21.10.09
08:22
Здравейте,
Нова съм и ми е малко притеснено ... дори се чудя, как да започна. Затова ще карам направо. :)
Прочетох всички упражнения, диети и някой дневници от форума, но искам и аз да си имам дневник, в който да получавам подкрепата и съветите ви.
Проблема ми е, че съм шишкава и каквото и да направя - ефект няма. Вероятно нищо не правя, както трябва.
Много ще се радвам да ми помагате, подкрепяте и най-вече да ми давате насоки в начина на хранене и тренировки.
Ето и малко информация за моята особа.
На 26 години, 157 висока, 63 кг. :down: и с много мазнини в областа на корема и ханша.
Гледам да се храня здравословно и да не си купувам сладки неща, но проблема ми е, че много обичам тестяните неща и често си купувам милинки за закуска. От 1 седмица съм ги спряла категорично.
Като примерно меню ще си дам вчерашното такова.
Закуска - 2ф. хляб Вита + пилешко филе + 1 домат + 1/2 краставица
Обяд - Задушени броколи + около 50г. сирене
Около 15.00ч. - 1 круша
В 17.30 - супа топчета - 300гр.
Вечеря в 22.00 - 1/2 краставица + 1 домат + 50гр. сирене + 50гр. домашна ракийка :-) (за компания на половинката)
Тренировка:
Не съм ходила от 1 седмица т.к ме храна някакъв вирус и не ми беше до фитнес, но мисля да подновя посещенията си.
Та, когато ходех тренировките ми се състояха в ..
- 30мин. кростренажор
- 2х10 - бедрено разкъване (на скрипец с макари)
- 2х10 - бедрено сгъване (на скрипец с макари)
- 4х20 - за вътрешната част на бедрата (аддуктор машина)
- 4х20 - за външната част на бедрата (аддуктор машина)
- 3х10 - придърпване на вертикален скрипец пред гърди
- 3х10 - придърпване на вертикален скрипец зад врат
- 4х20 - на крак (упражнения за дупето на една машина като махало, не зная как се казва)
- 20 мин. кростренажор
Всичко ми отнема около 1.45 мин.
Цел - 47 кг., както и да спра да ходя постоянно с “глътнат” корем и въпреки това корема ми да прелива от дънките. :down:
Никой не е писал в темата ми :down: , нооо аз упорито ще си пиша в нея.
Меню за 21.10.09
Закуска (8.30ч.) - 3ф. хляб Вита с масло + сирене + 1/2 краставица + 1 домат
Обяд (12.00ч.) – Пилешка супа
Следобедна закуска (14.00) - крем от прясно мляко, мед, мюсли и желатин + 1 банан
Вчеря (17.30ч.) - Пилешко филе на скара + 1/2 краставица + 1 домат + малко броколи + 15-20г. сирене
В 22.00 - салата от 1/2 краставица + 1 домат + 30гр. сирене + 70-80г. домашна ракия, която мисля да ми е за последно, защото четох, че спира топенето на мазнини.
Вчера тренировка нямаше.
Сега ще дам и малко мерки:
ханш - 98
талия съм я измерила на 3 нива
-под пъп - 91
-през пъп - 76
-над пъп - 72
бюст - 85
бедро - 58
ръка - 28
Е както виждате положението е трагично, но аз ще направя всичко възможно за да стане човек от мен. :-)
Това е, лек и усмихнат ден на всички.
Ехоооо,
Ето ме отново. :-)
Днес ме е срам от себе си, съгреших с храненето. :red:
Тренировка
Сутринта след ставане на гладно
1. загрявка
2. 5мин. въртящ се диск
3. 50 коремни преси
4. 30мин. пътека интензивно ходене
Вечерта т.е преди малко - 30мин. упражнения на Синди + 30 мин. тае-бо
Знам, че е по-добре да ходя на фитнес, но този месец съм малко зле от към финанси. Живот и здраве след около 10 дни ще мога да си взема карта, но до тогава - упражнения в къщи с youtube. :-)
Закуска след тренировката (10.00ч.) - 1 круша
13.30 - 1 домат + 20гр. сирене + 2 филийки хляб Вита
15.50 - кожата на половин пиле на грил :red: ... знам, че не трябва, но беше една такава ... препечена и хрупкава.
18.15 - пилешко бутче с 1 домат
19.15 - 1 хот-дог :red: много ме е яд сега, но на момента не успях да се въздържа.
Лека и спокойна вечер от мен. :)
Махни коремните преси. Ще си прецакаш кръста. Вместо тях вдигай краката или прави планкове. ( http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc - тя ги прави кадърно ).
amistad, мерси! :-)
Това изглежда доста по-леко от коремните .... поне изглежда. :)
И е доста по-безвредно. Недей да тренираш на гладно. Знам, че го пише във всяко малоумно женско списание, но на организма ти не му е точно до тренировки, след като последното му хранене е било преди 10 часа.
“Закуска след тренировката (10.00ч.) - 1 круша” - не си причинявай подобни неща.
Виж сега, няма как да отслабнеш магически изведнъж. Най-важното е да си дадеш ясна сметка, че това е дълъг процес, който не се получава за една седмица. Още по-важно: чрез гладуване не се отслабва. Колкото по-малко ядеш и повече тренираш, толкова повече мазнини ще трупа организма ти. Той има нужда от енергия, за да извършва всички движения по време на тренировката. Ти не му я даваш. Той влиза в режим “survivor” и започва да трупа вещества, които да разгражда, за да си набавя енергията, необходима му за ежедневието ти.
Закусвай задължително. Започни да ядеш яйца и месо. Особено яйца на закуска (без жълтъка). Няма да станеш мускулеста, обещавам ти. Кожата на пилето е 90% мазнини. Не ти трябва. Махни и хляба. С гладуване само ще се намразиш още повече, което ще попречи на ентусиазма ти. Храни се здравословно и редовно, за да можеш да тренираш редовно и пълноценно.
Здравей, Си.
Личи си, че си се информирала за храненето. Но погледни - малко ти е храната днес, затова не си устояла на хот-дога. Кожата на пилето съвсем не е лоша, но е малко, нали така? И после не си успяла да се заситиш с бутчето. Общо са ти нисички калориите. И мазнините са ти ниски, а те са важни.
Планковете само изглеждат лесни - пробвай преден планк в 3-4 серии по 30-40 сек, по 1 минута и ще видиш.
Успех ти желая.
Хей, как сте днес? :-)
Аз съм много щастлива и оптимистично настроена, разбира се благодарение на вас!
Много ви благодаря за отговорите, насоката и съветите, които ми давате.
Вчера преди лягане направих 4 серии на упражнението, което ми даде amistad ... не беше много трудно, но си е изморително :)
Както и 100 повдигания на краката т.е пак коремни преси, но не стандартните.
Казвате, че ми е малко храната, а аз си мислех, че съм се освинила вчера.
Тази сутрин пак правих упражнения по скоро загряващи (подобни на гимнастиката, която правехме в училище на времето) + т.н планкове, много ми допадна като упражнение. :-)
Закусих доста добре в 9.15ч. - почти 1/4 пиле на грил + 1 домат. Хляб от днес няма.
За обяд съм си приготвила - 1 кисело мляко + 1 банан
За вечеря мисля да е таратор ... много таратор. А междинните ... ох, още не съм ги измислила.
Сега, когато си написах менюто ми се струва, че е малко храната ... предполагам и вие сте на това мнение.
Искам да питам нещо. Когато правя упражнения за крака и по специално, когато си повдигам левия крак в страни ... много ми пука ставата и се притеснявам. Това зле ли е за ставите или? На десния крак не ми пука. Ох, как го написах само ... дано да ме разберете.
Това е от мен за сега, довечера пак. :)
Лек и спорен петъчен ден на всички!
23.10.09
08:35
Къде точно ти пука? При тазобедрената ли?
Храната, която си запланувала за днес наистина е малко. Как ще те засити 1 кисело мляко и банан до вечерта? Предполагам междинните ти хранения няма да са ти кой знае какви. Фактът, че сама подозираш малкото храна е хубав :) Една стъпка напред си.
Кожата от половин пиле хич не е много - ям я заедно с месото от половината пиле :Д Вярно, че имаме бая разлика с височина и кг с теб, но все пак иедята ми беше да не се вкарваш в толкова драстични ограничения и терзания, при условие че нямаш основания за това:)
Хапвай мазнинки, повече яйца, и ги яж заедно с жълтъците.
veronique, точно тазобедрената ми става пука.
За храна - ще добавя и останалото ми пиле на грил, което е около 1/4 и то само бяло месо. Междинните ще са ми ядки - орехи. :)
За яйцата си права, бях ги позабравила малко. :-)
Ето ме и мен. :-)
Тази събота и неделя направо се улях ... много ядох и то все кофти храни. Всъщност в събота до около 15-16ч. се храних добре, за закуска и обяд омлети със зеленчуци. Но събота вечер и в неделя - прекалих, карах само на салати, мезета, пица и ракия, но пък със страхотна компания.
С тази ракия ... ще ме помислите за битова алкохоличка, ама не съм. Когато казвам ракия това означава, че съм изпила максимум 100гр.
Днес вече влизам в крак.
Закуска(8.30) - 2 сухара с хайвер + чай
11.00ч. - 250г. пилешко месо + домат+ 1 сухар.
Планувам и тае-бо за довечера + малко упражнения в домашна обстановка, но за тях, както и за останалата храна от деня ще пиша по-късно. :)
Лек и усмихнат ден на всички. :-)
Здравей, Си,
Успех с дневника и с целите!
Ако те болят ставите, по-внимателно с таебото - подскачането там не се отразява никак благоприятно на ставите, особено ако с с наднормено тегло!
казано от Limka на 26.10.09, 15:54:
Здравей, Си,
Успех с дневника и с целите!
Ако те болят ставите, по-внимателно с таебото - подскачането там не се отразява никак благоприятно на ставите, особено ако с с наднормено тегло!
Лимка, благодаря ти за пожеланието и съвета. Може би си права, май ще си остана само с упражненията и пътеката. Въпросът е, че не изпитвам никаква болка, а само се чува яко пукане на лявата ми тазобедрена става. :-/
Менюто ми след 11.00ч. е:
13.30 - пилешки бульон Maggi
15.30 - пипер пълнен със сирене(70гр.) + 2 сухара с хайвер
19.00 - омлет от 3 яйца, сирене (около 40гр.) + 1/2 праз
След вечерята направих 30мин. пътека + малко упражнения тип гимнастика и 60 коремни с вдигане на крака.
Преди да си легна ще направя още малко от тези коремни + планкове 3х20.
Нямам търпение да си взема карта, че така в къщи с тези измислените упражнения не мога да си направя една ефективна тренировка.
Ами това е от мен за днес. Лека вечер на всички! :-)
Si, здравей отново :)
Разбирам,че една от проблемните ти зони са корема и паласките. Но с милион коремни преси няма да изчистиш този проблем (най-много да си прецакаш кръста, щото тия коремни, дето ги правиш по 78691234612 бройки при не дотам правилно изпълнение водят до точно това - затова и amistad ти препоръча планкове). Така де, мазнини се топят с
1. високоинтензивни тренировки, които покачват термогенезата на организма за следващите 24 часа
2. кардио тренировки с поддържан пулс на 70-80% от макс (=70-80% х (220-възрастта ти)), които топят мазнини по време на самата тренировка
Така, доколкото разбрах, известно време ще тренираш във вас. С какво ‘оборудване’ разполагаш във вас?
Може да погледнеш тези видеота и да пробваш вместо гимнастиките на Синди Крауфорд и подобни звезди
http://www.youtube.com/watch?v=B-wIpJbIYfc
http://www.youtube.com/watch?v=GFDCvJkAZDo
http://www.youtube.com/watch?v=JYewtKKB7j8 - кофти техника на повечето упражнения, но идеята е добра
http://www.youtube.com/watch?v=NXD69lc1OTY
http://www.youtube.com/watch?v=7gZawPu33WQ
Подобни ми ти нещица ще имат доста по-добър ефект от 30 мин пътека + гимнастики :)
Успех :)
Limka, искам преди всичко да ти благодаря за отделеното време и за насоките, които ми даваш. :)
Оборудване - нямам, само един обръч, който въртя от време на време. Сега използвам пътеката на една съседка (то затова и само по 30мин. я правя). Нямам и тежести. :(
Предпоследните и последните упражнения много ми харесаха, вероятно довечера съм на тях.
Остават още 3 дни до взимането на карта за фитнес - до тогава все ще изкарам някакси на youtube. :)
Обикновено най-добре ми е да правя упражненията преди лягане. Мислите ли, че тогава ефекта е добър?
Ето и храненето ми днес:
Закуска 8.00ч. - 2 сухара с много малко масло + 100гр. сирене + 1 домат + чай с малко мед.
Сега в 10.15ч. си пийвам кафенце. :)
Тази сутрин ми се стори, че корема ми е малко по-малък от преди, но в края на тази седмица ще разбера със сигурност!
Това е за сега, после пак! :)
Лек, работен и успешен ден на всички!
Тренирай тогава, когато се чувстваш най-добре. Ние не можем да знаем какво ти казва твоето тяло :)
Сухарите - цък-цък. Не добре. По-добре 2 ф. някакъв пълнозърнест хляб. А още по-добре овесени ядки/ трици.
Знаеш ли колко хубав ‘хляб’ се получава от 2 яйца, 2/3 ч.ч. трици, 1/3 ч.ч.овесени ядки, малко сол и бакпулвер, разбъркани добре и запечени в тавичка? 4 чудно хранителни и далеч по-полезни от сухари филийки :)
Мнението беше редактирано от Limka на 27.10.09 15:17.
Лимка, това 1/3ч.ч вода ли е?
Иначе за сухарите, те уж са пълнозърнести. Започнах с хляб “Вита”, но не ми понася никак на стомаха, много газове, много нещо. Спрях го и всичко вече е наред. Ще гледам да си направя домашен по твоята рецепта. :)
Ето ми и останалото хранене. Днес не съм много доволна от него, май много мазнини и въглехидрати, а по-малко белтъчини.
11.15ч. - 1/2 краставица + 1 домат + 200г. пилешки гърди
14.30ч. - 4 сухара с хайвер (тук прекалих-знам, но този хайвер беше страхотен) + 2 пресни пипера пълнени със сирене
за 18.00ч. съм си намислила салата от 1/2 краставица,1 домат,1 пипер,сирене (50г.) + 100г. пилешки гърди. Тук е мястото да кажа, че салатите винаги си ги правя със сусамово масло.
Около 20-21ч. тренировките, които Лимка ми предложи.
Сусамовото олио и тахан са чудесни продукти, но мисля че при теб зехтина би свършил по-добра работа. Аз поне ги използвам за подсилване на организма/възстановяване на тегло и ми вършат чудесна работа.
казано от Si на 27.10.09, 14:45:
Лимка, това 1/3ч.ч вода ли е?
1/3. ч.ч. овесени ядки
Отвеяла съм се, извинявай :)
Мнението беше редактирано от Limka на 27.10.09 15:24.
Ехооо, ето ме и мен. :)
Лимка, благодаря ти за упражненията. Днес имам малко мускулна треска от вчера. Но въпреки това направих пак 3х10 планкове + упражненията от последния линк.
Днес храната ми е супер нередовна. Цял ден работех с клиенти и нямаше как да хапвам често. :(
Закуска в 8.30 - 2ф. хляб тонус с лютеница + много сирене около 200гр с чай. Не знех, че е толкова вкусно само сирене и чай. :)
15.00 - 600гр. таратор
18.00 - зеленчуков бульон Maggi
20.00 - 60г.пилешко + 6 ореха
Знам, че ми е малко храната, но всъщност не се чувствам никак гладна.
Лека вечер от мен. :)
Хей, ей ме на .... пак съм тук!
Ето и отчета за днес. :)
Закуска (8.30) - 1ф. хляб тонус с лютеница + 50 гр. сирене
Около 10.30 - един тост с ръжен хляб, доста дебело парче шунка(по-дебело от хляба) и с много кашкавал.
14.30 - 2 печени кюфтета от домашна кайма + 2 солети със сусам
17.30 - 60 грама кашу
20.00 - шницел + 1 кюфте + 1 домат
И шницелите са от чиста кайма т.е смляно месо и печени.
Тренировката мисля да я пропусна днес.
Лека вечер на всички!
Добър вечер!
Бързам да се похваля, че днес вече си взех карта за фитнес и дори ѝ направих сефтето. :lol:
Ето и какво хапвах днес.
8.30 - кафе със суха сметана.
9.30 - 2ф. хляб тонус с лютеница + 200г. шницел*
12.00 - около 200г. шницел* + 1 голям домат
15.00 - 1 шепа кашу + 3 солети със сусам
20.00 - 21.00 - тренировка
21.20 - 250г.пилешки гърди на скара + 100г. роле от кашкавал и шунка + 1/2 краставица + 2ф. ръжен хляб.
шницела* - е от домашно мляно месо и печен на фурна
Тренировка
Днес имам чувството, че целия квартал беше решил да тренира по това време. Имаше страхотно изчакване за уредите и за някой не можах да се вредя.
15мин. - крос тренажор
3х20 - разтваряне на абдуктор машина
3х20 - затваряне на аддуктор машина
3х10 - привеждане на горен скрипец
3х10 - бедрено разгъване
3х10 - бедрено сгъване
15мин. - крос тренажор
Исках малко повече упражнения да направя за горната част, но не ми се чакаше на опашка. :coolmad:
Лека вечер от мен!
Хей, как сте днес?
Ето и моето хранене и тренировки през изминалите дни.
31/10
11.00 (станах късно) - 1ф. ръжен хляб с малко масло, сирене и шарена сол + 1 яйце + 1 домат + 2 резенчета роле от шунка и кашкавал
15.00 - свинско със зеле
17.30 - около 100г. слънчогледови семки + 2 шепи кашу
20.00 - свинско със зеле
Тренировка нямаше. Имах мускулна треска от предния ден и реших да ми е ден за почивка.
01/11
10.30 - 300гр. домашна пилешка супа, от която половината беше само месо + 1ф. ръжен хляб
11.30 - 13.00 - тренировка
13.15 - 1 голяма ябълка
13.45 - 600гр пилешка супа с много месо + 1ф. ръжен хляб
14.00 - 18.00 - сладък сън, много ме изтощи тренировката
18.30 - 1 паста балкан :red:
21.00 - пилешко в сметанов сос + шопска салата
Тренировката
15мин. - вело
15мин. - степер
10х3 - бедрено сгъване
10х3 - бедрено разгъване
10х3 - придърпване на вертикален скрипец пред гърди
10х3 - придърпване на долен скрипец
10х3 - повдигане на ръце в страни с 3кг. тежест
10мин - крос тренажор - нямах сили за повече
Тази вечер не съм мигнала от мускулна треска, но вече се чувствам по-добре.
Днес пак ще почивам, но утре съм на линия във фитнеса.
2/11
8.30 - нес кафе със суха сметана
10.00 - 2 яйца със спанак и сирене
13.30 - пак 2 яйца със спанак и сирене (тази сутрин нямах много време да приготвям различни ястия за работа)
15.10 - чай с мед
Това е от мен за сега, останалото довечера :)
Ако може някой да ми прегледа тренировката, дали е добра за сваляне на килограми или може би кардиото ми е малко?
Тя, тренировката, няма пряко отношение към свалянето на килограми. Виж, към визията ти има.
В основата е хранителният режим (ако обичаш, не поглеждай в моя дневник, че прилича на приказката за попа - не гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам :lol:).
По-трудно е така с тренировките, защото човек си изгражда някаква представа за тренирането, намира си фитнес и започва да се лута из морето от уреди. Ако е късметлия, някой “вещ инструктор” го води до аддуктора, абдуктора и скрипеца, връчва му 3 кг. гиричка...и следват някакви половинчати резултати.
Току-що описах себе си на един малко по-ранен етап - твоите тренировки приличат на моите тогава. Допускам, че и резултатът ще е сходен.
Не видях колко ти е стажът, но съдейки по програмата, едва ли е много. Добре е да тренираш цялото тяло с базови упражнения - те са къде-къде по-енергоразходни от изолиращите и резултатите с тях ще дойдат по-бързо. И други предимства имат. Сплитът / изолиращите в частност са за хора, които наблягат на дефиницията и изоставащи мускулни групи.
В сайта има кръгови програми, в дневниците има страхотни идеи за тренировки. Но остава проблемът с изпълнението - за него ти трябва инструктор или опитен партньор. Многоставните упражнения са доста сложни като техника, с ред специфики в изпълнението.
Като за начало - това кардио преди и след не е най-доброто решение. Остави си преди тренировка по 7-8 мин за загряване, а след тренировка - по 30-тина минути. Или интервално за 15-20 мин, което всъщност е по-добрият вариант, но не е за хора без предварителна подготовка.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.11.09 07:35.
inis, благодаря ти за мнението! Да, права си че трябва да правя повече базови упражнения и с течение на времето се надявам да успея да изградя една добра тренировъчна програма.
Ето и продължението на предния ми пост. :)
16.30ч - пилешко бутче с гъби и лук (нещо като яхния) + 1 черна питка
след това нищо не ми се хапваше.
03/11
8.30 - 1ф. ръжен хляб + 150г. сирене + чай
12.00 - пилешка супа с 1 черно хлебче
15.00 - 1/2 кисело мляко
18.00 - 1/2 кисело мляко
21.00 - 1ф. ръжен хляб + 150г. сирене
Тренировка нямаше. :( Забавиха ни много след работно време и си пропуснах тренировката.
04/11
8.30 - кафе със суха сметана
10.30 - пилешка супа + 1 черно хлебче
14.30 - шкембе чорба + 1 черно хлебче
18.00 - 19.40 - тренировка
8.45 т.е сега - хапвам таратор и май нищо друго не ми се яде въпреки, че си взех и някакво пилешко филе.
Тренировка
15мин. крос тренажор
Флайс -3х10
Пулоувър - 3х10
Придърпване на горен скрипец - 3х10
Разгъване на долен скрипец - 3х10
Повдигане на ръце в страни с дъмбели - 3х10
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х10
Кардио - 30мин. крос тренажор + 10 вело
Трябваше да направя и разгъване на скрипец, но го пропуснах без да искам. :red:
Ами, толкова за сега. Лека и спокойна вечер на всички.
Хей Si….здравей и поздрави за дневника.Аз съм в същият хал по отношение на тренировъчната програма.....прихващам отук отам по нещо.....но всичко с времето си. :)
Добро утро на всички :)
Мен ме беше хванала липсата тези дни, но пък се завръщам триумфално. Имам разлика - 4см. от долната част на талията (там където са и паласките) и съм много щастлива. :-)
Мерки преди:
ханш - 98
талия съм я измерила на 3 нива
-под пъп - 91
-през пъп - 76
-над пъп - 72
бюст - 85
бедро - 58
ръка - 28
Мерки сега:
бедро - 58
ханш -96
талия под пъп - 87,
талия през пъп - 73
талия над пъп- 68;
бюст -81 ; :coolgrin:
биц. - 28
Това е от мен за сега, по-късно пак.
Лек и ползотворен ден на всички! :)
Поздрави за резултатите,значи да разбираме че докато те нямаше си била стриктна.... ;-)
казано от гаги на 17.11.09, 06:46:
Поздрави за резултатите,значи да разбираме че докато те нямаше си била стриктна.... ;-)
Здравей Гаги, абеее стриктна силно казано .... имах си пак прегрешения, но честно казано резултата го дължа повече на тренировката, отколкото на хранителния режим. Ако спазвах такъв стриктно, навярно резултата щеше да е много по-добър.
И тук и мястото да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Oranje, който има търпението да ми помага и насочва. Без него нямаше да е такъв резултата. :-)
P.S Май е време да помоля админа да сложи малко емотикони, много ни е беден избора и не мога да си изразявам чувствата. :cheese:
Храна
9.00 - пилешка супа + 2 запечени филийки с кашкавал и домат
13.00 - 1 круша
14.30 - печена патица със зеленчуци - 300гр.
17.30 - 20гр. кашу
18.00 -19.40 - тренировка
20.27 - 1 мандарина
малко по-късно ще хапна яйца с извара и 1 краставица.
Тренировка
15мин. - вело
4х20 - аддуктор
4х20 - абдуктор
3х20 - изправено разгъване (Глутеус машина)
3х10 - напади
6х10 - клекове
6х10- бедрено сгъване/разгъване
4х20 - хиперекстензии
80 - коремни преси с вдигнати крака
Това е за днес. Лека и спокойна вечер на всички!
Мнението беше редактирано от Si на 17.11.09 18:58.
Добър вечер на всички. :-)
Ето и моето хранене и тренировка за днес
8.30 - 1 шепа кашу
9.00 - кафе с 1 кондензирана сметана
9.30 - 1 яйце
11.30 - 300г. шкембе с 1 питка черен хляб
15.30 - 17.10 - тренировка
17.35 - 1 круша
18.00 - 2 яйца и 1/2 краставица
Тренировка
15 мин. - крострен.
3х10 - флайс
3х10 - събиране на ръце на портален скрипец
3х10 - пулоувър
3х10 - придърпване на горен скрипец пред гърди
3х10 - придърпване на долен скрипец
3х10 - придърпване на горен скрипец зад врат
3х10 - концентрирано сгъване за бицепси
3х10 - вдигане на дъмбели за бицепси
3х10 - Dumbbell Kickback
3х10 - разтваряне на ръце в страни с гири
30 мин. - вело
Това е за днес. :)
Я пак за Oranje…един въпрос тези повторения и серии той ли те насочи към тях?Това с цел смъкване ли е?
казано от гаги на 18.11.09, 17:18:
Я пак за Oranje…един въпрос тези повторения и серии той ли те насочи към тях?Това с цел смъкване ли е?
Тц, днес тренирах малко на своя глава. :)) Oranje няма никаква вина, най-много утре да ме нахока, като види какви съм ги вършила. :red:
Я кажи гаги, какво не ти харесва в моята тренировка? :)
ОООООООООО ма чиста доза любопитство не като укор,камо ли критика.....аз също не съм в час по отношение на тези неща,но това което знам или поне научих тук е че:Безумни серии и повторения, ;-) май полза никаква....Безумни тоест много.Може и да бъркам......? :roll:
Гаги, донякъде може би си права. Но те малките повторения са с големи тежести, а аз не съм чак толкова перфектна в изпълненията си, та да вдигам чак толкова. Най-много да се осакатя. Много зависи и колко стаж имаш. Тренировки от типа 5х5 са за поне 6 месеца фитнес стаж, а аз нямам и месец още. :) Плюс това нали знаеш, че всеки си е индивидуален, ако при мен действа 3х12, то при теб може да не е така. ;) Аз още изучавам тялото си, след няколко месеца и аз може да мина на малки повторения с големи тежести. Но за сега продължавам в този дух, който според мен действа т.к имам резултати.
Най-важното е да постигнем желаното :)
А и още нещо ... ти нямаш за сваляне за разлика от мен. ;)
Ето и храната + тренировката за днес.
9.30 - кафе с кондензирана сметана
11.30 - миш-маш с 1 питка черен хляб
15.15 - 1/4 нар
16.20 - 80гр. пилешко филе на скара
17.15 - 1/2 кисело мляко
18.00 - 19.45 - тренировка
21.50 - 1/2 кисело мляко
22.30 - шепа фъстъци
23.30 - 1 яйце + 1 чаша айрян
Тренировка
15 мин - крострен.
3х20 - абдуктор/аддуктор
3х20 - упражнения за предна и задна част на бедро (глутеус машина)
3х15 - клекове
2х12 - напади (не успях повече)
3х12 - бедрено сгъване/разгъване
3х15 - упражнения за дупето (глутеус машина лег ) :)
5х20 - коремни преси с вдигнати крака
3х20 - хиперекстензии
Много се изморих, така пот не е текла от мен. Мнооого добра тренировка. :)
Мнението беше редактирано от Si на 20.11.09 12:02.
Ех si,ние жените сме странни понякога.Всички си мислят за другата че няма какво да сваля а пък виж ме меннн. ;-) Незнам по-какво съдиш за мен но точно това дискутирахме с мимето ,всеки според кокала,структората и тн.Та да оставим това след раждането на малкия отидох да ми съставят хранителна и тренировъчна програма(това досега не съм го споменавала)и храната ок,но програмата беше...... :sick: Много серии и повторения чак свят да ти се завие.....ми резултат от това аз май не получих,няколко месеца(2) работих по нея,,,като тежестите е излишно да споменавам че бяха смешни,от порядъка на 2кг.Права си че всеки организъм различно се подава,съвсем отскоро почнах с по-тежко и ми беше много трудно.Даже все още е така ;-) Резултат ,дано не си внушавам , но мисля че съм по стегната,доста енергична и най-важното килограмите с които работех в началото сега ми се стуват смешни и леки.
П.П-не те надъхвам,ако се чувстваш добре,ок,това е най-важното..... ;-)
ехооо, ето ме и мен :)
Вчера храна и тренировка
10.30 - 2 яйца с извара
13.00 - тост от ръжен хляб, яйца, шунка,извара и отгоре настърган кашкавал
15.00 - тренировка
15.30 - 2 мандарини
16.00 - 2 яйца, 60гр. извара + 1/2 домат
тренировка
15мин. кардио
3х12 - флайс
3х12 - събиране на ръце на портален скрипец
3х12 - придърпване на горен скрипец
3х12- придърпване на долен скрипец
3х12 - Dumbbell Kickback - за трицепс
След което ми стана много лошо преоблякох се и си тръгнах.
Не знам какво ми стана вчера, но по време на тренировка започна да ми прилошава и повдига. Не питайте, какво се случи с храната след тренировка. :sick:
Тази сутрин пак реших да хапна яйца и извара за закуска, но още когато си ги сложих започна да ми се повдига. Не мога да си го обясня. До сега не съм ги яла принудително.
Та поради временното ми неразположение, днес реших да ми е отпочиващ ден - и от към храна, и от към тренировка.
Храна днес
8.00ч. - 1 парче домашна баница + 1 кис. мляко
13.00 - Пилешко бутче с ориз
16.00 - натурален шоколад
Няма да вечерям, защото пак не ми е добре. :(
Някакви съвети, възможно ли е да съм се натровила от прекомерния прием на яйца? До сега съм яла не повече от 2-3 яйца седмично.
Добро утро :-)
Днес се чувствам малко по-добре, поне за сега.
Закуска в 6.00ч. - 2 варени яйца, 1 домат + плочка сирене
8.00 - кафе със суха сметана
Сега отивам на тренировка, че пропуснах вече 2 и ако днес пропусна ще ми стане много.
Тренировката и храната за деня ще ги опиша довечера.
Успешен ден на всички! :-)
Мила,от всичко може да ти е прилошало...преумора,стомашно неразположение,женски нер.На мен също понякога по време на тренировки ми прилошава...най-често когато съм или предстои да съм в цикъл..... :) Важното е че вече си добре и си на линия..... ;-)
Гаги, наистина е било някакво моментно неразположение. Днес вече съм добре. :-)
Дори сутринта си направих страхотна тренировка ... увеличих и тежестите.
Тренировката
от 8.10 - 9.30 часа
15мин. кардио
3х15 - аддуктор/абдуктор
3х15 - клекове
3х15 - напади
3х15 - упражнение тип ритник (глутеус машина с макара)
3х15 - бедрено сгъване/разгъване
3х15 - пак упражнения за дупето, но на друг тип глутеус машина :)
3х15 - упражнения за странични коремни преси с дъмбел
6х20 - коремни преси
Храна
10.00 - консерва скумрия с дом. сос + 2 филийки хляб грахам
13.30 - 2 сандвича (домати, 4 кюфтета,хляб грахам (4 филийки))
17.30 - 1 кис. мляко
21.00 - 2ф. хляб грахам с лютеница и около 120г. извара
Вода за деня - 2.5л.
Това е от мен за днес. Приятни сънища. :)
Здрасти Limka, :)
Не, никой в залата не ми я съставя. :) Нещо не правя, както трябва ли?