25.10.09
19:10
здравейте! на 16 години съм, висок 1,73 тежа около 56 килограма.ходя така по-често на фитнес от около два месеца, но имам проблем с храненето.играя футбол(наполедък не особено редовно де) и се плаша от мисълта, че мога да наддам много тегло, но ми се иска и да кача мускулна маса и да се постегна.опитвам да се храня правилно, но започвам да се замислям дали се храня достатъчно
сутрин (към 9) - кофичка кисело мляко с овесени ядки/мюсли
на фитнес
след тренировка малко мед и после банан
обяд (към 2 часа) - “самоделен” сандвич с филия пълнозърнест хляб, сирене, яйце, пилешко месо
през деня си купувам понякога пълнозърнести бисквити, но съм главно на вода
вечер - към 8 - си купувам кисело мляко или някой друг банан
вечеря - в нас,към 10 - пилешко,яйце,ориз,сирене
преди лягане - към 150-200грама извара
моля за помощ =)
Темата беше редактирана от lotfil на 25.10.09 19:12.
25.10.09
19:24
ЯяяЖ,на тези килограми и при тази височина ти трябва доооста ядене.. ;)
Нормалното тегло за този ръст май,че беше около 75кг... :)
25.10.09
19:41
Ще наддадеш много на тегло, ако правиш системно груби грешки в хранителния си режим.
Гледайки това, което си написал, впечатление ми правят следните неща:
- закуската ти е твърде малка - малко мед и банан не е лошо, но не ми се вижда достатъчно. Да, непосредствено преди фитнес не е разумно да ядеш солидно, но след това си направи една по-сериозна закуска. Включи млечен продукт и някакво месце.
- трябва да се храниш по-често. Според личния ми опит 5-кратно хранене е строго препоръчително. При теб остават големи периоди от време между храненията, особено в първата половина на денонощието. Това не е най-добрата идея, особено за целта, която искаш да постигнеш. Опитай да направиш така, че да хапваш нещичко на всеки 2.5-3 часа.
- основното ти вечерно хранене ми се вижда малко късно. Е, вероятно имаш причина да вечеряш към 22 часа, но все пак помисли дали не можеш да хапнеш по-солидно към 20-21 часа и преди лягане да си остане изварата.
- след като обядваш около 14 часа, опитай към 16:30-17:00 часа да намериш възможност за едно кисело мляко и шепа ядки, например. Ако успееш да изместиш вечерята по-рано ще се получи екстра.
- като цяло мисля, че спокойно можеш да увеличиш количеството на храната, запазвайки нейното качество, разбира се.