26.10.09
20:26
Здравейте на 18 години съм тренирам карате и плуване общо 7 тренировки във седмицата,висок съм 184 см ,а теглото ми е 81 кг
Ето и тренировката ми:
Понеделник,сряда и петък - карате
вторник и четвъртък - плуване
сряда и събота правя коремни преси ,а в неделя ходя на лостове и после бягам 15-20 мин
Та въпроса ми е дали вечер след карате прибирам се к1м 21:30-22:00 мога ли да ям доста смисъл въглидрати белтъчини и след около 2 4аса да легна? питам защото съм чел,че след 18:00 часа не е хубаво да се ядат въглехидрати и че след 17:00 часа организма смила по бавно храната и се подготвя за утрешния ден... ако съм написал нещо грешно сорка никой не може да знае всичко
Темата беше редактирана от Swimy на 26.10.09 20:28.
казано от Georgi на 26.10.09, 20:26:
Та въпроса ми е дали вечер след карате прибирам се к1м 21:30-22:00 мога ли да ям доста смисъл въглидрати белтъчини и след около 2 4аса да легна? питам защото съм чел,че след 18:00 часа не е хубаво да се ядат въглехидрати и че след 17:00 часа организма смила по бавно храната и се подготвя за утрешния ден... ако съм написал нещо грешно сорка никой не може да знае всичко
Нищо грешно не си написал, аз поне съм убеден че наистина си го чел - на много места го пише.
Обаче, и аз след тренировка се прибирам към 22, даже и 23 се е случвало и ям наистина доста. Въглехидрати, белтъчини, мазнини - всичко и по много, минавам 1000 калории само на това ядене със сигурност.
И не съм имал никакви проблеми с това вече доста време, така че мисля че това са най-общо казано глупости. Може и да има нещо вярно в тях, но при мен категорично отказва да се прояви. Ако не ти създава дискомфорт, значи си като мен и може спокойно да ядеш колкото ти се яде.
27.10.09
09:20
Аз ям след тренировка 3 пъти,тренировката ми свършва в 21-22:00. :) След това спя до 12… Също се чувствам перфектно.
27.10.09
09:21
Яж си ;) тялото изгаря всичко до 40 минути след тренировка, а ти тренираш доста.
Благодаря за отговорите :) Аз обичам да си похапвам така че ...
Мнението беше редактирано от Swimy на 27.10.09 13:27.
Имам още едно въпросче понеже тренирам 7 дни в седмицата как да се храня смисъл не какво да ям ,а колко по точно трябва ли да се ограничавам в нещо било то много или малко напоследък се пообърках и сега ми е малко каша в главата..
Ами ако не се стремиш конкретно към нещо- като качване на маса или чистене- не е нужно. Но все пак внимавай с веда на храната, която приемаш- имам в предвид готовите и опаковани храни ;-)
Даам... що се отнася до готовите храни опитвам да не ям често, предпочитам домашно сготвено.След тренировка хапвам или пийвам по нещо сладко тоест с бързи въглехидати (в сряда примерно хапнах след тренивока един голям шоколад милка..нзм дали е по добре да е течност или не поняго си взимам от малките сокчета на капи ли бяха не помня) чувстах се малко смазан нзм дали е било много но една мисъл ме води напред не може да се тренира много и да се ограничаваме трябва да се яде няма как :)