26.10.09
10:39
Здравейте аз съм на 15 години,180 висок 70 килограма.Тренирам лека атлетика от 2 години.Чувам моите врастници вземали някакви добавки .. та въпросът ми е кое е по добре за мен протеини или креатин , имало няколко вида креатини.До сега не съм пил нищо :)
креатин - монохидрат
креатин - фосфат
креатин - пируват
кре-алкалин
не прая разлика м/у 4-те , надявам се вие да ме насочите
поздрави :)
Темата беше редактирана от velkoooo на 26.10.09 10:40.
На тази възраст само храна ти е нужна. За креатин изчакай още година,две. Ако не можеш да консумираш достатъчно храна си взимаш протеин за улеснение на приема.
е пречи ли ако вземам :? и какви храни ми препоръчваш ? риба много рядко ям но ям ориз,картофи..месо.. не пия/алкохол/газирано/кафе , не пуша :)
на тези години никакви добавки различни от витамини и минерали не ти препорачвам,..., тренираи здраво, яж храни съдържащи качествени протейни и въглехидрати и мазнини, друго не ти трябва.
И аз подкрепям другите затова 4е о6те си на 15..амм креатина и протеина са съвсем разли4ни не6та,но според мен на 15 и си лекоатлет по добре вземи Анимал пак или ако не ти достига храна-протеин..ам хапваи месо,риба,яица,орис,картофи,зелен4уци,плодове..
не аз нече искам да пия .. но просто да знам по прицнип защото мойте другари пият някави простотий аз съм добре и си наддавам :) и си тренирам не водя пълноценен живот ;)
Ти маи си няма6 напредстава какво е хранителна добавка а ?.. :) “другари пият някави простотий “.. хахах какво пият протеин ли....горките как може да ядат пиле6ки паржоли ;)
Мнението беше редактирано от Николаи на 27.10.09 05:00.
Ти маи си няма6 напредстава какво е хранителна добавка а ?.. :) “другари пият някави простотий “.. хахах какво пият протеин ли....горките как може да ядат пиле6ки паржоли ;)
прав си де :Д ама пак по химичен път...
Лека атлетика... те твоите приятели може не само хранителни добвки да взимат особено ако са с 1-2 години по-големи! Нз какво да ти препоръчам, но за мен про спорта без химия не става... пак повтарям за мен! Чети, образовай се, питай треньори, по-големи спортисти от теб, наблюдавай, бъди нагъл... това бих те посъветвал!
27.10.09
19:54
Яж и тренирай, друго не ти трябва.
Спокойно може да тренираш чисто още 2 години поне ,и ще напредваш стабилно,сам ще усетиш кога ще трябва да си помогнеш с добавки,а за протеина ако си финансово осигурен може още сега да почваш :)
Аз съм 1 година по-голям от теб и много се интересувах и аз от тези неща, и до сега съм изпил само 1 кофа протеин и тренирам от 1 година. Това което разбрах е, че поне до 17-18 годишна възраст може да се тренира без никакви добавки и се постигат много добри резултати, по простата причина, че мусколите и тялото растът в тази възраст и без тренировки, а с тренировки допълнително се оформя структората ти. Имаше 1 репортаж вече не помня с кой, някой от съформуниците го беше постнал и там се казваше: “...много от младежите си мислят, че тяло и сила не може да се постигне без добавки, но това е грешно...”