По-големи гърди

31.10.09
19:25

Здравейте почнах сериозно тренировки с по-добър хранителен режим и сам доволен направих повече релеф и качих малко маса за 1ви път съм доволен от прогреса си за корем преди ми куцаха корема и гърдите и почти нямаше просперитет в тези 2 групи сега на корем съм мн доволен но гардите са си същата работа каквото и да правя не мога да кача 1 пат качих малко на гърди и тогава тренриах с дъмбели колко упражнение колко серий и какви упражнения ще ми препорачате за маса стаж общо ми е  около 2 години благодаря предварително.

31.10.09
20:49

Класическото трио - полулег, хоризонтален лег и флайс. За разнообразие някой път слагай кофи или пек дек или кросоувър. Правилно изпълнение + качествена храна, приемана 5-6 пъти дневно води до растеж.

31.10.09
20:53

мерси а относно това колко серий и повторения да правя според броя на упражненията да речем ако правя 4 упражнения ?

31.10.09
21:23

Ами зависи от много работи. С каква почивка ги изпълняваш, в пирамида ли... Аз мисля, че ако не броим загрявката и вработващите, 3 работни серии са достатъчни.

31.10.09
21:44

Ами по принцип когато правя 4 упражнения правя 3 серий и обратното почивам 2-3 мин в зависимост дали съм с някой фр или сам :D а иначе съм свикнал да правя или само по 8 повторения с качване на тежести ако успея да ги направя или 1во 9 после 8 после 7 зависи ти какво препоръчваш.

31.10.09
22:07

казано от Стоянчо на 31.10.09, 21:23:

Ами зависи от много работи. С каква почивка ги изпълняваш, в пирамида ли... Аз мисля, че ако не броим загрявката и вработващите, 3 работни серии са достатъчни.

Зависи, с каква тежест загрява. Аз, примерно загрявам с 15-20 КГ по-леки КГ от 1-та ми работна серия, просто да ускоря кръвоубращението в мускулите и да се раздвижя. 4 упражнения са перфектни, поне за мен но, не повче от 4. Също както каза Стоянчо 3-те упражнения в класически сплит, пак са добър варянт. Успех :)

31.10.09
22:28

според мен най-добре прави само полулег и хоризонтален лег по около 5 серии по 10-12 повторения всички други упражнения са излишни щом целиш маса а после като тръгнеш да правиш релеф преди лятото вкарай флаиса и той ще ти подчертае гърдите

31.10.09
22:34

казано от ilian27 на 31.10.09, 22:28:

според мен най-добре прави само полулег и хоризонтален лег по около 5 серии по 10-12 повторения всички други упражнения са излишни щом целиш маса а после като тръгнеш да правиш релеф преди лятото вкарай флаиса и той ще ти подчертае гърдите

Гърдите също растът като се разтягат, именно чрез флайс, пул-оувър, или обикновенно висене на лост! Затова не мисля, че ще са излишни! :)

31.10.09
22:46

Гърдите растат, като се виси на лост? Аз ли не те разбрах, или ти се оплете?

31.10.09
22:56

казано от Thrashmetal на 31.10.09, 22:46:

Гърдите растат, като се виси на лост? Аз ли не те разбрах, или ти се оплете?

Пробвай, след серия от лег или полу-лег, отиваш на лоста, хващаш се с широк надхват, и да видим дали няма да се разтегнят! Това  го твърдя не само аз, учил съм го от един човек който е навътре в нещата, и е в този форум. :)

31.10.09
23:00

За стречинг ли говорим, или за растеж? Или за растеж посредством стречинг, понеже аз така разбрах. Затова те попитах, ти ли се оплете, или е късно и заспалия ми мозък не асимилира информацията?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.10.09 23:01.

01.11.09
04:37

Мерси много, а обратен лег да правя ли с дъмбели или с лост.

01.11.09
08:04

Trash, по-скоро предразполагане към растеж чрез стречинг.Разкъсват се дисулфидните мостчета в мускулите и си “по-готов” (ебати обяснението) за следващата серия :)

01.11.09
08:04

казано от ilian27 на 31.10.09, 22:28:

Само не разбрах от къде реши, че флайсът е за релеф?!
И кои всички други упражнения са излишни в периода за маса? За трупането на маса му трябва стабилното хранене, а не да изключва флайс или кросоувър!
Също така не злоупотребявайте със стречинга, защото може да ви докара неприятности, особено когато мускулът е пълен с кръв, никакви овисвания със широк хват, защото рискът от контузия става голям. Стречинг само преди и след тренировка и то пак трябва да се знае как се изпълнява правилно.

казано от Preslav на 01.11.09, 04:37:

Мерси много, а обратен лег да правя ли с дъмбели или с лост.

Не е необходимо, защото хоризонтланият лег ти тренира и доланата част на гърдите. В 90% от трениращите, изостащата им част е горната.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.11.09 08:07.

01.11.09
09:43

При мене гърдите ми полудяха с полулег и лег с дъмбели, флайс и кофи с тежест. Кофите като второ упражнение в 12 повторения + 6 частични, като 12 = 6 с тежест и 6 без тежест. Очаквай резултати до месец!
Не изключвай кофите дори и да не можеш да ги правиш. Намри си някой който да ти помага.
Флайса също е много важно. Мястото му е на края. 3 серии по 10-12 повторения и задържане в долно положение 1-2 секунди.
Тренировката изглежда така :
Полу лег дъмбели 8п
Кофи 12+6п(6+6+6)
Лег лост или дъмбели 6-8п
Флайс и през 2 тренировки го въртиш с кросоувър или пек дек. 10-12п
За мене това е най-добрата тренировка за гърди. Работи и не мисля да я сменям.

01.11.09
13:20

Иване, аз съм по твоя начин от 2 седмици, ще споделя мнение след месец-два. :)

01.11.09
13:52

казано от Thrashmetal на 31.10.09, 23:00:

За стречинг ли говорим, или за растеж? Или за растеж посредством стречинг, понеже аз така разбрах. Затова те попитах, ти ли се оплете, или е късно и заспалия ми мозък не асимилира информацията?

Разстеж чрез стречинг, това го казах в 1-я си пост. :)

01.11.09
17:38

Ivan Boichev мерси и за твоя съвет и мисля ,че точно по подобен начин имах най-много напредък може би заради това че лега е с дъмбели и заради кофите кофички мога да правя много не са ми никакъф проблем но задалжително ли е да е с тежести защото не съм правил и ме е малко шубе :D

Мнението беше редактирано от Preslav на 01.11.09 17:39.

казано от Preslav на 01.11.09, 17:38:

кофички мога да правя много, не са ми никакъв проблем, но задължително ли е да е с тежести, защото не съм правил и ме е малко шубе :D

Не е задължително, но това е начинът да увеличаваш натоварването при изпълнение на това упражнение.

Трудно се разбира какво искаш да кажеш. Опитай се да структурираш изреченията си с пунктуация. Ще улесниш всички в комуникацията. Чета мненията ти 4-5 пъти, за да успея да ги разбера.

01.11.09
17:54

Ок мерси! Ще карам без тежести.Относно пунктоацията ще се постарая, но прекалено много пиша в скайп :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1