26.10.09
15:17
Здравейте. От много време чета по форума, почти изобщо не пиша, но ето на реших да споделя една ситуация да видя какви съвети биха ми дали тук потребителите.
От началото на месеца (октомври) почнах протеиновата диета на Дюканън. Спазвам я точно и я комбинирам със сравнително голямо натоварване всеки ден почти (кардио, фитнес, два пъти седмично сауна). Когато не съм на фитнес или тичам или карам велоаргуметър(в случайте когато нямам време). Ефекта до момента са 10кг. Бях 101 кг в момента съм 91, целта ми е около 85 тъй като съм със едра структура и не биха ми отивали малки килограми.
Предполагам повечето от вас са запознаи с протеиновата диета. Ограничил съм всякакви въглехидрати, освен тези които неизбежно ги има в нискомаслените млечни продукти. Консумирам место (пилешко, пуешко, телешко, риби всякакви), яица и т.н. В мометан съм и комбинация със зеленчуци. Захар никаква нито фруктоза(плодове) като поради тази причина пия допълнително само витамини, сол в изключително минимални количества, никакъв алкохол и т.н. Пия много вода да изчиства организма остатъчните продукти от протеините. Ефекта е добър, чувствам се и добре физически, тъй като 101 кг ми натежаваха, въпреки че никой не ми ги даваше. Съотвено си имам и план после как да ги задържа, тъй като ми е ясно че много бързо мога да ги върна ако не внимавам.
Та да мина към съществото. Не пия абсолютно нищо доъплнително никакви хапове нищо, фен съм на потенето и правилната диета :) . Но проблема ми е че съм натрупал мазнинки тук таме, които рано или късно с много труд ще ги сваля, но искам да ви попитам отностно fat burner-ите и л-карнитина. Изчел съм с тонове литература и тук из форума и извън форума съм разпитвал, хора които го приемат, диеттолози и т.н. ,но нямам изградено мнение по въпроса все още :) Искам да попитам според вас би ли имало ефект главно в изгарянето на мазнините приемането на л-карнитин? Целта ми е да горя мазнини....косумацията на протеинови храни и редовния фитнес, ми помагат за мускулната маса, големина, кожата и т.н.
Като цяло искам да си кажете мнението какво мога допълнително да направя към всичко това за да горя мазнини....не бързам за никъде със свалянето нито ми лиспват особенно много въглехидратните храни, но все пак....
Благодаря за вниманието :)
Темата беше редактирана от Ivo на 26.10.09 15:18.
26.10.09
15:22
Като цяло пропуснах една малка част от написаното,но като видях протеинова диета и ми стана лошо,защото колегите от форума са казвали,че е голямо мъчение на нея и се горяли повечко мускулчета ;) ...
По въпроса:Ммдам,Л-карнитинчето ще ти помогне в чистенето,но диетката си е диетка!..
Попринцип хората препоръчват течният Л-Карнитин,но понеже е скъп и повечето браточки минават на капсули ;) ..
Изчакай за други мнения ;) ..
Само да обясня, че знам на какво се подлагам на протеиновата диета, уча медицина, минал съм всякакви видове физиологии на тялото патофизиологии и прочее. Човек съм който проучва добре нещата преди да се заеме с тях и съм сметнал че това е най-подходящото за мен в случая, така че колеги само не ме упрекваите за протеиновата диета, ясно ми е :) и да уточня че за 1 месец съм качил бицепс, трицепс, предмишница и гърди малко но забележимо....според мен липсата на протеини би предизвикала горене на мускула, глада според мен предизвиква “горене” на мускула.
26.10.09
15:37
Така е,щом си го изучил значи си по-компетентен,Тогава приеми ми мнението за Л-Карнитина ;) .
Не мога да кажа че съм копетентен, просто се итнересувам повече :)
За мнението благодаря ;)
27.10.09
11:04
Не мога да кажа че съм копетентен, просто се итнересувам повече :)
Не се заяждам,но явно трябва да се интересуваш повече.Дюкан не е подходяща за спортуващи хора,още повече с толкова много активност,като тази,която си описал(+това,се води ударен режим мисля,а не за 2-3 месеца).В дългосрочен план усещам само претрениране,загуба на мускул и както ми се струва че си много под необходимите ти калории за едно качествено сваляне-йо йо ефект
Пробвай НВД с зареждания на 5-6 дена
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
http://www.bb-team.org/articles/907/
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.10.09 11:06.
Ударния режим го минах и беше само 1 седмица, този е смесен със зеленчуци.
А мнение за л-карнитина?
За НВД ще видя, но горе долу след загуба на още 5кг почвам нещо подобно, но пак с подбрани определени храни, вече включвайки и повече въглехидрати.
В момента забравил съм да спомена включвам и овесени и пшеничени трици. И те са ми абсолютно достатъчни като въглехидрати а и са с нисък ги, а и винаги си имам един зареждащ ден (през 7дни г/д) с въглехидрати в който косумирам малко повече въглехидрати но пак нали от групата с нисък гл. индекс. Така четейки из форума съветите на повечето потребители за хората които отслабват не са МНОГО по различни като храни от тези които аз консумирам.
ПП. Може да изглежда че са ми натоварени тренировките, но в крайна сметка всичко е за движението, за да не се застоявам. Толкова силови тренировки чак не правя.
ПП. да спомена за Дюканън 7 човека мой приятели близки минаха през нея това ми беше 1вия стумил за да я започна.
ПП. за йо йо ефекта ми е ясно затова Дюканън е написал точно третия режим слец като свалиш необходимите ти килограми как да се захраниш за да не ги качиш двойно. Третия режим изключително много наподобява НВД даже си е направо НВД. Целта ми беше рязка загуба на килограми. Постигам я знам и за стреса които си предизвиквам в организма, мисля че ще успея да го увладея.
Знам че не се заяждаш :) Просто това ти е мнението ;)
В крайна сметка попитах а л-карнитина...старая се максимално да опиша какво правя за да може да е ясно и когаот някой напише мнение да знае как да ме обори с нещо примерно, но някои неща ги забравям и не всички са съгласни и така. Пак казвам аз сам съм го избрал това :)
Мнението беше редактирано от Ivo на 27.10.09 13:24.
27.10.09
19:46
Щом държиш на диетата си, спазвай я, но аз лично не съм й фен ;)
Купи си L-carnitine пий го преди тренировка или кардио, но гледай да е на гладно (аз поне така правя). При мен има ефект, а комбиниран с диета би трябвало още повече да ти помогне.
Успех! :)
Нищо лично към никой, но според мен 80% от хората незнаят какво е точно протеиновата диета на Дюканън. Четейки по форумите и т.н. всички спазват почти същото нещо, а пък са против. Имам чувството че самото име на диетата нещо ви бърка...както и да е, няма да задавам въпрос защо тъй като прекалено много противоречиви отговори ще получа :)
Та добре за л-карнитина....чувал съм че Нутрим е добър...препоръчайте някаква марка и г/д според ситуацията ми как и по колко гр. на ден трябва да пия тъй като на различни места чета различни неща...
Ако ще си взимаш на нутрим карнитин, то си спести средствата. Тая марка отдавна трябваше да я спрат.
Марки погледни - NOW, ON, Universal, ... и т.н.
За приема - има си важна тема !
Lele!Samo kato pro4etoh tazi dieta i mi stana lo6o! :D :D
Izri4no 6te vi zabranq na vsi4ki da q pravite! :D :D :D
Tova e nai nai nai-gadnata dieta ot vsi4ki!Tova be6e pyrvata i poslednata dieta, koqto 6te pravq v jivota si!Imah tolkova problemi ot neq. Otna4alo vs trygna mnogo dobre, svalqh si kilogramite, noooo sled tova si gi vyrnah i v dobavka na tova polu4ih dosta zdravoslovni problemi i moga da kaja 4e nai-malkiq ot tqh e kosopad, ot koito o6te ne moga da se izbqva!Za syjalenie ne moga da ti pomogna s hranitelnite dobavki, no sami iskam da te posyvetvam da ne pravi6 tazi dieta. Pyk i ne samo teb, vsi4ki, koito kato men qvno sa poludeli! :D
Петко К - пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.11.09 12:53.