КРЕАТИН ИЛИ ПРОТЕИН ?

26.10.09
10:39

Здравейте аз съм на 15 години,180 висок 70 килограма.Тренирам лека атлетика от 2 години.Чувам моите врастници вземали някакви  добавки .. та въпросът ми е кое е по добре за мен протеини  или креатин , имало няколко вида креатини.До сега не съм пил нищо :)

креатин - монохидрат
креатин - фосфат                                             
креатин - пируват
кре-алкалин

не прая разлика м/у 4-те , надявам се вие да ме насочите

поздрави :)

Темата беше редактирана от velkoooo на 26.10.09 10:40.

26.10.09
10:42

На тази възраст само храна ти е нужна. За креатин изчакай още година,две. Ако не можеш да консумираш достатъчно храна си взимаш протеин за улеснение на приема.

26.10.09
10:47

е пречи ли ако вземам :? и какви храни ми препоръчваш  ? риба много рядко ям но ям ориз,картофи..месо..  не пия/алкохол/газирано/кафе , не пуша :)

26.10.09
13:00

на тези години никакви добавки различни от витамини и минерали не ти препорачвам,..., тренираи здраво, яж храни съдържащи качествени протейни и въглехидрати и мазнини, друго не ти трябва.

26.10.09
15:50

И аз подкрепям другите затова 4е о6те си на 15..амм креатина и протеина са съвсем разли4ни не6та,но според мен на 15 и си лекоатлет по добре вземи Анимал пак или ако не ти достига храна-протеин..ам хапваи месо,риба,яица,орис,картофи,зелен4уци,плодове..

26.10.09
17:25

не аз нече искам да пия .. но просто да знам по прицнип защото мойте другари пият някави простотий аз съм добре и си наддавам :) и си тренирам не водя пълноценен живот ;)

27.10.09
04:59

Ти маи си няма6 напредстава какво е хранителна добавка а ?.. :)  “другари пият някави простотий “.. хахах какво пият протеин ли....горките как може да ядат пиле6ки паржоли ;)

Мнението беше редактирано от Николаи на 27.10.09 05:00.

27.10.09
18:50

казано от Николаи на 27.10.09, 04:59:

Ти маи си няма6 напредстава какво е хранителна добавка а ?.. :)  “другари пият някави простотий “.. хахах какво пият протеин ли....горките как може да ядат пиле6ки паржоли ;)

прав си де :Д ама пак по химичен път...

27.10.09
19:02

Лека атлетика... те твоите приятели може не само хранителни добвки да взимат особено ако са с 1-2 години по-големи! Нз какво да ти препоръчам, но за мен про спорта без химия не става... пак повтарям за мен! Чети, образовай се, питай треньори, по-големи спортисти от теб, наблюдавай, бъди нагъл... това бих те посъветвал!

27.10.09
19:54

Яж и тренирай, друго не ти трябва.

31.10.09
08:56

Спокойно може да тренираш чисто още 2 години поне ,и ще напредваш стабилно,сам ще усетиш кога ще трябва да си помогнеш с добавки,а за протеина ако си финансово осигурен може още сега да почваш :)

01.11.09
09:23

Аз съм 1 година по-голям от теб и много се интересувах и аз от тези неща, и до сега съм изпил само 1 кофа протеин и тренирам от 1 година. Това което разбрах е, че поне до 17-18 годишна възраст може да се тренира без никакви добавки и се постигат много добри резултати, по простата причина, че мусколите и тялото растът в тази възраст и без тренировки, а с тренировки допълнително се оформя структората ти. Имаше 1 репортаж вече не помня с кой, някой от съформуниците го беше постнал и там се казваше: “...много от младежите си мислят, че тяло и сила не може да се постигне без добавки, но това е грешно...”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1