24.10.09
18:11
Изготвих си хранителен режим :на 17год. 73кг.
06:00ч.-Протейн+банан
06:20ч.-100гр.овес+400гр. к.мляко
10:30ч.-доза-доза и полувина протеин + Carbo Gain 1доз.+вода (Интересуваме тази комбинация дали може да замести храненето ми в този час)
13:00ч.-1 кисело мляко + 50гр. Бадем или 50гр. бадеми + 100-150 гр. п.месо
16:00ч.-100гр, кафяв ориз + 150гр. П.месо
18:00ч.-Фитнес
19:45ч.-Протеин + стафиди/банан/мед (едно от трите) или Carbo Gain 1 доза
20:45ч.-100гр. кафяв ориз + 150гр. п.месо
22:00ч.-Извара или варени яйца + зехтин
Кажете си мненията за ВВД-то ми какво да коригирам ако има нужда
Много ще съм ви благодарен
Темата беше редактирана от k1r1I на 25.10.09 12:52.
Изчисли си белтъчините,въглехидратите и мазнините.
На теб са ти нужни най-малко 2 гр Б на кг телесно тегло,3-4гр В на кг телесно тегло и около 1гр(не съм сигурен) мазнини.
Гледай да си докарваш около 40 Kcal на кг телесно тегло и според тези цифри си разпредели храната на 5-6 порции през деня.
Сметнал съм горе-долу колко Б , М и В приемам на ден и са добре :)
Б=205 (когато съм на фитнес) и когато не ходя на фитнес са 180
В= ~290
М= ~70
Имам едно питане когато не тренирам Въглехидратите да си ги набавя до към 18часа ли ? И след това само Белтъчини и мазнини
ако може да си кажете мнението за режима дали е добре и по точно храненето което ми е в 10:30 дали става да е такова и храненето след тренировка тези 50 гр. ориз нали ще са ми достатъчни ?
Мнението беше редактирано от k1r1I на 25.10.09 06:08.
Закуската и протеина сутрин или ги събери, или изчакай 45мин :)
10;30 - да замества, по принцип ако протеина е бавноусвояем е най-добре, но предполагам е суроватка. Пак ти върши работа.
13;00 - вариант 2, с пилешкото, не разчитай на млякото като много много качествен източник на белтъци.
19;45 а защо не всичките заедно, като остави 1-2 банана или 50-100г стафиди ;), нали целиш качване яж повече !
двете хранениа след тренировката са с малко калории, дай си повече зор ако искаш да качваш. Взимай и хрупай оризовки, сухари /пълнозърнести/, още карбо, никъде няма яйца. Вечер изварата трябва да е в повече, имай на в предвид че тази по нашите магазини е от 5 до 13%...
Имам едно питане може ли в храненето което е преди тренировка да се състои от :
1-Овес 100гр.+ 4 белт със 100гр. извара (бъркани яйца)
2-Овес+п.месо
или ако не става какви други източници на въглехидрати да ям преди трен.-без ориз ,макарони такива които се варят
Много ще съм благодарен
Ми протеина си го комбинирай както искаш само не яж белтъците без жълтък.
Овес щом ти се яде, яж, аз като ям овес се чувствам като птица ...
Предпочитам преди тренировка масло и сметана с протеин.
Добър ти е режима. 10.30 с мляко по-добре, да му свалиш Гликемичния Индекс, става като заместител на хранене. Ядките гледай да не са фини, по същата причина. М/у хранене 2 и 3 е малко голяма разликата, не е фатално. Оризът ако е 100 г. варен ти е малко. Тренировката час максимум, веднага след това шейка. Суроватъчен + carbogain е отлична комбинация след тренировка. На горния пост и двата варианта са много добри, макарони(спагети) става също. След 18 нетренировъчен намали въглехидратите, няма нужда да ги режеш напълно. 22 извара + зехтин, повечко зехтин сложи, че ти трябват калории.