Греша ли някъде?

25.10.09
10:58

Висок съм 175см 74кг на 16г целта ми е покачване на ММ

Закуска:
6:30ч - 100 гр. препечен пълнозърнест хляб.
-4 белтъка + 1 жълтък
-чаша фреш от грейпфрут (или цял плод)
10 часа – сандвич с пълнозърнест хляб и някакво месо и кофичка кисело мляко
Обяд:
13ч - 200 гр. ориз (варен)
-300 гр. зеленчуци
-150 гр. печено (варено) пиле
16 часа - сандвич с пълнозърнест хляб и някакво месо и кофичка кисело мляко
Вечеря:
20ч-салата (голяма) и 200 гр. Месо
22ч- сирене 200гр и 4 белтъка

според вас добре ли е хранителния режим и ако не е кажете къде да го коригирам

Темата беше редактирана от ilian27 на 25.10.09 11:10.

25.10.09
13:54

Въглехидратите са малко. Само тези 200 грама ориз са стабилен източник (около 160 грама въгл).
А за да качваш ММ ти трябват мин. около 4,5 -5 грама въгл. на кг. т.тегло - т.е в твоя случай около 330-350 грама въгл. 

Още едно ядене направи от 200 грама ориз и месо , риба тн. вместо хляба.

Извара е по-добре преди лягане от сирене заради касеиновия протеин в нея.

Мнението беше редактирано от DRAGATA на 25.10.09 13:56.

25.10.09
13:54

Последното ти хранене не е подходящо,в сиренето има прекалено много мазнини и сол,замени го или с нискомаслено сирене или с извара,освен това нямаш нужда от белтъците тогава.Вместо тях може да включиш някакви ядки или друг вид полезни мазнини.
Също сутрин може да замениш препечения хляб с овесени ядки.
Както споменаха опомени колко хляб използваш за сандвичите.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 25.10.09 13:55.

S&

25.10.09
17:13

DRAGATA, грешиш в изчисленията. Въпросните 200 гр. ориз са варени, т.е. по-голямата им тегловна част вече идва от водата. В действителност в този хранителен режим, въглехидратите идват най-вече от хляба. Първо 100 гр. препечен (не е ясно кога е измерен, преди или след) и  хляба за сандвич, който със сигурност е повече от  50 гр. за едно хранене. Като цяло си прав, че въглехидратите са ниски, затова пък мазнините са между прилични и доста. Само 200-те грама сирене му вкарват 48 гр мазнини, после кисели млека, месо без посочен произход и т.н. Така написан режимът отива към РБД вместо към ВВД. Добре е примерната дневна диета описана тук да се изчисли докрай и да се съобрази с базовият метаболизъм и ежедневният разход на енергия за тренировъчен и почивен ден.

25.10.09
17:29

ми тогава ще вкарам още един ориз или картофи към 20ч и ще сменя сиренето с извара а тогава ми трябва протеин защото аз винаги тренирам към 11часа вечерта
така всичко добре ли е вече

Мнението беше редактирано от ilian27 на 25.10.09 17:31.

25.10.09
19:35

казано от Sport & Health Consulting Ltd. на 25.10.09, 17:13:

DRAGATA, грешиш в изчисленията. Въпросните 200 гр. ориз са варени, т.е. по-голямата им тегловна част вече идва от водата. В действителност в този хранителен режим, въглехидратите идват най-вече от хляба. Първо 100 гр. препечен (не е ясно кога е измерен, преди или след) и  хляба за сандвич, който със сигурност е повече от  50 гр. за едно хранене. Като цяло си прав, че въглехидратите са ниски, затова пък мазнините са между прилични и доста. Само 200-те грама сирене му вкарват 48 гр мазнини, после кисели млека, месо без посочен произход и т.н. Така написан режимът отива към РБД вместо към ВВД. Добре е примерната дневна диета описана тук да се изчисли докрай и да се съобрази с базовият метаболизъм и ежедневният разход на енергия за тренировъчен и почивен ден.

Предположих, че става въпрос за 200 грама измерен преди да бъде сварен, защото поне за мен няма смисъл да го мериш след варене. Така не можеш изобщо да си изчишлиш приема на въгл. тъй като хран. данни са на дадени на 100гр. суров продукт.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1