KАК СЕ ПОПРАВЯ ГОЛЯМ ДЕБЕЛАК или обратния път до рая

Прескочи до:

18.10.06
21:35

ами трудничко ми стана тия дни
много ангажименти и тия дни не успявам да разползгам със себи си семейството и работата излязоха с преоритет
но ще се стабилизирам да да дойде петък и мисля че ще се нормализират нещата

23.10.06
10:06

Пич проблема ти е ,че много мислиш !
Стига с тия сметки и каква храна ще ядеш ,защото просто няма смисал повярвай ми !Говоря ти като човек минал по този път !Аз бях 103кг февруари тази година ,бях стигнал до 82кг юни месец !Спрях да тренирам и да правя диета ,защото започнах работа която не ми позволяваше тъй като си изразходвах енергията до 100% понякога ...Сега съм 85 и от другата седмица се връщам да тренирам като целта ми е 75кг за около 3м ...Аз не съм бройл калорий и прочее.Повечето хора едвали ще са съгласни с начина ми на отслабване но е факт ,че действа ...Аз се хранех 1 път дневно !Това хранене беше следобяд към 4-5 часа според зависи ...Така през деня като съм ангажиран сутринта тренировка после на вънка нещо или на училище не мисля за храна ...А след това като ям по това време вечерта не съм гладен ...Аз освен кардио приемах и хр.добавки (л-карнитин и фет бърнар (Super Cuts3)).Пътия по който си поел е труден но не и непостижим ...На мен все пак ми се вижда чудно защо сваляш толко малко при положение ,че трябва да сваляш доста по бързо ...От храните те съветвам да ограничиш до минимум хляба,тлъстото месо,боба,пържените картофи,сладкото !Ако ти се яде пържено пържи в малко количество мазнина или зехтин ...Яйцата ако имаш тефлоноф тиган да ги “изпържиш” на него без мазнина ...За солта не знам аз лично гледах да ограничавам но не и да я спирам напълно ...Важни са и ВВД-тата.Аз лично не съм имал определен брой дни диета след който да правя ВВД  просто като вида ,че има застой или пък глада се засилва спирам за дори 2 дни с диетата като си ям от всичко ...Разликата се усеща усезаемо ...
Еми това е надявам се да постигнеш целта си и най-важното да не се отказваш !

FI

23.10.06
10:45

Браво поздравления за успеха... това са наистина доста килограми.

23.10.06
13:28

ами и при мен стана интерсено
за 6 дена спрях колелото и малко по отпуснах хапването, но имах много работа и ядове  и малко сън
и гледам че съм свалил пак
а се надявах поне да не съм качил
даже не исках да се тегля че ме беше страх кво ще покаже кантра дори си знаех че съм нагоре но уви
стигна 134,8
от няколко дни пак влязах в режима и гледам че качвам
135
135,2
днес бях 135,6
странни работи

23.10.06
14:24

Кога се теглиш. За да сравняваш тегло добре е да се теглиш по едно и също време на деня. При твоята маса колебанията в теглото ще са огромни 3-4 кг.

23.10.06
15:08

[quote author=“Lenks”]Пич проблема ти е ,че много мислиш !
Стига с тия сметки и каква храна ще ядеш ,защото просто няма смисал повярвай ми !Говоря ти като човек минал по този път !Аз бях 103кг февруари тази година ,бях стигнал до 82кг юни месец !Спрях да тренирам и да правя диета ,защото започнах работа която не ми позволяваше тъй като си изразходвах енергията до 100% понякога ...Сега съм 85 и от другата седмица се връщам да тренирам като целта ми е 75кг за около 3м ...Аз не съм бройл калорий и прочее.Повечето хора едвали ще са съгласни с начина ми на отслабване но е факт ,че действа ...Аз се хранех 1 път дневно !Това хранене беше следобяд към 4-5 часа според зависи ...Така през деня като съм ангажиран сутринта тренировка после на вънка нещо или на училище не мисля за храна ...А след това като ям по това време вечерта не съм гладен ...Аз освен кардио приемах и хр.добавки (л-карнитин и фет бърнар (Super Cuts3)).Пътия по който си поел е труден но не и непостижим ...На мен все пак ми се вижда чудно защо сваляш толко малко при положение ,че трябва да сваляш доста по бързо ...От храните те съветвам да ограничиш до минимум хляба,тлъстото месо,боба,пържените картофи,сладкото !Ако ти се яде пържено пържи в малко количество мазнина или зехтин ...Яйцата ако имаш тефлоноф тиган да ги “изпържиш” на него без мазнина ...За солта не знам аз лично гледах да ограничавам но не и да я спирам напълно ...Важни са и ВВД-тата.Аз лично не съм имал определен брой дни диета след който да правя ВВД  просто като вида ,че има застой или пък глада се засилва спирам за дори 2 дни с диетата като си ям от всичко ...Разликата се усеща усезаемо ...
Еми това е надявам се да постигнеш целта си и най-важното да не се отказваш !

E ako си отслабвал така 100% си свалил едно 70% мускули,ама айде...

23.10.06
15:43

70% мускули казаш е ,че то значи ,че в момента няма да мога да се движа а от легпресата си бутам 180кг ...В другите упражнения не съм забелязъл да ми е паднала силата също напротив ...Все пак замисли се на 20кг 70% е около 14кг а 14 кила мускул надолу :roll:

23.10.06
20:36

[quote author=“Lenks”]70% мускули казаш е ,че то значи ,че в момента няма да мога да се движа а от легпресата си бутам 180кг ...В другите упражнения не съм забелязъл да ми е паднала силата също напротив ...Все пак замисли се на 20кг 70% е около 14кг а 14 кила мускул надолу :roll:

Еми 14 кила са си 14 кила,мускулите са тежки все пак...
А и какво има общо,като си свалил мускули,постиженията ти да паднат...Това колко вдигаш зависи в по-голяма част от нервната ти система...

23.10.06
20:51

[quote author=“Lenks”]Пич проблема ти е ,че много мислиш !
Стига с тия сметки и каква храна ще ядеш ..Сега съм 85 и от другата седмица се връщам да тренирам като целта ми е 75кг за около 3м ...Аз не съм бройл калорий и прочее.

1.Проблем ти е, че не го мислиш много.
2.Напълно съм съгласен с мнението на djpetko
3.Да видим как бес сметки и с 1 хранене ще стигнеш до 75кг

24.10.06
12:27

По въпроса за храненето . Аз също свалих 17 кг. за 7 месеца като пропусках предиобедните хранения. От 100 кг. до 83 кг. Този начин на хранене е свързан с моята работа и е така от 10-15 год. До 15,00 часа консумирам 1-2 кафета , зелен чай и плодове/1-2 ябълки/, рядко нещо друго. След това закусвам леко , обикновенно 1-2 филийки хляб Бонус със сирене или кашкавал или месо /колбас/ , но рядко. След час /3-4 пъти седмично/ правя вело 30-40 минути + упражнения с леки тежести 20-30 минути. Кам 19,30 вечерям. Не броя калории, грамажи и т. н. , но спазвам някой правила. Не консумирам бял хпяб, сладки неща и тестени изделия. Ограничавам алкохола до 1 чаша вино или бира на вечеря. Концентрат само петък или събота , но малко. Избягвам свинското месо, ям преди всичко пилешко, заешко, пуешко и то печено. В къщи не се приготвя храна с пържене. Консумирам много зеленчуци във вид на салати с малко сол и зехтин /не олио/. Използвам много подправки ч. пипер, ляти чушки, магданос, лук, чесан и т. н. но малко сол. Приемах 3 месеца л- карнитин по 2 капсули преди тренировка. Сега 3 месеца почевах , като изоставих физ. упражнения и се храних по свободно. Резултата е 86 кг. И се стегнах и продържавам по правия пят.  Искам да допълня , че килограмите нямат никакво значение. Според мене по важно е развитието на обиколките в сантиметри- бицепс, ханш, корем гърди,..... Има още много неща които мога да споделя , но ми омръзна да пиша.

24.10.06
13:04

Един приятел точно за 1 година свали от 130 кг на 74.Имам и снимки,ако не вярвате.Всичко се постига с много воля и лишения.

24.10.06
21:43

Никой не казва, че не вярваме, просто тук е форум за бб и никой не одобрява диети тип “гладуване”.
И аз смъкнах 30кг , при това бавно и съжалявам, че не забавих още темпото.
Аз това му го казах още в началото на bimbim2k - да сваля бавно, че как ще “увисне” просто не е истина.
Хайде да не изместваме повече темата на човека.

24.10.06
22:35

е без леки забежки от темата неможе
то пак бе по темата

такаааа
уж изкарах известно време при новия начин на жовот но дивото пак ме зове
тия дни без тренировки забелязах че вечер ми се похапва и по пиива пак като в старото време
а сутрин до обяд не ми се яде
кофти работа е “дявола” веднага те кара да кривнеш
:)

26.10.06
16:37

Търпеливо изчетох почти всичко писано по темата. Голямо четене падна :D Ще си позволя и аз да кажа нещо. Мисля, че няколко изречения няма да натежат много :) Не съм специалист, но пък имам богат опит в отслабването. bimbim не се тревожи, че не сваляш килограми непрекъснато. Освен периоди на отслабване ще има и такива, когато ще трябва да “научиш” организма си на новото, по-ниско тегло. За себе си открих, че има само един начин да не използвам мисленето за храна и яденето като средство да избягам от ежедневните неприятности и това е като планирам хранителния си режим 2-3 дни напред. Виждам, че и ти имаш дневник. Не го занемарявай! Желая ти успех!  :)

П.П. Не е ли време да спреш да наричаш този режим “новият начин на живот”? ТОВА Е ТВОЯТ ЖИВОТ СЕГА

31.10.06
15:06

Здравейте,
Искам да попитам автора на темата, как си сега с килограмите ? На къде вървят нещата ?
Мисля, че мога да ти помогна много споделяйки опита си.
Не се отказвай, аз съм бил в подобно състояние и съм отъпкал пътека подобна (ако не същата) на твоята.
Бях стигнал 128кг следствие на здравословни проблеми, и минах обратния път до 84-85.
В момента съм върнал малко, около 90 съм, но това е капка която вече лесно се корегира.
Поздрави

06.11.06
08:51

Lenks явно ти практикуваш като един мой съоченик той яде на ден само 1 пъти то някаф кренвирш или ябълка и банан и вода. за цяло лято беше 83 кг сега е 70 ако тренираше бягаше можеше и още повече и така си продължава и стой на едни и същи килограми и все повече се разобеждавам че ще ги качи тези кг-ми тройно.
той е на същия принцип като твоя но не тренира. :lol:

ИВ

07.11.06
09:09

bimbim2k,

Говоря ти за хормонални изследвания, и по-точно на тестостерон.

По-здрави ;).

10.11.06
11:48

моля те я обясни малко повече каква е идеята на изследването на тетостерона?

един месец вече се лутам по пътя и се отклоних
имаше за тъмение и не се виждаха звездите и не можех да се орентирам в пооската

храната която ползвах не беше правилната и подходящата
и двигателния режим по знемарих най много 2 пъти в седмицата карах колело
и качих 2-3 кила
сега съм 138 кг
но от 2 дена пак съм на педалите и наваксвам отколнението за да вляза в пътя отново
мисля че този месец също беше полезен
бях се по “уморил” от този режим няколко месeца
беше ми втръснало пилешко яйца и извара
и като изчезнаха и готините домати и краставици и станаха по 2,5 лв и
стана студено доста и сутрин топъл топъл от банята да бягам за работа само настинка си докарах и появиха разни част-маци дето ми изяждаха личното време и сили имахме и доста поводи за празници който по усложниха провокациите
и така още по трудно ми стана и нещо голямото желанието ми се по изпари
е няма кво повече да се оправдавам

сега облаците се по разсеяха  по събрах “още 3 кгсилици” :)
и ще продължа по “пътя”, но май пак почвам от началото сега пак до като се възстановят навиците....

10.11.06
13:33

[quote author=“bimbim2k”]........
един месец вече се лутам по пътя и се отклоних
имаше за тъмение и не се виждаха звездите и не можех да се орентирам в пооската

храната която ползвах не беше правилната и подходящата
и двигателния режим по знемарих най много 2 пъти в седмицата карах колело
и качих 2-3 кила
сега съм 138 кг
но от 2 дена пак съм на педалите и наваксвам отколнението за да вляза в пътя отново
мисля че този месец също беше полезен
бях се по “уморил” от този режим няколко месeца
беше ми втръснало пилешко яйца и извара
и като изчезнаха и готините домати и краставици и станаха по 2,5 лв и
стана студено доста и сутрин топъл топъл от банята да бягам за работа само настинка си докарах и появиха разни част-маци дето ми изяждаха личното време и сили имахме и доста поводи за празници който по усложниха провокациите
и така още по трудно ми стана и нещо голямото желанието ми се по изпари
е няма кво повече да се оправдавам

сега облаците се по разсеяха  по събрах “още 3 кгсилици” :)
и ще продължа по “пътя”, но май пак почвам от началото сега пак до като се възстановят навиците....

За горното ще кажа само: Оправданието е като задника - всеки си го има ! :evil:
По здрави!

10.11.06
14:35

за тия няколко месеца колко кила успя да свалиш?

14.11.06
09:25

бяха 24 кг

от 160 кг до 136 кг

след като “починах” 45 дена
сега са 21 кг
139 кг

16.11.06
01:24

евалл!
другия път по-строга по4ивка да напрайш  :wink:

20.11.06
15:17

ами тя ако беше по строга
нямаше да и казвам почивка

05.02.07
15:00

ПРИВЕТ ПАК ОТ МЕН.

ПОЧИВКАТА СВЪРШИ!

интересно само 5 кила съм качил
за 4 месеца
а аз си мислех че положението е много по високо станало
поне така се почуствах
явно някой от навиците в НВД са остана ли.
сега пак почвам от 142 кг. вече
и колелото се върна от ремонт
стопил съм му бил лагерите

а за 6 месца само 10 хил км бях на въртял

П.П. това е първия път в който съм свалил кила и не са се върнали всичките
след като съм се върщал към обичайното си ежедневие и хранене-”плюскане”
определено е добре
както е и зима а тогава почти всички качват
близо по 1-1,5 на месец

FI

05.02.07
20:35

[quote author=“bimbim2k”]ПРИВЕТ ПАК ОТ МЕН.

ПОЧИВКАТА СВЪРШИ!

интересно само 5 кила съм качил
за 4 месеца
а аз си мислех че положението е много по високо станало
поне така се почуствах
явно някой от навиците в НВД са остана ли.
сега пак почвам от 142 кг. вече
и колелото се върна от ремонт
стопил съм му бил лагерите

а за 6 месца само 10 хил км бях на въртял

П.П. това е първия път в който съм свалил кила и не са се върнали всичките
след като съм се върщал към обичайното си ежедневие и хранене-”плюскане”
определено е добре
както е и зима а тогава почти всички качват
близо по 1-1,5 на месец

Успех с начинанието! :)  :)  :)

05.02.07
22:09

Айде, че помислих, че си се отказал ;)

17.03.07
16:37

Към днешна дата какво се случва с теб?Не бях влизал от мноооого време в този форум и първата ми работа беше да видя до къде си стигнал. :D Аз също качих 7кг през зимата и сега почнах от няколко дни диета и тренировки.... много е кофти  ... не трябва да се спира за повече от 2 седмици!!!

AL

17.03.07
16:54

Преди 8 години бях 123кг.За една година с диета и леки аеробни упражнения свалих 32кг.

19.04.08
13:09

Май се отказа ?

28.10.09
17:06

Да, с голямо съжаление и срам трябва да потвърдя, че
наистина се предадох, ама яко.
“Почивката” вече стана  3 годишна, направо се уморих от нея .
Лакомията си  надделя
и сега съм стигнал страшни висоти
156 кг

зона силно опасна за живота ми

Мнението беше редактирано от bimbim2k на 28.10.09 19:13.

28.10.09
19:05

казано от bimbim2k на 28.10.09, 17:06:

Да, с голямо съжаление и срам трябва да потвърдя, че
наистина се предадох, ама яко.
Лакомията  надделя
и сега съм стигнал страшни висоти
156 кг

зона силно опасна за живота ми

Жалко .. видял си йо-йо ефекта :D

28.10.09
19:14

За кратко, отвреме на време хвърлям по едно око на сайта.
Възвръщат се сладките спомени  от преди 3 години.
Времето когато се чуствах наистина жив.
И пак ми се иска да започна.
Все едно е било сън.
Ще се събудя всеки момент и всичко пак ще по старо му
но уви засега съня продължава

поскоро ефекта “йо”- “ЙО”
беше първо малко “йо” надоло
и после ГОЛЯМО “ЙО” на горе

Мнението беше редактирано от bimbim2k на 28.10.09 19:15.

28.10.09
19:54

казано от bimbim2k на 28.10.09, 19:14:

За кратко, отвреме на време хвърлям по едно око на сайта.
Възвръщат се сладките спомени  от преди 3 години.
Времето когато се чуствах наистина жив.
И пак ми се иска да започна.
Все едно е било сън.
Ще се събудя всеки момент и всичко пак ще по старо му
но уви засега съня продължава

поскоро ефекта “йо”- “ЙО”
беше първо малко “йо” надоло
и после ГОЛЯМО “ЙО” на горе

Не се отказвай :)Това голямо ЙО трябва да те стимулира и отново да започнеш.Минавай смело на нвд,земи си 1 фатбърнер и почвай яко кардио.Успех и не се предавай :}

Не съм сигурен, но НВД и кардио пък и фат бърнер за човек тежащ 156 кг не са много подходящи варианти.
По скоро мини плавно на РБД, започни да тренираш умерено с тежести и малко по малко ще дойде време за по сериозните диети и тренировки

28.10.09
21:32

Сега с Тежести и бърнари едва ли.

Много доре си знам кво трябва да правя.

Съня да свърши, да се събудя и да помисля за мен.
За първи етап (докато още не е голям студ):
Трябва да обърна особено внимание, като за начало на вечерята ( и едно на ум за храната през деня)
и включване  4 км разходки всеки ден.
За втори етап (като захладне след 2 седмици)
Промяна предназначението на най-скъпата закачалка у дома - велоергонометъра.
Засега само се спъвам в него, но трябва да влезе пак в действие и да му стопя лагерчетата, особено сутрин.
Поразрових запасите в склада от време оно  и гледам, че от bgtrener-a имам още и някви течни Л-карнитинчета
4 бутилки изтекъл срок с 3 месеца за употреба.(дали ще са токсични или ще имат намален ефект).
И ако съм бил послушен(успея да се справя с горните задачки ) през тия 2 месеца Дядо Коледа ще ми донесе НВД и леки тежести.
Сценария на приказката е добър, нали?

Мнението беше редактирано от bimbim2k на 28.10.09 21:47.

28.10.09
23:18

Здравей bimbim2k!

Искам да ти кажа, за нищо на света да не се отказваш или разколебаваш дори само за миг! Спомням си първата тема, която прочетох от теб, тук в този форум, преди 3 години. Тогава наистина се възхищавах на волята ти, която в онзи момент при мен отсъстваше. Бях супер, ама супер непостоянен. В един хубав ден обаче, след известни здравословни проблеми, нещо в мен така силно прещрака, че се върнах в правия път много набързо и до сега, да чукна на дърво, не съм кривнал и нямам и намерение да го правя. Пиша всичко това, защото с всичките режими на хранене, тренировки и куп други неща, които човек, поставил си за цел да отслабне, да има добре оформено тяло, трябва да спазва, има и нещо от изключителна важност и то е психиката. И така, за да е на шест всичко, добрите хорица са направили този сайт и форум, за да се подкрепяме и да си помагаме, най-вече в моментите, когато сме на прага да кривнем. Просто хващай отново пътя към рая и не забравяй да пишеш тук в този форум, как вървят нещата. ;)

Поздрави и да знаеш, че сме в очакване. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1