The New Beginning ^^

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.10.09
17:42

Здравейте.
От доста време чета из сайта и форума ви, информацията ми е изключително полезна.
Чак днес реших да се регистрирам, защото смятам от утре- 1 Ноември 2009г, да започна НВД.
Ще се старая да се придържам стриктно към принципите на този режим, докато сваля 2-те килца, които ме мъчат.
Искам също, да изчистя тялото си от мазнини (дори и в минимален процент, съм убедена, че не може да няма такива).
След постигане на целта ми (за което предполагам ще са нужни не повече от 2-3 седмици), ще се върна към сегашното ми меню, което както установих почти изцяло се препокрива с РБД.
Ще съм ви адски благодарна за съвети,коментари и критики относно дневните ми менюта, които смятам да поствам един ден предвариртелно, за да може чрез ваша помощ, ако се налага да преправям и след това стриктно да спазвам. :)
Ето, информация за мен относно теглото и тренировките ми:

Момиче- 17 години
Ръст- 164
Килограми- 47
Талия- 61
Ханш- 83
Гръдна- 80

Тренировъчна програма:

Понеделник- народни танци 90мин
Вторник- 30мин йога + 15мин упражнения за цялото тяло + 35мин велоергометър
Сряда- 30мин йога + 15мин упражения за цялото тяло
Четвъртък- народни танци 90мин
Петък- 30мин йога + 15мин упражнения
Събота- 40мин кростренажор + 30-40мин упражнения (коремни и гръбни преси, упражнения за талия, бедра) + 30мин кростренажор + 60мин плуване с интензивно темпо (2км)
Неделя- като събота

Благодарение на спорта, тялото ми е доста оформено и стегнато, но просто искам да смъкна 2 килограма, но без глад (както правех преди), а със здравословно и добре балансирано хранене, без да лишавам тялото си от нужни за него компоненти.
Наистина имам нужда от вашата помощ специално относно менютата ми. :)

Темата беше редактирана от Barbie на 14.01.10 21:26.

31.10.09
17:55

Утрешното ми меню:

20гр елда + 150гр извара + 50гр кашкавал Light ; мляко с нес (250мл)
грейпфрут
пилешка супа + 200гр кисело мляко 3,6%
200гр кисело мляко 3,6%
салата (2-3 домата, 2 печени чушки, 1/2 краставица, лук) + 200гр извара

Забравих да спомена, че според калкулаторите трябва да поемам максилмално 1500 кал => за да сваля- 1300.
А въглехидратите ми не трябва да надвишават 45гр за деня.
Не знам.. какво мислите?  :red:

31.10.09
17:55

Честито ти ново дневниче! Пожелавам ти успех с поставените цели и чакаме да видим режима ти на хранене. Мерките ти ми се струват много добре, но все пак ти си знаеш. Относно физическата ти активност, заложила си на танци и йога, нямаш ли влечение към фитнеса?  Няма да имаш проблем със свалянето на тези 2 кг, за 2 седмици мисля,че ще постигнеш целта си, ако спазваш режим.

Сигурна ли си, че не трябва да качиш два килограма :lol:

ПП:На мен ми се струваш прекалено слаба с тези 47кг.

31.10.09
18:03

Започвай деня с протеини от друг източник - яйца, пилешко. Не, че й има нещо на изварата, просто не е подходяща за закуска.

31.10.09
18:09

О да, сигурна съм, че искам да ги сваля тези 2 кг, не да качвам.
Събота и неделя ходя на фитнес. Не вдигам тежести, защото не искам да качвам повече мускулна маса, от това, което имам.
Преди бягах много, но сега кардиото ми е съсредоточено в кростренажора.
Идеята ми е да сваля малко от бедрата (които са доста оформени), от там единствено мисля, че имам нужда.
Дали с ограничено количество на въглехидрати е възможно да го постигна?

31.10.09
18:18

Ще ти обадя само, че локално отслабване няма - това е цялостен процес. Когато отслабваш, сваляш не просто където имаш мазнини, ами навсякъде - гръдна обиколка, ръце и т.н., затова внимавай. + Това ако си начинаеща ще качиш доста бързо мускулна маса, но това не означава, че ще стане мигновенно и в грозновато количество. Дори бих казал, че ако лепнеш мускули тук-там, дори на повече килограми ще изглеждаш по-добре, от колкото без никаква активна мускулна тъкан и макар и на ниски килограми. Ти си решаваш, няма да ти даваме наклонности и ще помагаме с каквото можем, просто изказвам мнение.

31.10.09
18:36

С ограничаване на въглехидратите без проблем ще ги свалиш, все пак говорим за 2 кг- 2 седмици аз лично ти давам, което е най-здравословно мисля..Изварата е добър източник на протеин за закуска в комбинация с кисело мляко.

31.10.09
18:36

Ами всъщност не съм начинаеща, нито със спорта, нито с храненето.
Тренирам така активно от около 2 години, но винаги съм се занимавала с народните танци.
Експериментирала съм с доста режими на хранене от “плодове и чай” до “нискокалорична диета (по 800кал на ден) за бързи резултати”  (от последната, спазвана стриктно 1 седмица, нямах НИКАКЪВ ефект!  :lol:  ), причината, предполагам е, че аз попринцип не консумирам храна в големи количества (организмът ми не го изисква).

Аз не искам да натрупам мускулна маса, защото мисля, че съм добре оформена (а и това, с което се занимавам-модел съм, не го позволява).
Ето, ще приложа снимков материал, за да ви покажа за какво говоря:

http://moitesnim4ici.hit.bg/plo4kite.jpg

Целта ми е просто да сваля онези 2кг, които ме тормозят, но без да подлагам тялото си на тормоз, понеже съм го изтормозила достатъчно, за да стигна до тази визия. Не искам да гладувам и да си играя със здравето. Искам просто нещата да станат  постепенно и здравословно.
След като ги сваля, ще си спазвам РБД за да поддържам. :)

31.10.09
18:54

S_L сутрин най-добре бързо усвояем протеин - месо, яйца или шейк. Изварата става за всяко друго ядене, но не и за след сън и след тренировка.

И за да не съм в офтопик просто ще те поздравя за снимката, но също ще отбележа нещо. Относно тоя edit в поста за утрешното ти хранене - калориите си са верни. Просто завиши приема на мазнините. Ядки, сирене, сметана, масло, зехтин, маслини, ленено масло и т.н. Айде, успех.

31.10.09
20:27

Благодаря, Thrashmetal :)

Ами да и аз това замислям, да увелича мазнините за сметка на въглехидратите. Ще гледам да добавям ядки, маслини, зехтин в менютата си.
А какво ви е мнението за утрешното ми меню? Добре ли е изготвено?
Знам, че този грейпфрут не е много подходящ, но ще е след тренировка, така че се надявам да не е проблем.
Как е количеството на въглехидрати? Дали не го надвишавам? (Максималният грамаж по моите изчисления, според тукашните калкулатори е 45-47гр.)
Имам и още един въпрос, понеже от прочетенето (в други теми и статии) не ми стана съвсем ясно, трябва ли да правя “зареждащ ден” на всеки 6 дни?

Благодаря на отзовалите се! :)

31.10.09
22:05

на 47 кг нвд незнам аз кво ще сваляш?коса ли ?

31.10.09
22:43

Все пак е 164 не е 2 метра, така че тези 47 кг не са аут-ъф-дис-уърлд.И според мене при 45 кг ще си брилянтна.Адмирации от мене за това, че се грижиш за тялото си.Малко момичета в днешно време го правят, много малко.
Успех.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 31.10.09 22:45.

31.10.09
22:44

- Няма да има нужда от зареждащи дни, ще сваляш прекалено кратко за да попадаш в застой, а именно целта на зареждащите дни са излизане от застоя (лъже организма, че диетата е свършила и... бла, бла...)
- Въглехидратите са добре

01.11.09
07:31

Ей, страхотно, благодаря ви за подкрепата :)
Значи малко попромених менюто, затова ще го напиша отново:

09:30: 20гр елда + 50гр.кашкавал Light + 100гр обезсолено сирене + 50гр нискомаслена извара + 5-10гр масло (като всички грамажи са на око, закръглени към по-голямата стойност) ; мляко с нес 1,5% (200мл)
14:00: грейпфрут (след тренировка)
15:00: пилешка супа + 200гр кисело мляко 3,6%
18:00: 200гр кисело мляко 3,6%
21:00: зелена салата

Нямам теглилка за храните, затова определям грамажите на око (мисля, че преценката ми е сравнително вярна). Не мисля и да си купувам, защото не искам да се вманиачавам съвсем. Ако менюто се нуждае от поправки, ще го поправям, амбицирала съм се достатъчно, за да бъда напълно стриктна и да не “прегрешавам”.

А чудех се още нещо, кой е по-добрия вариант за кардиото ми в началото на тренировката- пътечката (бягане с 9км/ч -30мин) или кростренажора (40мин)?

Приятен ден на всички  :coolsmile:

Не забравяйте, че последните килограми са най-трудни, било то 2-3-4.
На твое място бих намалила млечните за сметка на месото и яйцата, бих включила повечко мазнини.
Събота и неделя не ти ли идва в повече кардиото?
Можеш един ден да тичаш, друг път да правиш кростренажор - тъкмо да имаш разнообразие.
Успех :)

ПП: дай още снимки :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.11.09 08:42.

01.11.09
16:33

Здравейте :)
Вземайки предвид съвета на veronique за намаляване на млечните, направих корекции в днешното си меню и то окончателно изглежда така. Предстой ми само вечерята.

Закуска: 20гр елда + 50гр кашкавал Light + 100гр. обезсолено краве сирене + 50гр извара + 5-10гр краве масло ; мляко с нес (200мл)
Обяд: пилешка супа + 2 малки домата + 1 варено яйце + 5 черни маслинки
Следобяд: 100гр пуешко филе + 1 средно голяма краставица
Вечеря: зелена салата (марули,репички,краставица,пресен лук) + 6-7 маслинки

+ поне 2л вода

Тренировката ми беше такава:

35мин пътечка (30мин бягане с 9км/ч + 5мин ходене с 7км/ч- общо изминати 5км)
40мин упражнения в залата
-3 х 20 вдигане на крака от легнало положение (за корем)
-2 х 50 коремни преси от обратен наколон
-3 х 20 упражнения за корем, за долната част (обаче не знам точното им наименование- в легнало положение повдигам главата и сгъвам краката в колената, след това ги разтягам напред,но без да докосвам земята. Това го повтарям 20 пъти.Много е натоварващо, поне за мен).
-4 х 40 гръбни преси
-20 х 5 глутеус ритник (по 100 на крак)
-упражнения за талия- 200 пъти (не знам наименованието му  :red:
35мин кростренажор

Не съм плувала.

Не знам, може и да си въобразявам, но се чувствам някак си отпаднала. Иначе всичко май върви по план. Как се справям?

ПП. Ще пусна снимки след 2 седмици, като видя резултат :) Дано да има..

Мнението беше редактирано от Barbie на 01.11.09 18:20.

01.11.09
16:51

И аз съм нетърпелив, но 2кг. разлика наистина ли смяташ, че си заслужава чакането? До колко смяташ, че наистина ще се промени тялото ти за 2кг.? Не видях конкретна причина да те мъчат тия 2 кила, и да ти кажа може би и ти като мен искаш да ги свалиш за да си толкова, а не толкова (в случая 45, а не 47). Може и да греша, това е просто наблюдение.

01.11.09
16:51

Вечерта вкарай малко месце,едва ли ще ти развали диетата, няма как да не си отпаднала, та ти нищо не ядеш.

01.11.09
17:19

казано от Thrashmetal на 01.11.09, 16:51:

И аз съм нетърпелив, но 2кг. разлика наистина ли смяташ, че си заслужава чакането? До колко смяташ, че наистина ще се промени тялото ти за 2кг.? Не видях конкретна причина да те мъчат тия 2 кила, и да ти кажа може би и ти като мен искаш да ги свалиш за да си толкова, а не толкова (в случая 45, а не 47). Може и да греша, това е просто наблюдение.

Ами, не всъщност наистина не се харесвам как изглеждам в момента. Тялото ми е стегнато, но краката ми са някак набити. Попринцип дупето ми е тип бразилско, такова едно закръглено и назад, но тъй като имам сколоност да трупам точно в тази област- дупето и специално областта под него, ми се струва, че съм понатрупала малко там. Искам да го премахна (мастното натрупване, не дупето).
Била съм и 43 кг, но тогава не бях толкова оформена, както сега. Определено не изглеждах особено добре- всички казваха, че съм слаба.
Може и да не сваля точно 2 кг, но идеята ми е да се изчистя и ако след това преценя, че не изглеждам добре (отслабнала съм доста примерно), ще поразгледам упражненията тук и ще ги включа към тренировките си. :)

02.11.09
19:41

Привет :)
Днес мисля, че от към хранене мина добре, макар че имах едно малко прегрешение рано сутринта, преди закуската. Само 11.5 гр въглехидрат  :red:

Закуска: омлет от 1 яйце + 1с.л. овесени трици + около 200гр извара, пресен лук и около 50гр кашкавал Light
Обяд: 2 зелени пълнени чушки с извара и 1 малко доматче
Междинно: цитронада
Следобяд: 20гр сурови бадеми
Вечеря: зелена салата + 2 малки домата + 150гр слонска риба на скара

От към спорт, много зле- само танци, ама нещо нямах никаква енергия и не съм се напрягала много.

Да не забравим прегрешението- Киндер Пингуин 30гр  :red:

Как е?

03.11.09
21:19

Никакви коментари..нищо, аз съм тъпо и упорито и си продължавам  %-P

Закуска: омлет от 1 яйце + 1с.л. овесени трици + около 100гр извара с 1 малко настъргано доматче + около 50гр кашкавал LIght + 30гр пуешко филе
Обяд: 150гр слонска риба на скара + салатка (2 домата + 1/2 краставичка)
Следобяд: 30гр сурови ядки
Вечеря: салата (2 домата, 1 краставица, лук, 1зелена чушка) + около 200гр извара

А личните защо не си четеш  :-P

05.11.09
17:06

Прочетох, прочетох :)

И за да е по темата, днес няма да си отчитам менюто, понеже е тотална въглехидратна излъгация. Наистина! :)
Утре, ще е “разтоварващ” ден на чайчета,фрешчета и гимнастика. Ще се отчета!! :)

05.11.09
18:44

казано от Barbie на 03.11.09, 21:19:

Никакви коментари..

Батковците са при каките, пък аз други дамски дневници не чета. Та, по какво коментари - за Киндерчето ли? Хаха, щом е сутринта, пък и си била на тренировка в същия ден е окей.

Каза, че ще вкараш повече мазнини, но не ги виждам в такива количества, в каквито ми се искаше. Нищо чудно, че нямаш енергия. Калориите смяташ ли си ги, дори за себе си? Покривай поне 80гр. мазнини дневно. Ти в момента почти ги стигаш, но не съвсем.

Протеина е добре, все пак ти си доста лека и няма кой знае какво да захранва, че да се тъпчеш с него.

05.11.09
20:10

Йей, Thrashmetal, мерси за коментарчето :)
Определено е по-приятно, от колкото да си водиш монолог  :)

Имам един въпрос към знаещите (ще се радвам някой да ми отговори), мога ли да хапвам сутрин овесени ядки (3-4с.л. например)?
Защото, поне по моите сметки, 200гр  кисело мляко + 1 средно голяма ябълка + 3с.л. овесени ядки (за закуска), надхвърлят дневното ми количество на въглехидрати. Или бъркам?

Мила

06.11.09
06:42

Незнам дали надхвърлят дневното ти количество въглехидрати, но сутрин кисело млекце със овесени ядки е бомба.Може да пробваш овесени ядки заляти с гореща вода +2 яйчица ;-)

06.11.09
09:47

Овесени ядки в кисело мляко с малко трици и тук-там яйчице - това е закуска-трепач! Не се залъгвай с тия овесени ядки, защото 3-4 лъжици не са дори близо до 100гр. (66% въглехидрат със среден ГИ). Закусвай си спокойно с овес и мляко.

06.11.09
11:40

Много се радвам да чета съветите ви! :)

HealthStore, попринцип никога не съм го правила, дори не знам защо си бях наумила да го направя. Не го сторих. За съжаление имам колит (който съвсем бях изключила от сметките си в “пречистващия” ден), затова на време спрях с гладуването (стомашните болки бяха неописуеми, след ябълката на гладно, която изядох сутринта). И не съм гладувала. Обаче май (с 2те ябълки) пак надвиших количеството въглехидрати, гадост.

Как да ги изключа съвесем? Въглехидрати има във всичко, дори и в зеленчуците. Нали и те се броят? Мога да не пия капучино или мляко с нес сутрин, но да ям само яйца, извара и месо...  :smirk:
Как да си изготва дневно меню без въглехидрати?
Как да увелича мазнините? За сега хапвам сурови ядки (по 20, максимум 30гр на ден), някакви маслинки (до 10бр), слагам по малко студено пресован зехтин към салатите, ям кашкавал... това не е ли достатъчно? Или трябва да увелича грамажите за сметка на въглехидратите, преобладаващи в менюто ми?

Съжалявам, ако въпросите ми са глупави, наистина чета много, опитвам да се информирам за всичко, засягащо НВД и въобще основните принципи на хранене, но все още има неща, които са ми неясни. Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете. Още съм начинаеща, но ще се науча.  :red:

06.11.09
17:00

Свинско не ям, но за калориите ще го имам в предвид. :)
Фибрите да не ги броя, т.е да не смятам въглехидратите от зеленчуци, така ли?
А тези от млечните?
Единствения ми проблем (така по-голям хах) е че не мога да си измисля подходяща закуска специално за активно тренировъчните ми дни (визирам събота и неделя), когато прекарвам по 3 часа в залата (1 е за плуване!)  :) 
Овесените ядки или елдата ме нахранват чудесно, но как да сведа въглехидратите до минимум, ако включа посочените храни в менюто си? Няма да стане, нали? Ще трябва да ги махна. Въпросът е с какво да ги заместя..
Попринцип съм доста креативна в кухнята, но закуските не са ми сила. Не мога да закусквам месо, например (някак не ми се връзва), а млечни не е препоръчително. Какво тогава да ям? Яйца? Ще се радвам на идейки  :)

06.11.09
17:12

Аз съм на мнение, че по-добра закуска от овесени ядки или овесени трици няма, така че според мен спокойно можеш да си ги включиш в менюто около 30-40 до 50г мисля че не е никакъв проблем, а въглехидратите ти след това да са сведени до минимум, щом си избрала такав режим на хранене. Друг вариант е черно хлебче с масло, яйца, извара..Или черно хлебче с пушена сьомга също мисля,че е подходящо.

07.11.09
12:39

Здрасти и от мен.
Първо , излишно е да ти казвам, че не е нужно да сваляш тези 2 кг, но всеки си отговаря за себе си.
Второ, поставила си си доста трудна задача, че и на съфорумците също...Ти искаш едновременно да не ядеш много мазнини, нито пък въглехидрати и като бонус да си на ОКБ и то на поне минус 500 кал. Никой не може да ти измисли подобен режим. Или яж ВМ НВД с адекватно количество мазнини /цели яйца, свинско, сметана, бекон/или карай на стандартно НВД с малко въглехидрати /сутрин/и нормално количество калории. Както си почнала ще свалиш всичко дзруго ама не и това което искаш

07.11.09
18:16

Какво ще сваля?  :)

Иначе, да.. и аз стигнах до този извод- че не знам точно какво искам. Но реших, ще е ВМ-НВД с ограничено количество въглехидрати (до 30гр). И ще гледам да ям, наистина :)

От днес влезнах в ритъм. Супер доволна съм. И от храната, и от тренировката. Мисля, поне според моите изчисления, че не съм надхвърлила количеството въглехидрати, същевременно гледах да хапвам и мазнини, но съм и на ОКБ. Надявам се поне, вие ще ми кажете :)

Менюто:

07.30: палачинка (от 1 яйце, 1с.л. овесени трици, 1с.л.извара, 2с.л. пр.мляко, щипка бакпулвер) с пушеко филе (60гр) и кашкавал Light (50гр) + 7-8 обезсолени маслини  ; 1/2 краставичка
12.00: около 30гр сурови ядки (лешник, бадем, кашу)
16.00: 150гр слонкса риба на скара + салата от 2 домата, 1/2 краставица, лук ; 5-6 обезсолени маслини
19.30: 30гр пуешко филе + 2-3 обезсолени маслини
20.30: зелена салата с 2 домата + 40гр слонска риба на скара

Поне 2л течности- вода и зелен чай
Сутрина- бяло фрапе (сложих 1к.л кафява захар и около 200мл прясно мляко)

Тренировката:

40мин кростренажор
40мин упражнения (коремни и гръбни преси, упражнения за талия, дупе, бедра...абе като миналата събота, май ги бях описала подробно в първата страница)
30мин кростренажор
30мин плуване (само 1200м... нещо не ми се плуваше :/ )

:)

Чудесна ВМ закуска - омлет от яйца в масло, може и сиренце да сложиш :) подправки, сушени зеленчуци и си облизваш пръстите.
Аз за храната ти няма да коментирам - на мен ми се вижда малко, имайки в предвид и днешната ти активност, но аз съдя през моя мерник, а той е бая голям :Д

07.11.09
18:58

А маслото като мине през огъня, не става ли вредно?  :red:

Доста ми е трудничко още да си пречупя виждането относно мазнините, затова ще ги добавям малко по-малко в менюто си. Забравих да спомена, че и в двете салати съм слагала и зехтин (по мъничко, защото хич не ми е вкусен), но все пак имаше.. :)

Мила

07.11.09
19:00

казано от Barbie на 07.11.09, 18:58:

Не, това за термичната обработка важи само за растителните мазнини.

Точно обратното е - ползвай животински мазнини за термична обработка - пържиш с краве масло; а растителните мазнини - зехтин - само на салатки (не случайно е студено пресован).

07.11.09
19:04

казано от Barbie на 07.11.09, 18:58:

Доста ми е трудничко още да си пречупя виждането относно мазнините, затова ще ги добавям малко по-малко в менюто си. Забравих да спомена, че и в двете салати съм слагала и зехтин (по мъничко, защото хич не ми е вкусен), но все пак имаше.. :)

Животинските мазнини издържат повече на термо обработка преди да се превърнат в транс мазнини, докато растителните нямат този късмет, тъй че можеш да пържиш с масло и чиста съвест.

п.п. Никой не е казал, че трябва да е лесно. Може да бъде, но това не би бил първоначалния замисъл, ами по-скоро би било отражение от труда на хората да направят режимите си по-леки за преглъщане.

Моето мнение е, че да си стиснеш носа и да си изядеш пилешките гърди със доматите и краставиците е много по-лесно, от колкото да се чудиш как да си направиш храната по-малко непоносима и да прекарваш половината си живот играейки си в кухнята.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.11.09 19:05.

07.11.09
19:09

Супер, ще го знам! :)

Вече поне ще слагам по дъното на тигана,без да ми е гузно на съвестта, когато си правя омлети или “палачинки”, че така ми залепвааатт...  :lol:

07.11.09
19:33

Забравих да ви питам.. понеже днес цял ден размишлявам по въпроса, реших да се посъветвам и  с вас като по-запознати.
Какво мислите за сусамовия тахан и фъстъченото масло? Специално за мен (която искам да свалям!) дали са подходящи като източници на мазнини?
Четох, че фъстъченото масло е добре за растежа на тялото (а аз така мечтая да порасна от 5-6 см, дори вися на лоста в залата понякога  :lol: ), дали е вярно?

07.11.09
19:48

Принципно, фъстъците като източник на мазнини са добра алтернатива.Фъстъченото масло ако е сладко, не става.Трябва да е натурално имам предвид САМО масло от фъстък, никви други работи.А иначе ако помагаше да растеш с 5 см. всички щяхме да ядем фъстъчено масло.Така че не вярвам, въпрос на генетика е.
Успехче.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1