Прием на Whey протеин преди и след тренировка...

27.10.09
21:41

Обичам да го пия с мляко, но всъщност не се ли забавя ефекта от whey протеина, като се пие с мляко (casein)? Или в организма се разграждат по отделно?

27.10.09
23:08

Е забавя се много ясно. Ти какво очакваше ? Че дори според това какво е млякото има много голяма вероятност да по пречи като цяло за усвояването на протеина.

Всъщност... до колко е удачно протеинът да се приема с мляко? За вкус нека да не говорим - с мляко е несравнимо по-приятно.
Въпросното забавяне има ли значим негативен ефект? Изобщо - негативен ли е ефектът?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.10.09 04:59.

28.10.09
06:34

Whey само след тренировка.Преди - истинска храна!

“Milk is for babies when you grow up you have to drink beer” Arnold Schwarzeneger :P Преди тренировката не пречи с мляко,но за след го разреждай с вода

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.10.09 07:47.

28.10.09
07:53

казано от tonu на 27.10.09, 23:08:

Е забавя се много ясно. Ти какво очакваше ? Че дори според това какво е млякото има много голяма вероятност да по пречи като цяло за усвояването на протеина.

x2
Не казвам,че разликата е шокираща, а прсото че млякото “пречи” на по-доброто и по-бързо усвояване.

казано от Владимир92 на 28.10.09, 06:34:

Whey само след тренировка.Преди - истинска храна!

Не съм съгласен. Ок.2 часа преди тренировка стабилно хранене с бавни, сложни въглехидрати и 30 мин преди тренировката доза протеин. Това е при положение, че се приема само тази добавка. Ако има налични амини или ВСАА, протеинът може да отпадне. НЕ казвам, че протеинът е задължителен преди тренировка, но нека погледнем и от другата страна на нещата, не може еднозначано да се отсече - суроватка само след трен.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.10.09 07:57.

28.10.09
07:57

х

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.10.09 07:57.

Какъв е смисълът от комбинираните протеини тогава (тези, които съдържат и казеин)?
Или “проблемната” съставка на млякото е друга?

28.10.09
08:07

казано от Кольо Пияндето на 28.10.09, 07:58:

Какъв е смисълът от комбинираните протеини тогава (тези, които съдържат и казеин)?

...ами лактозата в млякото на мен лично не ми допада. Второто е, че матриците, съдържащи казеин колкото и да ги рекламират, че са идеални и за след тренировка, аз съм на мнение, че чистата суроватка е незаменима. Може би има и случаи когато матриците да са предпочитани - например, ако нямаш възможност 1 час след суроватката да направиш и стабилно хранене с месо и въглехидрат.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.10.09 08:08.

казано от Стоянчо на 28.10.09, 08:07:

казано от Кольо Пияндето на 28.10.09, 07:58:

...ами лактозата в млякото на мен лично не ми допада. Второто е, че матриците, съдържащи казеин колкото и да ги рекламират, че са идеални и за след тренировка, аз съм на мнение, че чистата суроватка е незаменима. Може би има и случаи когато матриците да са предпочитани - например, ако нямаш възможност 1 час след суроватката да направиш и стабилно хранене с месо и въглехидрат.

Честно казано - не усещам разлика (освен вкусовата) между приемането на суроватъчен протеин с вода и с прясно мляко. Естествено, това не означава, че такава разлика не съществува. :lol: Не правя разлика, вероятно защото не съм фиксирал за дълъг период приемът да бъде само по единия или само по другия начин (т.е. понякога го правя с мляко, друг път с вода). Има и вариант с кисело мляко. Може би е въпрос на стриктност и цел на диетата, т.е. преценка дали лактозата е достатъчно важна, за да бъде избягвана. Не ми достигат знания по този въпрос...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.10.09 08:35.

28.10.09
09:53

проблема при приема с мляко са мазнините в него, а не въглехидратите (лактоза). мазнините забавят усвояването на белтъчините. степента на усвояване зависи от ензимите.
лично аз съм привърженик на матриците. след тренировка - аминки, а после храна

28.10.09
22:02

Mерси за отговорите. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1