Много смущаващо

25.10.09
18:46

Здравейте! Имам проблеми с теглото, около 15кг... , но съм на режим без сладко, газирано, бели брашна и т.н, но имам и друг проблем-задържам прекалено много вода.Имам чувството че ставам все по тежък и по тежък, въпреки фитнеса и др тренировки.Искам да ви попитам, дали знаете методи за изхвърлянето на излишната вода,защото в залата колкото и да дигам немога да се изпотя както като при тичане през лятото, например.Малко съм ограничен и от време, защото съм 12кл и уроци и т.н
За да не отварям др тема имам и още 1 въпрос: Подходящо ли е в голямото междучасие да ям по 150(+-50)гр пилешко филе с типов хляб и млечна салата ?

25.10.09
19:03

Пий вода. А, и най-вероятно не си във форма, за да се чувстваш по-тежък, освен ако наистина не ставаш по-тежък/дебел.
Пий вода за да не задържа вода. Тялото няма нужда да се запасява, когато има в изобилие. Но когато е оскъдна, се запасява и я “задържа”.

25.10.09
19:09

средно пия около 2л - 2л половина, а дали има разлика дали си ги правя на степчета- гледам без захар са, не са мн калории и т.н?

25.10.09
20:01

Степчетата са лайна не ги пий. Гледай водата да е около 4-5л.

казано от MIF на 25.10.09, 19:09:

средно пия около 2л - 2л половина, а дали има разлика дали си ги правя на степчета- гледам без захар са, не са мн калории и т.н?

Step-четата са лоша идея, прекалено много и само химия, събрана на едно място.
Малко по-скъпо, но и далеч по-разумно е да пиеш айран, например (да разредиш кисело мляко с вода).
Във всички случаи е за предпочитане да пиеш чиста вода, пред Step, Tang и подобните “сокове”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.10.09 20:22.

25.10.09
22:43

а за прясното мляко какво ви е мнението? на мен лично ми действа разхлабващо, което мисля е добре :)

26.10.09
09:01

Избягвай млечните продукти, яйцата и солта! Това са продуктите, които задържат вода.

26.10.09
13:03

по-малко сол в храните и ще задържаш по-малко вода.

26.10.09
14:22

казано от bugs_ на 26.10.09, 09:01:

Избягвай млечните продукти, яйцата и солта! Това са продуктите, които задържат вода.

Да, яйцата особено............

26.10.09
15:00

казано от Миsh0 на 26.10.09, 14:22:

Ще вземе да го приеме буквално...
Яж много яйца (не задържат вода), избягвай прекалено солено, но пък аз не виждам нищо лошо да ядеш сирена, кисели млека...пък дори и прясно мляко (стига да не е по литър на ден)

26.10.09
15:52

кофеин! би ти помогнал преди тренировка ..ина4е избягваи сол

27.10.09
10:04

казано от Limka на 26.10.09, 15:00:

казано от Миsh0 на 26.10.09, 14:22:

Ще вземе да го приеме буквално...
Яж много яйца (не задържат вода), избягвай прекалено солено, но пък аз не виждам нищо лошо да ядеш сирена, кисели млека...пък дори и прясно мляко (стига да не е по литър на ден)

Аз му отговарям на въпросът за методи да не задържа вода. Всеки тук има различни цели. Ако неговата е да не задържа вода то това са продуктите, които задържат. Колкото и да ти се вижда странно яйцата също задържат вода заради натрият, който съдържат!!! А за останалите продукти мисля, че е ясно ...

28.10.09
20:25

Много благодаря на всички :) Проблема беше в прясното мляко (1л на ден) Идеята ми беше да дръпна малко височина :)

29.10.09
19:54

Аз бих те посъветвала и да не прекаляваш спезиално с минералното вода; ако имаш възможност да си взимаш трапизна или евентуално изворна- ще е по-добре да пиеш тях, отколкото минералната; също така пий и зелен чай- той действа диуретично, също както и кафето.

29.10.09
20:43

Зеленият чай не ми действа по абсолютно никакъв начин :) Иначе за кафето нямам проблеми :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1