Коментар и съвет относно хранителен режим

Привет на всички писатели и читатели в този прекрасен и полезен форум. Първо на кратко за мен: Казвам се Георги и съм на 15 години. Висок съм 174 см и тежа около 68-70 кг. Тази сутрин бях 69. Август месец 1 приятел ме покани да отида с него на фитнес, защото му е било скучно сам. Определено ми хареса и се запалих. А и имах нужда(не, че сега нямам :-)). Допреди 6-7 месеца бях меко казано кюфте. Килограмите ми бяха около 76-77, понякога стигаха и 80. Естествено и бях по-нисък. Причините за това бяха най-вече от застоялия ми начин на живот. Никакъв спорт, дори ме мързеше и да ходя. Седях си по цял ден вкъщи пред компютъра и телевизора. Ужас. По принцип мразя чипсове, солети, брускети и тем подобни боклуци, но пък за сметка на това обожавам хляб и картофи. Може би точно това е причината (картофи,хляб+застоял начин на живот), поради която бях квадратен. :-). Както и да е, реших, че имам нужда от сериозна промяна. Първо, естествено, както почти всички започнах доста неправилно - концлагерски глад. Почти цяло лято карах на едно ядене и то естествено в повечето случаи съдържаше така любимите ми хляб и картофи. Естествено не издържах много време и на 3-4 ден се наплюсквах здраво и често с доста нездравословни храни като дюнер и пица. И все пак отслабнах. От както почнах да ходя на фитнес, естествено не можех да издържам на 1 хранене и започнах по 2, максимум 3 хранения и то пак ориентирани към въглехидратите. Отскоро обаче се “запалих” и по здравословното хранене, в комбинация с правилен фитнес (а не както в началото-тренирах всички мускулни групи в един ден :D) Намалих въглехидратите и увеличих доста протеините. Но макар и отслабнал, все още съм доста мазен, особено в областа на корема, за това реших, че ще е добре да мина малко на НВД, за да го премахна и да направя малко релеф. Пък после ще започна бавно, но славно да качвам чисти килограми. Съжалявам, че се получи толкова дълго, но просто тръгна ли да пиша, трудно спирам  :-) Това е хранителния режим, който си изготвих и съм наясно, че със сигурност има доста неправилни неща и за това се допитвам до вас, за да го направя колкото се може по-правилен.

п.с. все още имам лошият навик да се храня по малко пъти на ден, ще се постарая да го премахна.

7:40 Кисело или прясно мляко с мюсли+ 3 белтъка.
9:50 Тук ще ви помоля да ми предложите нещо за хапване, тъй като съм на училище.До сега си носех филии с яйца и сирене,но това все пак е НВД и хлябът до колкото знам не е много подходящ.
13:50/14:40 Някакво месо, най-вероятно пилешко + салата зеле и моркови, овкусена само с лимон.
15-16:00 Орехи или някакви ядки
17:00 до към 18:40 тренировка (там правя и кардио)
След тренировка: 3 цели яйца.
20:00 Месо + салата зеле и моркови

п.с. забравих да кажа, че не пия никакви добавки и протеин на прах, тъй като нашите са против, пък и не мисля, че ми е нужно на 15 години.

п.с.2 нека постна и тренировъчната ми програма, да ме посъветвате и за нея, ако може разбира се. :)
Понеделник:Бицепс+Трицепс
Вторник: Гръб+предмишница
Сряда:Почивка
Четвъртък: Гърди+рамо
Петък или събота(зависи как се чувствам): Бедра+прасец
Корем тренирам на всяка тренировка, тъй като той ми е най-проблемен, пък и съм свикнал и не ми е проблем.

Темата беше редактирана от Георги Владимиров на 23.10.09 18:55.

FO

24.10.09
08:36

Ами що годе си навлезъл във фитнес средите и си научил доста важни неща за малкото време, което си отделил в залата. Значи програмата ти е добре, но едно от най-важните неща-трябва да се променя - както и цикъла на програмата, така и мускулните групи, които тренираш, а и самите упражнения. За диетата ти - нека първото хранене има повече въглехидрат, пък и трябва полезни мазнини - премести орехите сутринта, млякото не ти пречи, нека остане. Втората закуска принципно е протеин, но сега може да я заместиш примерно с белтъците и една филия пълнозърнест с шунка примерно, ако не просто си вземи суроватка. Обяда е добре, но можеж да вкараш много малко въглехидрат - от “любимите ти картофи”, но става въпрос за малка порция. Преди тренировка ядките са ти излишни, никъв смисъл. След тренировка (веднага след нея) яж стафиди, възстановяват гликогена, около 30-50 грама са ти достатъчни и след 30-60 мин отиваш да ядеш и то стабилно - пилешко 150-200 грама, белтъци, салата. Избягвай въглехидрата късно. Преди лягане е добре да хапнеш малко извара, нискомаслено мляко, много малко ядки - това всичкото за задържане на мускул. Но обезмаслената извара е много гадна, така че ти препоръчвам една кофичка мляко + 30 грама сурова ядка. Това е от мен! Взимай мнения и от други потребители!

Благодаря и на двама ви за отговорите. От тази седмица съм по друга програма: Понеделник-Гръб/Трицепс, Вторник-Рамо/предмишница,Четвъртък-Гърди/Бицепс, Петък или Събота - Крака... Предмишница не съм правил от 2 седмици, по простата причина, че забравям :D Относно мюслито, поръчал съм на майка ми да ми купи овесени ядки и ще ги пробам как са с 1-2 лъжици мед. Но има един проблем. Сутрин преди училище нямам никакъв апетит. Едвам се насилвам да хапна малко мюсли, пък за яйца дори и не си помислям. Но втората закуска, около 10 часа, там е друго нещо. Мисля да си правя сандвичи с яйца и сирене+филе или с филе и кашкавал, но не повече от 2-3, заради хляба. Обяда няма как да ми е преди 1:40, тъй като тогава свършвам училище, а понякога свършвам и в 2:30. Английска гимназия :S Ядките в тренировъчните дни ги отписвам, ще хапвам на обяд 1-2 филий Вита с масло. Вечер добре ли е да ям сурови ядки (индийско кашу,бадеми), много ми харесват, пък и до колкото знам са добър източник на мазнини. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1