01.11.09
13:35
Здравейте! Вече стана доста студено и е време да се гради маса. Миналата година бях на ВВД и постигнах добри резултати, но качих и доста мазнини. Тази година съм решил да пробвам в РБД. Досега съм ползвал само протеин при качване на маса. Предпочитам да инвестирам парите в храна, отколкото в добавки и затова не искам да приемам повече неща. Наскоро бях прочел, че достатъчно количество BCAA (30-40гр/ден) може да замени протеина и да спомогне за изграждането на мускулни влакна. Какво мислите по този въпрос? Заслужава ли си да го карам на BCAA само? Или може би да се насоча към комплексни аминокиселини? Или пък да си продължа на протеин само?
01.11.09
13:39
BCAA е една от най-добрите добавки като цяло.
Проблема е, че много хора не знаят дозата за да усетят ефект от тях. С 2-5 гр на ден нищо няма да стане.
Взимай 5 гр преди тренировка, 20-25 гр по време на тренировка и 5 гр след и се наслаждавай на резултатите си после.
Протеина ти е нужен само - сутрин след ставанe и веднага след тренировка. Останалото си го набавяй от храната - месо, яйца, риба, извара.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.11.09 13:40.