28.10.09
13:54
Никъде не видях свястно обесняване как се приема протеина. Взех си уей протеин като на опаковката пише 30 дозировки по 30грама т.е за 30 дена. Не че не мога да си позволя да го пия постоянно, но не знам как е по-правилно. по 30грама след тренировка или всекидневно по няколко пъти??
не го приемай като заяждане, просто не разбирам каква е целта да се взима протеин дори, когато нямаш тренировка. взех си достааа скъп хамерикански и ако го ползвам всеки ден т.е седмично 300грама вместо 90 за 3 седмици съм го свършил - пък на самата кутия пише 30 дозировки по 30грама т.е на тренирова??!?! последно някой по-компетентен :)
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 28.10.09 18:02.
Пич,чуваш ли са кви ги плещиш?Хората ти казват как се приема той ми са праи на оборотен някой по-компетентен,че той HealthStore е един от най-компетентните хора в тоя форум.Слушай малко ко ти са приказва вместо да пишеш глупости тва е от мен.
28.10.09
18:50
казано от val4o на 28.10.09, 18:02:
не разбирам каква е целта да се взима протеин дори, когато нямаш тренировка
Не е нужно да разбираш. Без проблем мога да перафразирам изказването ти като “каква е целта да ям храна, когато нямам тренировка”.
Ами просто ти трябва храна независимо дали имаш или не тренировка, в този спорт глада е един от най големите врагове.
Всъшност ако се заМИСЛИШ, ще разбереш, че когато имаш тренировка дори ти трябва повече храна.
Дори всички да се изредят и да ти кажат как е най ОПТИМАЛНО, да го пиеш, в крайна сметка решението си е твое. Със сигурност няма как да очакваш чудеса от един протеин пък бил той и “достаа скъп и хамерикански”.
не го приемай като заяждане, просто не разбирам каква е целта да се взима протеин дори, когато нямаш тренировка. взех си достааа скъп хамерикански и ако го ползвам всеки ден т.е седмично 300грама вместо 90 за 3 седмици съм го свършил - пък на самата кутия пише 30 дозировки по 30грама т.е на тренирова??!?! последно някой по-компетентен :)
валчо........мой човек.......гледам има една тема за един склад с чували с протеин и ти май си за нея.А пък и изказването ти за някой по-компетентен е смешно.Така че послушай какво ти казва човека и почвай да пестиш, ако искаш да правиш нещо с тоя протеин.Това че това което чуваш не ти се харесва много,много, не значи, че не е вярно.Нали тъй ?
Мнението беше редактирано от egx на 28.10.09 21:38.
Не така бе народе, не ма биийте :D Вижте че съм нов и не ги отбирам форумните звезди, формулировката - така е щото така казвам!! не е от най-убедителните... Питам като неразбирам ще питам. А, дали ще давам 30, 50 или 80 лв месечно за мен си е разлика ;) сега се набутах да взема от скъпия щот съм будала и не си направих сметка
29.10.09
09:30
Определено има смисъл да дадеш малко повече пари,защото качеството на протеина е много важно.Ако искаш да се възтановяваш наистина добре е хубаво да приемаш минимум 2 дози на ден.На самите кутии пише дозите,но има хора които пият и по шест на ден.Спорта е доста скъп,но ако наистина си решил да тренираш сериозно,след време ще разбереш че възтановяването е най-важно,а хубавият протеин е неразделна част от него.
казано от val4o на 28.10.09, 23:17:
Не така бе народе, не ма биийте :D Вижте че съм нов и не ги отбирам форумните звезди, формулировката - така е щото така казвам!! не е от най-убедителните... Питам като неразбирам ще питам. А, дали ще давам 30, 50 или 80 лв месечно за мен си е разлика ;) сега се набутах да взема от скъпия щот съм будала и не си направих сметка
Да ти кажа ли, че в рамките на 1 месец съм изпил 3.5 кг протеин, просто моето тяло има нужда ( да повече от 50 гр. тялото не може да възприеме, но аз съм на друго мнение).
Както казаха, не пести протеин - ако можеш 3 пъти пий на ден, да зависи на коя фирма и колко е голяма лъжицата (дозата) ако пиеш на BSN - който според мен е добър, но за 15 дена малка опаковка (дозировката е като черпак :) ) ще трябва доста да се изхарчиш, пък и в България е много скъпа тази протеинова матрица....Аз винаги пия доза сутрин, доза и половина след тренировка , а вечерта казеин. Парите ако са проблем , купувай цели кори с яйца ( до някъде ще заместят протеина, разбира се не напълно, но все пак е нещо).
Желая успех!
Ако искаш добър ефект, за съжаление с пестене не става. Вслушай се в съветите които ти дават хората и почети по темите, има много информация тук.
казано от egx на 28.10.09, 21:35:
валчо........мой човек.......гледам има една тема за един склад с чували с протеин и ти май си за нея.А пък и изказването ти за някой по-компетентен е смешно.Така че послушай какво ти казва човека и почвай да пестиш, ако искаш да правиш нещо с тоя протеин.Това че това което чуваш не ти се харесва много,много, не значи, че не е вярно.Нали тъй ?
принципно и аз като му прочетох поста ми се сториха 300 грама много.. но като се замислих аз пия в 5 тренировацни дни по 2 дози = 300 грама и по 1 доза в 2 нетренировачни дни = 60 грама или общо 360 грама чак аз се изненадвам не го бях смятал така
то хем сърби, хем чеши, няма как, както казваха в рекламата само с ядене не става! :D излиза че месечно ми трябват 1,200 кг протеин!! предложете някакъв уей да не разпитвам по магазините в рамките на 30-40-50лв и има ли смисъл от изолата ??
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 01.11.09 10:28.
казано от val4o на 01.11.09, 10:24:
то хем сърби, хем чеши, няма как, както казваха в рекламата само с ядене не става! :D излиза че месечно ми трябват 1,200 кг протеин!! предложете някакъв уей да не разпитвам по магазините в рамките на 30-40-50лв и има ли смисъл от изолата ??
Смисъл от изолата има! Но като прочетох дотук, си правя изводите, че финансово няма да можеш да издържиш на изолат.
ок, вземаш 5лб изолат за 80-90лв и ти стига за близо 2 месеца. Можеш да го пиеш след тренировка само, ако си набавяш достатъчно с храна.
Мога да си го позволя, ама наскоро се отделих от мами и тати и гледам да карам по-пестиливо, че разходи много, а й девойки много... :D Ще го пия всеки ден, че лудницата е пълна и не ми остава време да се храня както трябва. Изолата с какво е по- различен?
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 01.11.09 20:12.
Значи протеина се пие по предписание както и останалите добавки.Ако ще го пестиш-няма смисъл.То е като антибиотика ако щеш ... взимаш редовно за да има максимален ефект.Ако експериментираш не се чуди защо няма резултат.Аз самият в началото бях на тоя принцип на пестенето и какво-само губиш пари а резултатът е нулев.
03.11.09
15:01
казано от val4o на 01.11.09, 20:09:
Мога да си го позволя, ама наскоро се отделих от мами и тати и гледам да карам по-пестиливо, че разходи много, а й девойки много... :D Ще го пия всеки ден, че лудницата е пълна и не ми остава време да се храня както трябва. Изолата с какво е по- различен?
Ако си решил сериозно да тренираш,ще трябва да започнеш да се храниш както трябва,защото храната е 80 % от ефекта и хората които нямат възможност или желание да пият протеин,си го набавят от хараната.Ти хем не ядеш както треябва,хем искаш малко протеин да пиеш...а и другата част,която пропускаш е че сънят е доста важна част от целия процес,та и мацките ще трябва да са по-малко.Фитнесът изисква жертви сам прецени дали си способен да си дадеш...