид,че специално в твоя случай основното ти е да си набавяш калории от хранене,това означава 6-8 ядения на ден и отделно добавки. Съсредоточи се върху True Mass и Syntha-6. И ги взимай по следния начин - True Mass 3 пъти на ден,което означана ,че една кутия ти свършва за 6 дни. Едната доза да е преди лягане{демек 3 мерителни лъжички} ,другата след тренировка,а третата между хранения през деня. Синтата едната доза я добавяй към True Mass след тренировка,другата след ставане от сън,а третата пак някъде между хранения. Грубо казано щети трябват 5 кутии True Mass и 3 кутии Syntha-6 на месец,щом ти се спрял на тази фирма. Ако ги взимаш по този начин и се храниш стабилно няма начин да не покачиш. Някои хора ще ме упрекнат,че това е много ,но като се замислиш и погледнеш какви дози препоръчват от BSN ,ще установиш,че съм прав,а и Вальо ще го потвърди
Мнението беше редактирано от LawrenceTaylor на 28.03.08 19:40.
И аз трудно качвам, но преди време с BSN No-Xplode & BSN CellMass , добро хранене, протейн + тренировките качих от 61 кг на 66кг. Преди това бях пил все български добавки, но ми се струва че бяха пари на вятъра. Вярно че БСН и продуктите им не са евтини, но пък работят за разлика от българското. True mass-а не съм го пробвал, но Syntha-6 и CellMass-а няма да сбъркаш ако си го вземаш.
ок пичове мерси , Ще си взема No-Xplode Cellmass и може би True Mass и ще видя дали ще има ефект ;)
Взех си но-експлоуда и Тру Мас и почвам да ги пия , даже вече пих 1 доза от експлода като станах сутринта на празен стомах и ми е някакво странно превъзбудено . Днес не съм на трен но утре като отида ще видя как ще ми се отрази . Ще пия по 1 м.лажичка всеки ден известно време после ще ги увелича на 2 на ден от но-експлоуда , а от гейнъра Тру Мас ще пия по 1 на ден в почивни и по 2 на ден в тренировачни след трен веднага . Ако това е правилно плс някой да ми каже , а ако не е правилно да напише как да ги пия 10кс.
03.04.08
10:13
Изглежда добре. Само едно съпросче: Какво разбираш под 1 Тру Мас-1 лъжичка, или една доза (3 лъжички)? Ако е 3 лъжички си перфектен!
казано от Bodyart на 03.04.08, 10:13:
Изглежда добре. Само едно съпросче: Какво разбираш под 1 Тру Мас-1 лъжичка, или една доза (3 лъжички)? Ако е 3 лъжички си перфектен!
Ми ман на кутията на Тру Маса пише ” Препоръчителна употреба 1 до 2 лъжички на ден в съответно 120 - 240 мл вода . Като 1 лажичка мерителна е 145 грама . ако пия по 3 лажички е 435 грама тва ще напални чашата до горе и няма място за водата :) аххаха мисля че по 1 лажичка един път и втори 4-5 часа по късно още една лъжичка и така стават 2 лъжички на ден ????
03.04.08
10:38
казано от ogi на 03.04.08, 10:31:
казано от Bodyart на 03.04.08, 10:13:
Ми ман на кутията на Тру Маса пише ” Препоръчителна употреба 1 до 2 лъжички на ден в съответно 120 - 240 мл вода . Като 1 лажичка мерителна е 145 грама . ако пия по 3 лажички е 435 грама тва ще напални чашата до горе и няма място за водата :) аххаха мисля че по 1 лажичка един път и втори 4-5 часа по късно още една лъжичка и така стават 2 лъжички на ден ????
Да, в общи линии. Аз го пих до преди няколко седмици. Сутрин по 2 лъжички, преди тренировка (20:00) 1 лъжичка.
24.10.09
13:09
казано от ogi на 28.03.08, 12:45:
Здравейте! Тъй като търся професионално мнение и съвет ще пиша тук. Имам 2 въпроса. първият:На 18 години съм и тежа 55 кг. Висок съм 178 см. Ходя на фитнес от 7 месеца и тялото ми е урелефено цялото ,но не мога да кача дори 1 килограм. Ходя 4 пъти седмично и мисля , че вече ми е време за малко добавки. След като прочетох многобройните теми за BSN No-Xplode i BSN CellMass ме интересува конкретно в моя случай (55кг) добре ли е да си ги взема и ако да , колко време трябва да ги пия , за да кача поне 10 кг и да стана 65кг? (освен BSN No-Xplode i BSN CellMass Ви моля да ми препоръчате и др. добър продукт ако има такъв без значение от цената - за качване на маса може би BSN True Mass ??). Пил съм и гейнър супер масс 2100 но нямах никакъв ефект като го комбинирах с л-глутамин и креатин. Вторият ми въпрос: Коя програма да използвам за качване на маса от вашият сайт , тъй като тази която я ползвам вече 7 месеца имам чувството , че не ми помага да качвам маса.
taka nz ot kade da zapochna 7meseca ne si kachiL edin kilograM ;d mn zl e rabotata parvo pochni da se hranish digni si vaglehidta po 5 na kilogram i proteina na 3 na kg i gledai ko staa brat a ako go kombinirash sas UNIVERSAL MASSGAYN 3100 rezultata shte e velikolep[en v ramkite na 1 mesec slagam si glavata che shte si dovoLen !!!
24.10.09
21:03
казано от m1rry на 24.10.09, 13:09:
казано от ogi на 28.03.08, 12:45:
taka nz ot kade da zapochna 7meseca ne si kachiL edin kilograM ;d mn zl e rabotata parvo pochni da se hranish digni si vaglehidta po 5 na kilogram i proteina na 3 na kg i gledai ko staa brat a ako go kombinirash sas UNIVERSAL MASSGAYN 3100 rezultata shte e velikolep[en v ramkite na 1 mesec slagam si glavata che shte si dovoLen !!!
Що пишете в теми от преди 1 година бее..Толкова ли сте злеее.. :@