Фитнес и бокс?

JU

14.09.09
16:37

Здравейте!
Понеже в момента съм в период на покачване на ММ, а от утре започвам да тренирам бокс и искам да ви попитам дали ще продължавам да си качвам или е, защото все пак бокса е доста изморителен и доста енергия се хвърля в него, следователно доста се поти човек и т.н.

14.09.09
17:52

Аз проблем в качването нямам,само яж повечко от обикновенното.В началото когато почнах не ядях мнго и наистина отлсбнах дастично.За две тренировки 3-4 килограма(какъв шок :) ).Сега обаче си ям и качвам добре от 57 сам станал 65.Но трябва да знаеш,че ако се знаимаваш по-усърдно с бокса по добре по-малко фитнес,зависи кви са ти целите.

JU

14.09.09
20:12

Не те разбрах нещо накрая?

15.09.09
11:56

Иска6е да каже 4е няма да ти пре4и стига да хапва6 пове4ко.а Последното бе6е 4е попринцип ако иск6 по профисионално с бокс,боксиорите се средото4ват върху тренировки като цяло за експлозивна сила,а не билдърски (Поне така мисля 4е иска6е да каже) и според мен съ6то е  така. Като цяло боксиорите залагат на тренировки за експлозивност издръжливост и сила,докато билдърите за мускул. :)

15.09.09
12:40

Е тва исках да кажа.Sory ако първият път не сумъм се изяснил ясно,но Николаи ме е допълнил :).

Мнението беше редактирано от amann на 15.09.09 12:41.

15.09.09
17:15

Тайсан тия бицари не ги е направил от бой по чувала ;d Просто се съсредоточи върху основните движения (кляк, лег, тяга, военна преса, набирания) и можеш да правиш и изхвърляния, изхвърляния със щангата напред, като правиш лежанка гледай по - експлозивно да изстреляш тежестта нагоре. Също полуклек със подскок е хубаво упражнение със тежести за експлозивност. Успех в начинанието!

ПИ

15.09.09
17:29

Базови упражнения и повечко храна.

JU

16.09.09
16:16

Мерси, ами не държа да ставам професионалист просто искам да тренирам нещо, а бокса ми харесва наистина много и тамън ще науча нещо повече. Та не може ли да си качвам маса, да си правя мускули и в същото време тренировките по бокс да ми вървят нормално и да се развивам?

30.10.09
11:29

За да не пускам нова тема, ще попитам при вас какво представлява тренировката по бокс? Сега се записах към университета ми в Германия 1 път седмично се тренира, но става дума за 2 часа непресттанно, адски интентзивно трениране. Сигурно макс 5мин са почивка, като завършека от 30мин скачане на въже е най-разпускащата част... Такава тренировка не е ли зле за мускулната маса или е нормално и ще се адаптирам?

30.10.09
11:48

нормално е ще свикнеш

31.10.09
16:01

При достатъчно храна и време за възстановяване(а колко време ще ти е нужно също зависи от храната), няма за какво да се притесняваш.

31.10.09
16:50

4-5 месеца тренирах фитнес + бокс и резултата е загубени близо 10 кг .... главно мазнини но и доста мускул падна :( въпреки че ядох много и приемах добавки така че избираи едното или другото ;)

03.11.09
04:28

Не съм на мненето, че ще загубиш много мускулна маса ... ще загубиш мазнина, като може дори и това да не стане, ако ядеш в прекалено голями количества. Аз тренирам на принципа бойни тренировки + фитнес от много време и немога да се оплача. Не съм професионален състезател по бокс, за това не ми се налага а спазвам специални диети, че да лавирам между категориите, така че мога да си позволя да ям повечко.
Това, което ти трябва, че да имаш добър мускулен растеж е програма за цялото тяло, състояща се от базови упражнения със свободна тежест и собствено тегло, която да повтаряш 2 или 3 пъти седмично, в зависимост от това, бокса или фитнеса ти е по-приоритетен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1