27.10.09
17:22
Искам да ви помоля за няколко съвета тъй като програмата за гърди вече нещо като че ли не ми върши работа.За първи път се прибирам неудовлетворен след тренировка ...
Първия ми по-основен проблем е че вътрешната ми част на гърдите изостава,вкарал съм в програмата крос овър и пек-дек току виж имало ефект,но така като гледам няма кой знае каква полза.
Другия проблем е че до преди месец да кажем след тренировка за гърди бях изморен и усещах че съм изцедил доста добре мускулите.Сега вече липсва това чувство и дори не се изпотявам камо ли да имам това чувство за перфектно напомпани гръдни мускули.Вероятно ефекта се дължи на креатина,добре ми влияе,няма спор в това,но определено вече трябва да променя програмата.
3 х кофички
4 х щанга от лег
4 х изтласкване на дъмбели от полулег
4 х флайс
3 х пек-дек
Но дори и при тази тренировка ми липсва това натоварване от преди.Като други упражнения ми идват наум само крос овър и дъмбели от обратен лег - да заместя ли някъде с някои от тези упражнения или да вкарам нещо ново ? Гледам сериите да ги правя с максимални килограми до отказ.Сигурен съм че бъркам някъде след като имам проблем,затова искам и да ви помоля за някои друг съвет :)
Претренираш гърдите. 3 упражнения са предостатъчни. Тежкият флайс ще ти помогне за вътрешната част.
казано от Стоянчо на 27.10.09, 17:41:
Претренираш гърдите. 3 упражнения са предостатъчни. Тежкият флайс ще ти помогне за вътрешната част.
Бях останал с впечатлението че флайса по-скоро натоварва външната част ?
Относо претренирането - щях да спомена в предния пост, че очаквам някой да остане с впечатлението за претрениране.Занимавал съм се и преди със спорт и организма ми е свикнал на тежки и продължителни тренировки.Просто на следващия ден няма никакви “болки”,натоварване или каквото и да е усещане,че съм правил нещо предния ден.Това ме притеснява повече,програмата ще я коригирам и ще изпробвам докато стане,но в момента чувствам,че не натоварвам достатъчно.Може би трябва да съкратя времето за почивка между сериите и да увелича килограмите.
27.10.09
18:15
x2
Аз също така мислих,но два дена след чудовищен флайс и ме болят от вътре и отдолу,болката отдолу е заради обратния лег.. ;)
По време на упражнението и аз го чувствам от вън ама то влиза вътре :lol .
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 27.10.09 18:15.
казано от gogata2427 на 27.10.09, 18:15:
x2
Аз също така мислих,но два дена след чудовищен флайс и ме болят от вътре и отдолу,болката отдолу е заради обратния лег.. ;)По време на упражнението и аз го чувствам от вън ама то влиза вътре :lol .
Флайса попринцип си го правя от лег,но сега виждам,че има вариации из интернет - полу-лег и обратен полу-лег.Ще взема да премина към полулега или обратния полулег :)
Може да пробваш флайс на портален скрипец като задържаш в концентричната фаза.
Мен специално от кофичките най-добре усещам да се натоварва вътрешната част на гърдите.
27.10.09
19:21
И на мен ми изостава вътрешната част на гърдите, затова “джиткай” тесен хват на всичко, лег, полу-лег, и прави 4 упражнения за гърд иначе, претренираш!
Пример:
Кофички
Лег
полу-лег
флайс/пекдек (твой избор)
Успех! :)
казано от mantodeus на 27.10.09, 17:58:
Бях останал с впечатлението че флайса по-скоро натоварва външната част ?
Относо претренирането - щях да спомена в предния пост, че очаквам някой да остане с впечатлението за претрениране.Занимавал съм се и преди със спорт и организма ми е свикнал на тежки и продължителни тренировки.Просто на следващия ден няма никакви “болки”,натоварване или каквото и да е усещане,че съм правил нещо предния ден.Това ме притеснява повече,програмата ще я коригирам и ще изпробвам докато стане,но в момента чувствам,че не натоварвам достатъчно.Може би трябва да съкратя времето за почивка между сериите и да увелича килограмите.
Повярвай ми, флайсъ акцентира върху вътрешната част. Аз също съм правил по 5 упражнения и не съм чувствал мускулна треска. Сега тренирам с 3 и с относително правилна техника и след абсолютно всяка тренировка имам мускулна треска.